Formasyon Duyuruları

İzmir 9 Eylül Üniversitesi Pedagojik Formasyon Duyurusu

İzmir 9 Eylül Üniversitesi Formasyon ne zaman yapılıyor? İzmir 9 Eylül formasyon duyurusu, formasyon haberi. 2022 İzmir 9 Eylül Üniversitesi formasyon, İzmir 9 Eylül pedagojik formasyon duyurusu aşağıdadır.

2022 İzmir 9 Eylül Üniversitesi Üniversitesi Formasyon Duyurusu

İzmir 9 Eylül Üniversitesi Formasyon Başvuru Detayları
BEDEN EĞİTİMİ KONTENJANI Açıklanacak
BAŞVURU TARİHİ Açıklanacak
SONUÇLARIN AÇIKLANMASI Açıklanacak
KAYIT TARİHİ Açıklanacak
FORMASYON ÜCRETİ 2505 TL*2
İzmir 9 Eylül Üniversitesi Formasyon Duyuru Dosyası 
2022 İZMİR FORMASYON DUYURUSUNU GÖRÜNTÜLE
İzmir 9 Eylül Üniversitesi Formasyon ONLİNE Başvuru
2022 İZMİR FORMASYON ONLİNE BAŞVURUSU YAP

Ön Başvuru: Ön kayıt başvuru tarihleri, Eylül ayı itibariyle duyurulacaktır. Ön kayıt başvurularını sadece  Üniversitemiz ve diğer Üniversitelerin ekli tablodaki (Bakınız Tablo 3) bölümlerinden mezun adaylar yapacaktır. Başvuru yapacak adayların ilgili alanlardaki öğretmenliğe kaynaklık oluşturan lisans programlarını belirlemede Talim ve Terbiye Kurulu’nun 22.02.2014 tarihli ve 9 No’lu kararı ve ekleri esas alınacaktır. Başvurulan alanlarda öğrenci sayısının 6 kişiden az olması durumunda bu alanlarda Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açılmayacaktır. Tek bir öğretmenlik alanından başvuru yapılması zorunludur.

Değerlendirme ve Yerleştirme: Değerlendirmeler ön kayıtta beyan edilen bilgilere dayalı yapılacağından, kesin kayıt hakkı kazanan adaylar beyan ettikleri bilgileri ibraz etmek zorundadırlar.
Ön kayıt başvurularının değerlendirilmesi, 27.09.2021 tarihli Yükseköğretim Kurulunun Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Belirlediği Usul ve Esaslar ile Dokuz Eylül Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yönergesi ve kontenjanlar dâhilinde yapılacaktır. Değerlendirmede Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Not Dönüşüm Tablosu aracılığıyla oluşturulan dönüştürülmüş not sistemi dikkate alınacaktır. Yerleştirmeler, başvurusu onaylanan adayların genel akademik not ortalaması sıralaması temel ölçütüne göre yapılacak olup adayların akademik başarı notunun eşit olması durumunda üniversite yerleştirme puanı daha yüksek olan adaya öncelik verilecektir. (Danıştay Sekizinci Dairesi’nin Yürütmeyi Durdurma kararı uyarınca Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına devam eden adayların statülerinin korunması şartıyla mahkeme sonucu nihai hale gelene kadar 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanı hariç)

Kesin Kayıt: Kesin kayıt tarihleri ön kayıt tarihleri ile birlikte ilan edilecektir. Kesin kayıtlar şahsen ya da Noter onaylı vekâletname verilen kişi tarafından yapılacaktır. Posta, e-posta, faks, kargo vb. yollarla kayıt yapılmayacaktır. Kesin kayıtlar Tablo 1’deki başvuru ve kayıt takvimine uygun olarak Buca Eğitim Fakültesinde yapılacaktır. Kesin kayıt için gereken belgelerin aslı gibidir onaylı örneklerinin teslim edilmesi gerekmektedir.

Yedek Kayıt: Kesit kayıtlar tamamlandıktan sonra ilan edilen kontenjanların dolmaması durumunda boş kontenjanlar için başvuru ve kayıt takvimine uygun olarak yedek liste ilan edilecektir. Başvuruda ilan edilen alan kontenjanlarının boş kalması durumunda yoğun talep olan alanlardan kontenjan aktarımı yapılabilecektir.

Dersler: Tablo 2’de pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı güz ve bahar döneminde yer alan derslere ait bilgiler yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu