Besyo Güncel Haberler

Karaman Besyo Yetenek Sınavı Başvuruları Başladı ! 2017

Karaman Besyo Yetenek Sınavı Başvuruları Başladı. Kayıtlar Online olarak yapılacaktır ve kayıt takvimi şu şekilde olacaktır : 

ONLİNE KAYITLAR Tarih: 05 Haziran-15 Haziran 2017 

Online kayıt linki haberimizin sonundadır. Sınav ile ilgili ayrıntıları okuduktan sonra sınav başvurunu yapmanız daha iyi olacaktır.

Başvuru yapabilmek için 2017 YGS sınavından herhangi bir puan türünden en az aşağıdaki kadar puan almış olmanız gerekmektedir.

  • Milli Sporcular : 150
  • Spor ve Diğer Adaylar : 200

kontenjan : beden eğitimi öğretmenliği : 50 

Ön kayıtlar tamamlandıktan sonra ön eleme yapılarak sınava girecekler belirlenecektir. Bu sayı, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için belirlenen öğrenci kontenjanının 10 katı (200 kadın 300 erkek) olarak belirlenmiştir. Ön eleme adayların YGS puanı dikkate alınarak yapılacaktır.

Online başvurular tamamlandıktan sonra sınava girmeye hak kazanan adayların olduğu bir liste yayımlanacaktır. Bu listede adı bulunan adaylar sınava kesin kayıt yaptırmak için şu belgeleri hazırlamalıdırlar.: 

SINAV KESİN KAYIT EVRAKLARI :

1) Online kayıt formu çıktısı (ıslak imzalı),

2) 2017-YGS Sınav Sonuç Belgesi,

3) Özel kimlik belgesinin aslı ve fotokopisi (Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport vb., adayın soğuk damgalı fotoğrafının bulunduğu resmi belgeler özel kimlik belgesi olarak kabul edilir),

4) Lise Diploması aslı ve fotokopisi ya da geçici mezuniyet belgesi,

5) 2 adet fotoğraf (4,5 x 6 cm boyutunda, son altı ay içinde çekilmiş),

6) A veya B Milli Sporcu olanlar için Spor Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmış Millilik Belgesinin aslı ve fotokopisi (Bakınız EK-1), Milli sporcular için Millilik Belgesi [Milli Sporcu Belgesi, 12.05.2011 tarih ve 27932 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe konulan “Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik’e uygun olarak A ve B sınıfı Milli Sporcu Belgesi],

7) Resmi bir sağlık kurumundan alınan (üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri, özel hastaneler veya sağlık ocakları) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavına girmesinde bir sakınca olmadığını belirten ıslak imzalı sağlık raporu.

Bu belgeler ön kayıt sırasında online sisteme kaydedilerek, sınav kesin kaydı sırasında elden teslim edilir. Online kayıt sistemine başvuru süresi bittikten sonra yüklenen veya yüklenmeden getirilen belgeler kabul edilmeyecektir. 

 

ONLİNE BAŞVURU LİNKİ

KARAMAN BESYO YETENEK SINAV KILAVUZU

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu