Formasyon Duyuruları

Hakkari Üniversitesi Formasyon Duyurusu 2021 2022

Başvurular 15 Ekim 2021 (Cuma) saat 10:00’da başlayıp, 20 Ekim 2021 (Çarşamba) tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Ön kayıtlar Hakkâri Üniversitesi Eğitim Fakültesi Formasyon Birimine online sistem üzerinden yapılacaktır.

  1. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemiz ve diğer Üniversitelerin ekli tablodaki bölümlerinden yalnızca mezun olanlar başvurabilecektir.
  2. Ön kayıt müracaatları alındıktan sonra başvurular YÖK’ün Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına ilişkin belirlediği usul ve esaslar ile Hakkâri Üniversitesi Senatosunun belirlediği ölçütler ve kontenjanlar dâhilinde yerleştirmeler yapılacaktır.
  3. Adayların Ön kayıt için vermiş oldukları bilgiler doğrultusunda değerlendirmeler yapılacağından, kesin kayıt hakkı kazandıkları takdirde beyanda bulundukları tarihteki bilgilerini ibraz etmek zorundadırlar. (Ön kayıt işlemlerinde herhangi bir belge talep edilmemektedir.)
  4. Sıralamalar, YÖK not dönüşüm sistemindeki (100’lük sistem) notlara göre yapılacaktır. Öğrenci kabulünde herhangi bir not barajı bulunmamaktadır.
  5. Kesin kayıt hakkı kazanıp kayıtları yapılan adayların; yatırmış oldukları kayıt ücreti hiçbir şekilde iade edilmeyecektir. Kayıt ücreti iki eşit taksit şeklinde ödenecektir ( KDV dâhil Toplam 1700+1700=3400 TL ).
  6. Eğitim-öğretimin pandemi koşulları göz önünde bulundurularak (ilgili mevzuat gereği) derslerin % 40’ı uzaktan eğitim yöntemi ile gerçekleşecektir. Pandemi gidişatına göre bu dersler yüz yüze olarak da düzenlenebilecektir. Öğretmenlik Uygulaması dersleri yüz yüze olup, ilimiz sınırları içerisindeki MEB okullarında yapılacaktır.
  7. Kesin kayıt hakkı kazanan adayların ders muafiyetleri, eğitim-öğretimin başlayacağı ilk hafta içinde yapılıp, kesinlikle daha sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
  8. Öğrenci kontenjanımız 354 öğrenci olarak belirlenmiştir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu