2018 Besyo Yetenek Sınavları

Giresun Üniversitesi 2018 Besyo Kılavuzunu Açıkladı!

Sınav Tarihlerinin İlanı 16 Temmuz 2018

Sınav Başvuruları 01-06 Ağustos 2018 (Cumartesi ve Pazar dahil)

Yetenek Sınavı Tarihi 08-10 Ağustos 2018 tarihleri arası

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER
Özel Yetenek Sınavı ön kayıt işlemleri Giresun Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesinin resmi web sitesi olan https://sporbilimleri.giresun.edu.tr adresinde yayınlanan aşağıdaki belgelerin aslı teslim edilecektir.
4.1. Başvuru formu (şahsen yapılan başvuru tamamlandıktan sonra, bölüm tercihi (Ek 2) ile kişisel bilgileri içeren ve başvuru bitiminde çıktısı alınarak aday tarafından imzalanacak olan başvuru formu),
4.2. Lise diploması fotokopisi (mezun olduğu okul müdürlüğü ya da noter tarafından onaylı),
4.3. Dört (4) adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı),
4.4. Nüfus cüzdanı fotokopisi, (nüfus il müdürlüğü veya noter tarafından onaylı)
4.5. 2018 yılına ait YKS sonuç belgesi fotokopisi, (noter tarafından onaylı)
4.6. Spor alan/kol mezunlarının durumlarını gösteren belge (noter ya da mezun olduğu Okul Müdürlüğü tarafından onaylı),
4.7. Sağlık raporu veya imzalı sağlık durumu beyan formu.
4.8. Özel yetenek sınavına başvuruda bulunacak adayların 2013 ile 2017 (2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017 dahil) yılları arasına ait 2 yıllık sporcu lisans vizesine (Örneğin; 2016-2017 sezonu bir yıl vize sayılır) sahip olmaları gerekmektedir. Adayların ibraz ettikleri spor dalındaki vizeli lisans yıllarından herhangi bir yıla veya yıllara ait olmak koşuluyla, en az iki (2) müsabakaya veya yarışmaya katıldıklarına ilişkin ilgili kurumdan (Spor Genel Müdürlüğü, Federasyonlar, Milli Eğitim Bakanlığı veya bu kurumların İl/İlçe Müdürlüklerinden/temsilciliklerinden) verilen resmi katılım belgesine (müsabaka listesi, müsabaka cetveli, müsabaka raporu, sonuç belgesi) sahip olmaları gereklidir. Bu koşulu yerine getirmeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Spor lisesi mezunları lisanssız başvuru yapabilir.
4.8. Özel yetenek sınavına başvuruda bulunacak engelli adayların Paralimpik sporlarda 2013 ile 2017 (2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017 dahil) yılları arasına ait 2 yıllık sporcu lisans vizesine (Örneğin; 2016-2017 sezonu bir yıl vize sayılır) sahip olmaları gerekmektedir (Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerince Spor Genel Müdürlüğü Lisans sisteminden çıktı alınmalı). Engelli adaylar için, en az iki (2)müsabakaya veya yarışmaya katıldıklarına ilişkin ilgili kurumdan (Spor Genel Müdürlüğü, Federasyonlar, Milli Eğitim Bakanlığı veya bu kurumların İl/İlçe Müdürlüklerinden /temsilciliklerinden) verilen resmi katılım belgesine (müsabaka listesi, müsabaka cetveli, müsabaka raporu, sonuç belgesi) sahip olmaları gereklidir. Bu koşulu yerine getirmeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.
Ayrıca, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4/ç maddesinde: “Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyen engelli” resmi sağlık kurumlarından alınmış, “Beden Kazanma Gücünden Azalma Oranı” hakkında rapor zorunludur.

KILAVUZU GÖRÜNTÜLE

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu