Besyo Güncel Haberler

Karaman Besyo Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

Karaman Besyo Yetenek Sınavları sona erdi.  Birçok adayın Besyocu olmak için yarıştığı Karaman Üniversitesi Besyo Yetenek sınavlarının tamamlanmasının ardından akıllardan çok önemli bir soru oluştu. Soru ise Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ? Karaman besyo sonuçları ne zaman açıklanacak ?

Türkiye’nin çeşitli illerinden 137’si kız, 235’i erkek, 7’si milli sporcu olmak üzere toplam 379 öğrenci ter döktü. Sınavlarda ter döken bu adaylardan hangilerinin kazandığı, hangilerinin kazanamadığı çok bir sorudur. Çünkü kazandığını bilen adaylar başka istedikleri yer yoksa daha fazla masraf yapıp da başka sınavlara girmek istemeyebilirler.

Yetenek sınav sonuçlarının açıklanması için çok önemli olan OBP puanları resmi olarak açıklanmadığı için sonuçlar açıklanmayacak. Tüm adayların OBP puanları LYS sınav sonuçları ile birlikte LYS sonuç belgesinde açıklanmaktadır.  Bu durumda Yetenek sınavlarının sonuçlarının açıklanması için öncelikle ÖSYM nin sınav sonuçlarını açıklaması beklenmektedir. ÖSYM LYS sonuçlarını açıkladıktan sonra Karaman Besyo sınavına giren adayların bilgileri ÖSYM den alınarak sonuç hesaplama işlemleri tamamnacak olup sonuçlarda bu işlemlerden sonra açıklanacaktır.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak ?

Yetenek Sınav Sonuçları ÖSYM nin LYS sonuçlarını açıklamasının ardından açıklanacaktır. Peki LYS sonuçları ne zaman açıklanacak ? ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yer alan sınav takvimine göre; 2017 LYS sonuçları 11 Temmuz 2017’de açıklanacak. Karaman besyo sınav sonuçları da LYS nin açıklanmasından sonra 1 hafta içinde açıklanacaktır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu