2021 Besyo Yetenek SınavlarıBesyo Güncel Haberler

Hacettepe Üniversitesi 2021 BESYO Kılavuzunu Açıkladı

2021-2022 Öğretim yılı için Spor Bilimleri Fakültesi programlarına özel yetenek sınavıyla öğrenci alınacaktır.

Özel Yetenek Giriş Sınavına ön başvuru ve program tercihleri çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır. Başvurular 09 Ağustos 2021 tarihinde saat 08:30’da başlayacak, 20 Ağustos 2021 tarihinde 23:59’da sona erecektir.

Ön başvurunuzu yaptıktan sonra başvuru belgelerinizin asıllarını veya suretlerini 27.08.2021 tarihi saat 17.00’ye kadar posta/kargo yoluyla Hacettepe Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Beytepe Yerleşkesi 06800 Beytepe / Ankara adresine veya sınava gireceği gün şahsen elden teslim ettiğiniz takdirde ön başvuru tamamlanmış olacaktır.

Sınavlar Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Stadyumunda, 01.09.2020 – 04.09.2020 tarihlerinde, saat: 09:00 – 11:30 ve 15:30 – 19:30 saatleri arasında yapılacaktır.
* Belirtilen sınav tarihleri ve sınav saatleri başvuru sayısına bağlı olarak değişebilir.

Özel Yetenek Giriş Sınavı ile ilgili detaylı bilgi için aşağıda yer alan sınava ilişkin usül ve esaslar dosyasını inceleyiniz KILAVUZU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLA

KILAVUZU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLA

Hacettepe Üniversitesi 2021 BESYO Kılavuz

BAŞVURU KOŞULLARI

Başvuru sırasında adaylardan aşağıdaki belgeler istenir;

a) Yabancı uyruklu adaylar için Hacettepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesinde kabul edilen sınav türlerinin herhangi birinden taban puan almış olduğunu gösterir belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi (Hacettepe Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı).

b) Form dilekçe (Çevirimiçi ön başvuru sırasında doldurulacaktır).

c) Son 6 ay içerisinde çekilmiş iki adet 4.5×6 cm boyutlarında adayın son 6 aylık durumunu gösteren vesikalık fotoğraf veya pasaport fotoğrafı.

d) Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartının bir adet fotokopisi.

e) Spor Lisesi mezunları ve liselerin Spor alan/kol bölümlerinden mezun olanların, mezuniyet belgesi ya da diplomasının aslı ve fotokopisi, (30.03.2012 tarihi itibarıyla bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya belirtilen tarih ve öncesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler için).

f) Sağlık sorunu olmadığına ilişkin kişisel beyan formu (Çevirimiçi ön başvuru sırasında doldurulacaktır) *.

g) Yüksek şiddetli aktivite içeren bu sınava girmesinde sağlık açısından bir sakınca olmadığına ilişkin ve fiziksel olarak zorlayıcı bir teste girmesinde sakınca yoktur ibaresi bulunan doktor raporu (Doktorun ismi, diploma numarası ve imzası yer almalıdır)*

h) Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü Antrenörlük Eğitimi Programına başvuran adaylar, Ek 2’de belirtilen spor dallarından birisinde spor öz geçmişini gösterir belge/belgeler (Belgeler Ek 1’de belirtilmiştir) (Özerk federasyonlar için federasyonbaşkanı, özerk olmayan federasyonlar için SHGM Genel Müdür veya yardımcısı onaylı) i) Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü Antrenörlük Eğitimi Programına başvuran Uluslararası öğrenciler Ek 2’de belirtilen spor dallarına lisanslı sporcu olduklarına dair belge. (Yabancı dildeki belgeler noter tasdikli ve tercüme edilmiş olmalıdır) j) Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü, Antrenörlük Eğitimi Programına başvuran Milli sporcular için Spor Genel Müdürlüğü’nden alınmış Millilik belgesinin onaylı fotokopisi (Özerk federasyonlar için federasyon başkanı, özerk olmayan federasyonlar için SHGM Genel Müdürü veya Genel Müdür Yardımcısı tarafından onaylı)

* H.Ü. Spor Bilimleri Fakültesi giriş sınavı yüksek şiddetli fiziksel aktiviteler içermektedir. Bu nedenle başvuru yapan adaylarda, şiddetli fiziksel aktivite yapmayı engelleyen herhangi bir sağlık sorunu bulunmaması gerekir. Ayrıca, Spor Bilimleri Fakültesi’nde sürdürülen eğitim/öğretim programı yüksek şiddetli fiziksel aktivitelerin yanı sıra doğa sporları, su sporlarına katılmayı gerektiren bazı kamp derslerini içermektedir. Bu nedenle giriş sınavına başvuran adaylar gerek sınav ve gerekse eğitim süresince karşılaşılması muhtemel riskler konusunda her türlü sorumluluğun kendilerine ait olduğunu kabul etmiş sayılırlar.

Hacettepe Üniversitesi 2021 BESYO Kılavuz

ADAY KABUL ŞARTLARI

Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Rekreasyon Programına; liselerin Spor alan/kol bölümlerinden veya diğer bölümlerinden mezun olanlardan ve milli sporculardan 2020 veya 2021 yılında TYT sınavına girmiş ve en az 230.000 (OBP eklenmemiş ham puan) puan ve üzeri almış T.C. vatandaşları, 2021 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) KILAVUZU’nda (Sayfa 34 belirtilen şartların yanı sıra tam teşekküllü bir devlet ve/veya üniversite hastanesinden “şiddetli fiziksel aktivite yapmasında herhangi bir sakınca yoktur” ibareli sağlık raporu ve ilgili Engelli Spor Federasyonu’ndan 2018-2019, 2019-2020 ve 20202021 yılı itibariyle en az üç (3) yıl aktif sporcu olduğunu gösterir belgesi ve tam teşekküllü bir devlet ve/veya üniversite hastanesinden aldıkları “sürekli engelli sağlık raporu**” ile belgeleyen T.C. vatandaşı engelli adaylar ve Hacettepe Üniversitesi tarafından kabul edilen minimum başvuru şartını ve Madde 6’daki koşulları yerine getiren Uluslararası öğrenci adaylar kabul edilir. **Süreli engelli raporları kabul edilmeyecektir.

KILAVUZU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLA

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu