2018 Besyo Yetenek Sınavları

Karabük Üniversitesi 2018 BESYO Kılavuzunu Açıkladı!

BAŞVURU KOŞULLARI
Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı başvuru koşulları aşağıda belirtilmiştir;
1. T.C. vatandaşı olmak.
2. 2018 yılında YKS’ye girmiş olmak ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü için en az 210,000 Puan almış olmak.
3. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne başvuracak, Liselerin spor alan/kol bölümlerinden mezun adaylar ve milli sporcular için; 2018 – YKS I. Aşama TYT sınavı puan türünden en az 150,000 puan almak.,

4. Antrenörlük Eğtimi Bölümüne başvuracak adaylar ve milli sporcular için; 2018 YKS I. Aşama TYT sınavı puan türünden en az 180,000 puan almak.
5. Bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar) durumlarını “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgeleyenlerin en az 100.000 veya daha yüksek puan almış olmak,
6. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda eğitim görmesini engelleyecek herhangi bir sağlık, fiziksel ve/veya bedensel engeli bulunmamak. (Engelli adaylar hariç)

ÖN KAYIT KOŞULLARI
Adaylar başvurularını ön kayıt tarihlerinde https://besyo.karabuk.edu.tr adresinden İnternet üzerinden gerçekleştireceklerdir. Adaylar sınava girmek istedikleri programı veya programları internet üzerinden yapılan ön kayıt ta belirteceklerdir. 7 Ağustos 2018 günü saat 17:30 da başvuru sistemi kapatılacaktır, ilan edilen ön kayıt tarihleri içerisinde internet üzerinden ön kayıt işlemini tamamlamamış olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. İnternet üzerinden ön kayıt işlemini gerçekleştiren adaylar gerekli olan evrakları evrak teslim tarihlerinde Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ön kayıt masasına teslim edeceklerdir. Adayların belgelerini eksiksiz olarak kendisi ya da bir yakını tarafından teslim etmeleri gerekmektedir. Eksik evrak ile gelen adayların belgeleri teslim alınmayacaktır. Posta yolu ile başvuru ve kayıt kabul edilmeyecektir.
EVRAK TESLİMİNDE İSTENEN BELGELER
1. 2 adet Ön Kayıt Başvuru Belgesi çıktısı.
2. YKS – 2018 sınav sonuç belgesinin internet çıktısı.
3. Fotoğraflı T.C. Nüfus Cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi (Belge teslim sırasında nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi karşılaştırılacaktır)
4. 2 adet vesikalık fotoğraf: Fotoğraflar 4.5 x 6 cm boyutlarında ve kıyafet yönetmeliğine uygun olmalı, adayın son 6 aylık durumunu göstermelidir.
5. Sağlık sorunu olmadığına ilişkin beyan belgesi: Bu belge ön kayıt sırasında doldurulacaktır( Engelli adaylar hariç).
6. Resmi veya Özel Sağlık kuruluşundan alınmış “UYGULAMALI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖZEL YETENEK SINAVINA GİRMESİNDE VE SPOR YAPMASINDA SAKINCA YOKTUR” ifadesi bulunan sağlık raporu (Spor eğitimine mani olabilecek bedensel ve konuşma engellerinden biri veya birkaçı bulunanlar sınava başvuramaz. Kazansalar dahi sınavı iptal edilir). (Engelli kontenjanına başvuracak adaylar hariç)
7. Engelli adaylar için “engelli sağlık kurulu raporu” aslı veya noter tasdikli fotokopisi( Başvuru tarihinden önce, son bir yıl içinde alınmış olmalı).

8. Mezun olduğu kurumdan alınan diploma, mezuniyet belgesi veya lise son sınıf öğrencileri ise son sınıfta okuduğuna dair ilgili kurum belgesi (Kesin kayıtta diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ) istenir. Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Halen bir üniversitede öğrenci olan adaylar, üniversitelerinin öğrenci işlerinden alacakları öğrenci belgesi ile sınava başvuru yapabileceklerdir.
9. Milli sporcular için, ilgili spor branşının federasyonundan alınmış millilik belgesinin aslı ve fotokopisi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu giriş sınavı yüksek şiddetli fiziksel aktiviteler içermektedir. Ayrıca, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda sürdürülen eğitim/öğretim programı yüksek şiddetli fiziksel aktiviteler yanı sıra doğa sporları gibi bazı kamp derslerini içermektedir. Bu nedenle Yüksekokul giriş sınavına başvuran adaylar gerek sınav ve gerekse eğitim süresince karşılaşılması muhtemel riskler konusunda her türlü sorumluluğun kendilerine ait olduğunu kabul etmiş sayılırlar.

KILAVUZU GÖRÜNTÜLE

 

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu