Besyo Hazırlık Kursları

Besyo Hazırlık Kursları İstanbul

İstanbul Besyo Hazırlık Kursları

İstanbul besyo hazırlık kursu BESYO olarak bilinmekte olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu veya yeni ismiyle Spor Bilimleri Fakültesi; her sene binlerce öğrencinin kazanmak için uğraştığı  ve bu bağlamda hizmet veren olan oldukça donanımlı olan kurstur. İstanbul besyo hazırlık kursu aracılığı ile hayallerinize kavuşabilirsiniz.

İstanbul Besyo kursu da bu amaçla hizmet vermekte olup öğrencisini Spor Akademisi’ne doğrudan hazırlamaktadır. Besyo parkur sınavları için sizleri en iyi şekilde hazırlar. Bunun için deneyimli kadro, doğru planlama ve adaptasyon süreçlerinin doğru bir biçimde yönetilmesi oldukça önemlidir.

İstanbul öğrenci nüfusu oldukça fazla olan şehirlerimizdir. Ayrıca İstanbul oldukça talep gören bir şehrimizdir. Oldukça önemli bir plan ve program gerektiren bu uğraş için de doğru planlamayı yapmak bir hayli mühimdir. Besyo parkur hazırlıkları bu anlamda çok önemlidir. Ayrıca bu kadar rakip arasından sıyrılıp besyo kazanma için İstanbul besyo hazırlık kursuna gelmeniz size büyük avantaj sağlayacaktır.

İstanbul’da Besyo, Spor Bilimleri Olan Üniversiteler Hangileridir?

İstanbul da Besyo veya Spor bilimleri bulunan devlet üniversiteleri hangileridir?

  • İstanbul Üniversitesi
  • Marmara Üniversitesi
  • İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi

İstanbul’da Besyo veya Spor Bilimleri fakültesi bulunan özel, vakıf üniversiteleri hangileridir?

  • Özel Üniversiteler
  • Nişantaşı Üniversitesi
  • Gedik Üniversitesi
  • Haliç Üniversitesi
  • Esenyurt Üniversitesi
  • Gelişim Üniversitesi
  • Bilgi Üniversitesi
  • İstanbul Aydın Üniversitesi
  • İstanbul Rumeli Üniversitesi

Besyo Bölümleri Nelerdir?

Besyo bölümleri hemen hemen aynı çizgide seyretse de bir yerde ayrılan bir düzendedir. Bu bölümlerin seçimi, öğrencinin inisiyatifine bırakılmıştır. Genel olarak Besyo bölümleri ise şu şekildedir;

  • Antrenörlük Eğitimi
  • Beden Eğitimi Öğretmenliği
  • Spor Yöneticiliği
  • Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
  • Rekrasyon
  • Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri
  • Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi
  • Spor Yönetimi (Önlisans)

Bu şekilde ayrımlar yapılarak, Besyo kendi içerisinde bölümlendirilmiş bir haldedir. Eğitimi almaya hak kazanan öğrenciler ise bu bölümler arasında dilediğini seçebilir ve bu meslek bazında hayatına devam edebilir.

Besyo Kurslarının Amaçları Nelerdir?

Besyo kurslarının amaçları arasında en çok ilk edinilen kısım; spor adamı yetiştirmektedir. Besyo kursları besyo parkurlarına, besyo bölümlerine, spor bilimleri fakültelerine adayları hem fiziki olarak hem de mental olarak hazırlayan deneyimli tecrübeli ve işi bilen antrenörlerin açmış olduğu kurslardır. İstanbul Besyo hazırlık kursları sizlerin besyo parkurlarına en iyi biçimde hazırlanmanıza yardımcı olur.

Herkes sporcu olabilir ancak herkes spor adamı olamaz. Çünkü spor adamı olmak belirli başlı bir farkındalık ve özveri istemektedir. Düzgün bir plan ve programa bağlı kalmak, kötü alışkanlıkların olmaması, ülkesine bağlı bir sporcu olmak, ülkesini teslim etme dürtüsü ile hep daha ileriye doğru bir adım atmak, yaptığı işte başarılı olmak, akıllı ve çevik olmak ve en önemlisi de kendini gerçekleştirmek isteği ile hareket etmek oldukça önemlidir. Bu bağlamda İstanbul Besyo kursları da bu amaçları belirlemekte olup bu doğrultuda öğrenci yetiştirmektedir.

İstanbul Besyo Kurslarında Neler Yapılır?

Genel olarak İstanbul Besyo hazırlık kursu pek çok hizmeti içerisinde barındırmaktadır. Hem öğrenciye rehberlik eden hem de onları girecekleri sınava hazırlayan bir çizgidedir.

Besyo bir özel yetenek sınavıdır. Bu yetenek sınavında kondisyon, vücut direnci ve bu tarz konularda farklı pek çok alanda hizmet verilmektedir. Sınavların içeriği spor ve branşlara göre yapılmaktadır. Ancak bu sınavlara hazırlanma noktasında öğrencinin yetersiz kalması durumu da ortaya çıkabilmektedir. Gerek ekipman gerek ise de bilgi ve beceri eksikliğinden dolayı Besyo kursları oldukça tercih edilen bir konuma gelmiştir. Çünkü bu ekipmanı, desteği ve rehberliği sağladığı için yüksek bir verim sağlamaktadır.

  • Öğrencileri sınav parkuruna hazırlamakta olan bu kurslar, planlı ve programlı olmayı öğretir.
  • Öğrencinin motivasyonu için gerekli tüm çabayı sunar.
  • Takım olanın bilincini her bir sporcusuna ayrı ayrı aşılar.
  • Öğrencinin vücut direncini arttıran ve onu sınavda daha dinç tutacak programlar hazırlar.
  • Vücutlarını geliştirir.
  • Yarışma bilincini aşılar.
  • Fair-play noktasında da destekleyici bir çaba içerisindedir.

Yani aslında Besyo kursları bir öğrencinin, bir spor adamına dönüşme evresidir. Her şeyi öğrendiği ve aynı zamanda uygulamaya da fırsat bulduğu bu kurslar oldukça yeterli ve oldukça donanımlı bir yapıya sahiptir.

BESYO Hazırlık Kurslarının Avantajları Nelerdir?

BESYO kurslarının avantajları tamamen hızlı ve etkili bir şekilde sunduğu hizmetleridir. Bu hizmetler; öğrencileri doğrudan sınava hazırlar ve yüksek başarı sağlamaları noktasında onlara yardımcı olur. Bununla beraber takım olmanın bilincini öğrenmeniz çok önemlidir. BESYO kursları bu bilinci de öğrencisi için aşılar ve beraber çalışma imkanı sağladığı diğer takım arkadaşları ile de iletişimlerini güçlendirir.

BESYO Kursu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle BESYO kursu seçerken farklı dikkat noktaları bulunmaktadır. Bu dikkat edilecek olan hususlar her alanda fayda sağlayacak ölçüde olmalı ve öğrenci açısından maksimum faydanın kapılarını açmalıdır. Besyo’ya hazırlanan pek çok öğrenci BESYO kurslarını tercih etmektedir. Daha disiplinli ve sağlıklı bir hazırlık sürecinin kapılarını açan bu kurslar aracılığı ile daha yüksek bir başarı ivmesi tutturulacaktır.

Ancak her seçimde olduğu gibi, BESYO kurs seçiminde de dikkat edilmesi gereken kurallar olmalıdır.

  • Kurs seçimi yapacağınız zaman kursun kalitesine, antrenör sayısına bakmalısınız.
  • Bu hazırlık kursundaki faaliyet alanları hakkında bilgi sahibi olmalısınız.
  • Antrenörlerin uzman ve tecrübeli olup olmadığına bakmalısınız.
  • Kullanılan malzemelerin kalitesinden, spor yapılan alanın işlevselliğine kadar pek çok konuda araştırma yapmalısınız.
  • Kursun güvenilirliği oldukça önemlidir.
  • Üniversiteye hazırlık sürecindeki etkili yöntemler uygulayıp uygulamadığı araştırılmalıdır.
  • Ücret araştırılması yapılmalıdır.
  • Kuralları, disiplini ve yapısı hakkında araştırma yapılmalıdır.
  • Yer ve çevre bilgisi de yine önemli konular arkasındadır.
  • En önemli kriter ise kursun başarı yüzmesidir.

Bu bağlamda kursa kayıt yaptırmak ve tercihini o kurstan yana kullanmak oldukça önemli ve avantajlı olacaktır. Bu sayede hem üniversite sınavında daha başarılı bir avantaj sağlayabilirsiniz hem de gerçekten donanımlı bir spor eğitimi sürecinden geçmiş olursunuz. Bu unsurlara dikkat ederek seçimini yaptığınız kursa dair fikirleri internet ortamında ya da o kursa giden birine sorarak ulaşabilirsiniz.

İstanbul BESYO Hazırlık Kursları Nelerdir?

İstanbul BESYO hazırlık kursları tercih edilebilirliği oldukça yüksek bir şehir olması nedeni ile fazlaca tercih barındırır. Kendi çevrenize, bölgenize Ya da yorumlara göre bir yer belirleyebilir ve Besyo’ya hazırlanma sürecindeyseniz bu hakkınızı, dilediğiniz kursa göre kullanabilirsiniz. Genel olarak en sık tercih edilen ve bilinen İstanbul BESYO kursları şunlardır;

  • besyohabernet Besyo Hazırlık Kursu

Bu akademiler spor bilimleri konusunda oldukça yardımcı birer dayanak olarak sizlere sunulmaktadır. Siz de araştırmalarınız neticesinde istediğiniz birimi tercih edebilir ve dilediğiniz şekilde spor eğitimi alabilirsiniz. Hepsi ve daha fazlası için kurumlar ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.

Antrenman Planlamamız Nasıl Yapılmaktadır?

Antrenmanlarımız paket olarak hazırlanmamaktadır. Yani herkese aynı antrenman çeşidi ve türü yapılmaktadır. Her birey farklıdır. Yetenekleri, becerileri farklıdır. Bundan dolayı genel antrenman ve ısınmaların ardından size ve yeteneğinize uygun antrenman planlamaları yapılmaktadır.

İstanbul Besyo Hazırlık Kursu olarak, öğrencilerimizin kapasitelerine göre  ayrı ayrı bireysel antrenman programları hazırlayıp gelişimlerinin üst seviyede olması için çaba göstermekteyiz. Bu yöntem genel antrenman yöntemlerine göre çok uzun ve yorucu bir antrenmandır. Fakat başarı oranı çok daha yüksektir.

Çalışmalarımız antrenmanlarımızın niteliğine göre açık spor alanlarında, kapalı spor salonlarında yapılmaktadır.

Antrenmanlarımız Ne Zaman Başlıyor?

Antrenmanlarımız adayların niteliğine ve durumuna göre antrenmana başlama zamanı değişebilmektedir. Antrenmanlara ve çalışmalara erken başlamanız sizleri yetenek sınavlarında, besyo parkurlarında, pomem ve spor lisesi sınavlarında rakiplerinizin önüne geçirmektedir.

Salon çalışmalarımızda koordinasyon(parkur) antrenmanları ağırlıklı olup, atletizm başta olmak üzere bir çok branşta (futbol, basketbol, hentbol, voleybol… vb) çalışmalar yapmaktayız.

Öğrencilerimiz arasında branşı olan öğrencilerimizi kendi branşlarında sınav sistemlerine hazırlayıp sınavlara hazır tutmaktayız. Bir çok branş için yetkin, bilgili ve deneyimli antrenörlerimiz vardır.

Branşı olmayan öğrencilerimiz  çeşitli sportif tersler yaparak öğrencimiz için en uygun branşı belirleyip çalışmalara devam ediyoruz. Branş sınavı olmayan üniversiteler içinde parkur, koordinasyon ve kondisyon antrenmanları yaptırarak beceri parkurlarından en yüksek puanı almanızı sağlıyoruz.

Sporcu Özgeçmişiminn Olması Zorunlu mu?

Sporcu özgeçmişi bazı üniversiteler için önemli olsa da bir çok üniversite için etkili değildir. İstanbul besyo hazırlık kursu olarak sizi size en uygun üniversitelere yönlendirmekteyiz. Sporcu özgeçmişiniz var ise bazı üniversitelerde bu size avantaj sağlayabiliyor ve rakiplerinizden önde başlayabiliyorsunuz.

BESYO Kurslarına Kimler Gitmeli?

BESYO kursları genel olarak tüm adaylara açıktır. Kazanmak için besyo kurslarına gitmeniz gerekmiyor. Fakat kazanma ihtimalinizi yükseltmek istiyorsanız profesyonel bir destek almak istiyorsanız besyo hazırlık kurslarına gitmenizde fayda var. Besyo kurslarına gitmeden Besyo parkurlarına girip kazanabilen aday sayısı oldukça azdır. Besyo parkurları, yetenek sınavları oldukça karmaşık çalışmalar gerektirir. Ayrıca sadece çalışmak yeterli olmayacaktır. Çünkü doğru çalışmak, doğru üniversitede yetenek sınavına girmek, kendinize özgü en olumlu koşulları oluşturmak oldukça zordur. Ayrıca besyo hazırlık kurslarında başka adaylar da olduğundan hazırlık süreci hem eğlenceli hem çekişmeli olacaktır. Böylece tek başınıza yapacağınız çalışmalardan çok daha fazla başarılı olma ihtimaliniz var.

Bu kurslara katılan kişiler sınava yönelik olarak bir çalışma içerisinde olan insanlardır. Besyo kurslarına kimlerin gitmesi gerektiğini şöyle sıralayabiliriz;

  • Sporun aslında bir bilim olduğunu bilenler katılmalıdır.
  • İyi bir spor insanı olmak isteyenler bu kurslardan eğitim almalıdır.
  • Hangi alanda kendini geliştirmek istediğine karar verenler bu kursları tercih etmelidir. Sürekli gelişim halinde kendini bulabilenler bu birimde eğitim almalıdır.
  • Spor yapmasını engelleyecek kadar sağlık engeli olmayan kişiler bu kursları tercih etmelidir.

Besyo Sınavlarına Hazırlanmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

BESYO sınavlarına hazırlanırken her anlamda yüksek bir seviyede hazır olmam gerekir. Hem fizik olarak hem de psikolojik anlamda bu sınavlara hazır olmanız, sınavları kazanmanız kadar önemlidir. Bu bağlamda bir kurstan destek almak her zaman daha önemli olacaktır. Doğru seçtiğiniz bir BESYO hazırlık kursu sizin spor akademisine yani besyo’ya girmeniz  için oldukça iyi bir basamak olacaktır.

Surat, dayanıklılık ve atletizm sınavları gibi sınavlara hazırlık noktasında BESYO hazırlık kursları sizler için iyi bir yeterlilik sağlayacaktır.

BESYO Hazırlık Kursları Gerekli Midir?

BESYO hazırlık kursları, özellikle bu alanda yoğunlaşmak isteyen kişiler için oldukça gerekli kurslardır. Çünkü buna dair bir eğitim almanız, ilerde güzel bir meslek sahibi olmanız anlamına gelebilir.

Geleceğini yönlendirmek ve belirlemek isteyen, spora ilgisi olan ve bu yönde ilerlemek isteyen gençler için BESYO bölümü oldukça mantıklıdır.

Ancak bu bağlamda bir değer oluşturmak ve bilgi sahibi olmak için muhakkak bir hazırlık süreci gerekmektedir. Bu hazırlık sürecinin de daha sağlıklı ve daha planlı bir şekilde yürümesi için bir hazırlık kursuna ihtiyaç vardır.

İstanbul BESYO Hazırlık Kursları da bu bağlamda hizmet sağlamakta ve ilgilisine donanımlı bir eğitim sunmaktadır. Bu donanımlı eğitimin içini de pek çok farklı unsur doldurmaktadır.

Uzman antrenörler, sürdürülebilir plan ve doğru programlama ile her şeyin mümkün olabileceğini sunan bu kurslar; genel anlamda güzel bir geleceğin en kestirme yolu olarak sizlere sunulmaktadır.

Takım çalışmaları, bireysel çalışmalar, kamplar, motivasyon toplantıları ve bireysel koçluk çalışmaları sayesinde bu kurslar her BESYO adayı için oldukça tercih edilebilir bir çizgide yer almaktadır. Bu arayış içerisindeyseniz belirttiğimiz tüm unsurlar dahilinde kursları araştırabilir ve kendinize en uygun olanı tercih etmeniz en uygunudur.

İyi bir tercih yaparak, çok daha parlak bir geleceğin kapılarını doğrudan açabilirsiniz. Spor alanında ilerlemek için bir kurs, size bu konuda oldukça yardımcı olacaktır.

Esenyurt Besyo Hazırlık Kursu

Küçükçekmece Besyo Hazırlık Kursu

Adalar Besyo Hazırlık Kursu

Arnavutköy Besyo Hazırlık Kursu

Ataşehir Besyo Hazırlık Kursu

Avcılar Besyo Hazırlık Kursu

Bağcılar Besyo Hazırlık Kursu

Bahçelievler Besyo Hazırlık Kursu

Bakırköy Besyo Hazırlık Kursu

Başakşehir Besyo Hazırlık Kursu

Bayrampaşa Besyo Hazırlık Kursu

Beşiktaş Besyo Hazırlık Kursu

Beykoz Besyo Hazırlık Kursu

Beylikdüzü Besyo Hazırlık Kursu

Beyoğlu Besyo Hazırlık Kursu

Büyükçekmece Besyo Hazırlık Kursu

Çatalca Besyo Hazırlık Kursu

Çekmeköy Besyo Hazırlık Kursu

Esenler Besyo Hazırlık Kursu

Eyüpsultan Besyo Hazırlık Kursu

Fatih Besyo Hazırlık Kursu

Gaziosmanpaşa Besyo Hazırlık Kursu

Güngören Besyo Hazırlık Kursu

Kadıköy Besyo Hazırlık Kursu

Kağıthane Besyo Hazırlık Kursu

Kartal Besyo Hazırlık Kursu

Küçükçekmece Besyo Hazırlık Kursu

Maltepe Besyo Hazırlık Kursu

Pendik Besyo Hazırlık Kursu

Sancaktepe Besyo Hazırlık Kursu

Sarıyer Besyo Hazırlık Kursu

Silivri Besyo Hazırlık Kursu

Sultanbeyli Besyo Hazırlık Kursu

Sultangazi Besyo Hazırlık Kursu

Şile Besyo Hazırlık Kursu

Şişli Besyo Hazırlık Kursu

Tuzla Besyo Hazırlık Kursu

Ümraniye Besyo Hazırlık Kursu

Üsküdar Besyo Hazırlık Kursu ve

Zeytinburnu Besyo Hazırlık Kursu

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu