Besyo Güncel Haberler

Eskişehir’de Besyo Kazanmak İsteyenlerin Dikkatine !

Eskişehir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi nin yetenek sınavına sayılı günler kala herkeste bir heyecan var. Sınava girsem mi ? Kazanabilir miyim ? Kaç dk de koşmam gerekiyor vs. Tüm adayların akında aynı sorular var.

Öncelikle sınava başvuru tarihlerinin 06-10 Haziran 2016 olduğunu hatırlatıp yetenek sınavında koşuların çok önemli olduğunu vurgulamak gerekir. Ayrıca sınav başvuru için gerekli olan baraj puanlar ise şunlardır :

  • Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü : 225
  • Rekrasyon : 200
  • Antrenörlük Eğitimi Bölümü : 185

Demin de söylediğim gibi bu sene yapılacak yetenek sınavında koşuların çok önemi var. Bölümlere göre koşu sınavlarının ağırlıkları şöyledir.

  • Öğretmenlik Branşı için : %50 Koşular ( %50 özgeçmiş )
  • Antrenörlük Branşı için : %30 Koşular  ( %80 özgeçmiş )
  • Rekrasyon Branşı için : %10 Koşular   ( %90 özgeçmiş )

Koşu sınavları için uygulanacak olan 2 tür sınav vardır:

  • Orta Mesafe Koşuları : Erkekler için : 1500 m – Kızlar için : 800 m
  • Sürat Koşuları : Erkekler için : 60 m – Kızlar için : 60 m

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Yetenek sınavının tarihi 13-17 Haziran 2016 dır. Yani sınava çok kısa bir zaman var. Bu kadar zamanda koşularda kendini geliştirmek mümkün mü ? Zaten teorik olarak kısa mesafe koşularını geliştirmek çok zordur ve gelişim çok az olur. Fakat yinede doğru taktik ve doğru uygulamalarla orta mesafe ve sürat koşularında avantaj sağlayabilmek mümkün olabilir. Bu işin için yine işin uzmanı olan kişilerle çalışmak gerekmektedir. Eskişehir’ de sınava girecek adaylar, Eskişehir’ de hazırlanan adaylar için Eskişehir’de çalışmalarına devam eden 3. Kademe Atletizm antrenörü olan Hasan Turhan’a ulaşmaları durumunda Hocamızın vereceği taktikler ile uygulayacağı antrenmanlar ile kısa sürede sonuç alabilmek mümkün olabilir.

Yıllarca atletizm ile uğraşmış ve kendini geliştirmiş olan 3. Kademe Atletizm Antrenörü Hasan Turhan’a ulaşmak onunla çalışarak sınava bir adım önde girmek isteyen adaylar için iletişim yolları :

besyoyeteneksinavlari@gmail.com

www.facebook.com/besyoyeteneksinavlari

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu