Düzce Üniversitesi 2018 Besyo Kılavuzunu Açıkladı!
ÖN KAYIT ŞARTLARI
Spor Bilimleri Fakültesi Programlarına ön kayıtlar 07 Ağustos-10 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar Ön Kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri, belirlenen süre içerisinde Spor Bilimleri Fakültesi Ön Kayıt Bürosu’na şahsen teslim edeceklerdir. Eksik evrak, vekâletname ve posta ile kayıt yaptırılamaz. Ön kayıt başvurusu şartları ve başvuru için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:
1- Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
2- Lise ya da dengi okuldan mezun olmak.
3- Başka bir Yükseköğretim Kurumundan disiplin suçu ile çıkarılmamış olmak.
4- Antrenörlük Eğitimi Bölümüne başvuruda bulunabilmek için; ilgili yıla ait TYT sınavında puan türlerinin herhangi birinden; liselerin spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan adaylar ve Milli sporcular için en az 150,000 ham puan ve üzeri, diğer alan/kol/bölüm mezunları için ise en az 220,000 ham puan ve üzeri TYT puanı almış olmak ve federasyonlara bağlı en az 3 yıl/sezon aynı branşta lisans sahibi olmak.
5- Beden Eğitimi ve Spor Eğitim Bölümüne başvuruda bulunabilmek için; ilgili yıla ait TYT sınavında puan türlerinin herhangi birinden; en az 240,000 ham puan almış olmak.
6- Spor Yöneticiliği Bölümüne başvuruda bulunabilmek için; ilgili yıla ait TYT sınavında puan türlerinin herhangi birinden liselerin spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan adaylar ve Milli sporcular için en az 150,000 ham puan ve üzeri, diğer alan/kol/bölüm mezunları için ise en az 240,000 ham puan ve üzeri TYT puanı almış olmak.
7- Olimpik olmayan branşlarda millilik kontenjanından yararlanmak isteyen adayların, ilgili branşta en az 3 yıl/sezon sporcu lisansı ve sınav tarihi itibari ile son 5 yıl içerisinde en az 6 ülkenin katıldığı organizasyonlarda aldıkları Millilik belgeleri geçerli sayılacaktır. Ön kayıtta teslim edilecek olan MİLLİLİK BELGESİNDE organizasyonun kaç ülkenin katılımı ile gerçekleştiği Millilik Belgesi içerisinde açık bir şekilde yazmak zorundadır (Millilik Belgesinde yazmaması durumunda adayın kaydı alınmayacaktır).
8- “Engelli öğrencilerin (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar) durumlarını “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelemeleri kaydıyla özel yetenek sınavına katılabilirler. Bu durumda olan adayların başvurmaları halinde TYT puanları değerlendirmeye katılmadan (ÖSYS Kılavuzlarında yer alan formül kullanılmadan) kendi aralarında yapılacak ayrı bir yetenek sınav sonucuna göre değerlendirilecektir. Engelli kontenjanına başvuru yapacak adayların, Engelli sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri ve özel yetenek sınavı başvurularında ilgili yıla ilişkin engelli sağlık kurulu raporunu başvuru yaparken sunmaları kaydıyla TYT puanları sınavın yapıldığı yıl dâhil 2 yıl geçerli olacaktır.
DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDAKİ KILAVUZU İNCELEYEBİLİRSİNİZ