Güncel Haberler

Futbol Hakemlik Lisesi Açılıyor

Futbol Hakemlik Lisesi Açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında, TFF Hakem Meslek Lisesinin açılmasını sağlayacak protokol imzalandı.

Bakan Ziya Selçuk, bugünün çok heyecan ve mutlulu verici bir gün olduğunu, Türk futbol tarihi bakımından bir dönüm noktasıyla karşı karşıya olduklarını söyledi.

TFF ile MEB arasında Türkiye’nin yarınları, çocukları ve gençleri adına güzel bir adım atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Selçuk, MEB olarak mesleki ve teknik eğitimde yeni bir değişim ve dönüşümün, zamanın ruhunu dikkate almanın, çağın gereklerini yerine getirmenin ve eğitimle ekonomiyi birleştirmenin, demokrasiyle taçlandırmanın aşamalarını yaşadıklarını anlattı.

– Öğrencilere milli antrenörlerin yanında uygulamalı eğitim imkanı

Protokolün içeriği

MEB ile TFF’nin yapmış olduğu protokolün içeriği şöyle:

– Riva Meral-Celal Aras Spor Lisesinde yapılacak müfredat değişikliği ile birlikte 2020-2021 öğretim döneminden itibaren futbol hakemliği eğitimi verilecek.

– Öğrenciler, Hakem Meslek Lisesine özel yetenek sınavıyla alınacak.

-Hakem Meslek Lisesi öğrencilerinin eğitimlerine devam ederken hakem ve yardımcı hakem olarak görev almaları sağlanacak.

– Mevcut okul binasında fiziki olarak yeni düzenlemeler yapılacak, halı saha kurulacak.

– Öğrenciler TFF’nin düzenlediği eğitim seminerleri, sporcu gelişim kampları ve etkinliklerden yararlanacak, federasyonun yurt dışı faaliyetlerine katılacak.

– TFF, Hakem Meslek Lisesi için spor malzemesi temin edecek, portatif saha ve ekipman sağlayacak.

– TFF, lise için uzmanlar görevlendirecek, öğrencilere burs verecek ve istihdam sağlayacak.

kaynak. aa – memurlar net.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu