Besyo Güncel Haberler

Karaman Besyo OBP İle İlgili Duyuru Yayımladı !

ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANLARINA İLİŞKİN ÖNEMLİ DUYURU

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı Uygulama Esasları’nın Değerlendirme ve Yerleştirme Başlıklı 12. Maddesindeki “2016-ÖSYS’de, YGS/LYS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ortaöğretim başarı puanları (OBP) ile ilgili katsayıları yarıya düşürülecektir. 2016-ÖSYS’de, sınavsız geçiş hakkı ile ön lisans programlarına yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacaktır.” hükmü gereği özel yetenek sınavına önkayıt sistemi aracılığı ile başvuru yapan adaylardan 2016-ÖSYS’de YERLEŞTİM / YERLEŞMEDİM şeklinde beyan alınmaktadır. Ancak ÖSYM sisteminden yapılan sorgulamalarda bazı adayların yanlış beyanda bulundukları tespit edilmekte olup, önkayıt süresi içinde adayların başvurularını güncelleyerek beyanlarını düzeltmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde adayların başvuruları yanlış beyanlarından dolayı geçersiz sayılacaktır.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı Uygulama Esasları’nın 5. Maddesi Aşağıdaki Şekilde Değiştirilmiştir.

(Değişiklik: 08/06/2017 tarihli ve 07-2017/66 sayılı Senato Kararı) Yüksekokulumuz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne bu yıl 20’si kadın, 30’u erkek olmak üzere toplam 50 öğrenci ve buna ek olarak 8 milli sporcu (A veya B milli, 4 kadın 4 erkek) alınacaktır. Milli sporcular için ayrılan kontenjanın %75’inin olimpik branşlara, %25’inin ise diğer branşlardan başvuracak milli sporcular için kullanılacaktır. Milli sporcuların başvurusu kontenjanı geçtiği takdirde, adaylar kendi aralarında özel yetenek sınavına tabi tutulacaklardır. Erkek milli kontenjanı dolmazsa bayan milli adaylardan yerleştirme puan sıralamasına göre, bayan milli kontenjanı dolmazsa erkek milli adaylar arasından yerleştirme puan sıralamasına göre yerleştirme yapılacaktır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu