Besyo Yetenek Sınavları

2024 Karabük Üniversitesi BESYO Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavı

Karabük Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek sınavı ne zaman yapılıyor? Karabük Üniversitesi besyo parkuru, besyo mülakatı yetenek sınavı kılavuzu. 2024 Karabük Üniversitesi Besyo, Karabük Üniversitesi besyo spor bilimleri yetenek sınavı kılavuzu aşağıdadır.

2024 Karabük Besyo Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavı

Karabük Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2023
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi Öğretmenliği Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 170 TYT 160 TYT 170
Rekreasyon TYT 170 TYT 160 TYT 170
Spor Yöneticiliği TYT 170 TYT 160 TYT 170
Karabük Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2023
Başvuru Tarihi: 31 Temmuz 4Ağustos 2023
Yetenek Sınavı Tarihi 08 Ağustos 2023
Sonuçların Açıklanması
Karabük Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2023 Karabük BESYO KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Karabük Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2023 Karabük ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

2022 KARABÜK BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZU

Karabük Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2022
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi ve Spor Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 160 TYT 150 TYT 160
Karabük Üniversitesi Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2022
Başvuru Tarihi: 08-12 Ağustos 2022
Yetenek Sınavı Tarihi 16 Ağustos 2022 
Sonuçların Açıklanması
Karabük Üniversitesi Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2022 KARABÜK BESYO KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Karabük Üniversitesi Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2022 KARABÜK BESYO ONLİNE BAŞVURU YAP

ÖN KAYIT (ONLİNE) İSTENEN BELGELER

Adaylar ön kayıt başvurusunu https://besyo.karabuk.edu.tr sitesinden ilan edilen link üzerinden online olarak yapacaktır. Aday elden herhangi bir evrak teslimi yapmayacaktır.

1. YKS sınav sonuç belgesi,

2. Fotoğraflı T.C. Nüfus Cüzdanı,

3. Vesikalık fotoğraf: Fotoğraflar 4.5 x 6 cm boyutlarında ve kıyafet yönetmeliğine uygun olmalı, adayın son 6 aylık durumunu göstermelidir,

4. Lise Diploması (Sadece 30.03.2012 tarihi itibarıyla bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya belirtilen tarih ve öncesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler yükleyecek),

5. Milli sporcular için, milli sporcu belgesi. Milli Sporcuların, ilgili özerk veya resmi federasyondan alınmış ve Spor Genel Müdürlüğü’nden onaylı (kaç ülkenin katıldığı ve yıldız, genç, büyükler kategorileri gibi millilik kategorisi belirtilen) millilik belgesini ön kayıt aşamasında sisteme yükleyerek ibraz etmeleri gerekmektedir.

6. Engelli adaylar için, “engelli sağlık kurulu raporu” aslı veya onaylı fotokopisi.7. Antrenörlük eğitimi programına başvuracak adayların sportif özgeçmiş tablosunda yer alan branşlarda varsa onaylı özgeçmiş belgeleri. Bu belge e-devlet üzerinden alınmış (karekod veya doğrulama kodu evrak üzerinde yer almalıdır) veya Spor Genel Müdürlüğü, ilgili Federasyonun ya da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Lisans Tescil Biriminden alınmış ıslak/elektronik imzalı olmalıdır.

8. Engelli milli sporcu başvurusu yapan adaylar, ilgili federasyonlardan Milli Sporcu Belgesi alacaklardır.

* Sisteme yüklenen her tür belgenin adayın kesin kayıt hakkı kazanması halinde belgelerin ibraz edilememesi durumunda aday kayıt hakkını kaybedecektir.

* Ön kayıtta istenen belgelerin orijinalleri taratılarak online sisteme yüklenmelidir. Belgeler ıslak imzalı ve renkli taranmış şekilde sisteme yüklenmelidir. Sisteme yüklenecek belgenin okunurluğundan adayın kendisi sorumludur. Söz konusu belgelerin hatalı ya da okunamaması durumunda adayın başvurusu kabul edilmeyecektir.

*Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu giriş sınavı yüksek şiddetli fiziksel aktiviteler
içermektedir. Ayrıca, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda sürdürülen eğitim/öğretim programı yüksek şiddetli fiziksel aktiviteler yanı sıra doğa sporları gibi bazı kamp derslerini içermektedir. Bu nedenle Yüksekokul giriş sınavına başvuran adaylar gerek sınav ve gerekse eğitim süresince karşılaşılması muhtemel riskler konusunda her türlü sorumluluğun kendilerine ait olduğunu kabul etmiş sayılırlar.

2021 KARABÜK BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZU

2021 KARABÜK BESYO TABAN PUANLARI

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği: Y-TYT 800 Bin Sıralama Barajı
  • Antrenörlük Eğitimi: TYT 150

2021 KARABÜK BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZU GÖRÜNTÜLE

2021 KARABÜK BESYO ONLİNE KAYIT YAP

2021 KARABÜK BESYO BAŞVURU KOŞULLARI

Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı başvuru koşulları aşağıda belirtilmiştir;

1. T.C. vatandaşı olmak, yabancı uyruklu adayların başvuru koşulları madde 9’da düzenlenmiştir.

2. 2020 veya 2021 yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’na girmiş olmak (Adaylar 2020- TYT puanlarını, ÖSYM 2021 başvuru kılavuzunda belirlenen “2020- TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylardan, 2021-YKS’nin hiçbir oturumuna katılmadan 2020-TYT puanını kullanmak isteyenlerin 2021-YKS’ye başvuru yapmaları zorunludur. Bu adaylardan 2021- YKS’ye hiç başvuru yapmayanlar, 2020-TYT puanını 2021 için kesinlikle kullanamayacaktır” kuralına göre kullanabileceklerdir.)

3. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’ne başvuracak tüm adaylar için (milli sporcular ve engelli adaylar dahil), Y-TYT (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır) sıralaması ilk 800.000’de yer almak;

4. Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne başvuracak adaylar için (milli sporcular dahil), YKS-TYT en az 150 puan; engelli kontenjanına başvuru yapacak adaylar için YKS-TYT en az 100 puan almak. Antrenörlük eğitimi bölümüne başvuracak adayların en az 2 (iki) yıl sporcu lisansı bulunması, bu lisans yıllarında yarışma, müsabaka katılımları belgelendirmeleri gerekmektedir. (Spor Genel Müdürlüğü, Federasyonlar, Millî Eğitim Bakanlığı veya bu kurumların İl/İlçe Müdürlüklerinden / temsilciliklerinden).

5. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda eğitim görmesini engelleyecek herhangi bir sağlık, fiziksel ve/veya bedensel engeli bulunmamak (engelli kontenjanından başvuracak adaylar hariç).

6. Başvuru yapacak engelli adaylar (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, zihinsel engelli ve “yaygın gelişim bozukluğu” olan engelliler), bir üniversite veya devlet hastanesinden aldıkları “engelli sağlık kurulu raporu” ile durumlarını belgeleyerek başvuru yapabilirler.

*COVID-19 sürecinde Bilim Kurulu, YÖK veya Üniversite Yönetim Kurulunun Özel Yetenek Sınavlarının yapılmaması yönünde bir karar alması durumunda Özel Yetenek Sınavı yapılmayacak olup, bu durumda; adaylar TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve OBP (Orta Öğretim Başarı Puanı) sıralamalarına göre değerlendirilecek ve öğrenci alımı bu doğrultuda gerçekleştirilecektir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu