Formasyon Duyuruları

Çorum Hitit Üniversitesi Pedagojik Formasyon Duyurusu

Pedagojik Formasyon İle İlgili Duyuru

Öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlarda örgün eğitim ve öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitiminin verilmesi hususuna ilişkin Yükseköğretim Genel Kurulu Kararı doğrultusunda, Fakültemiz Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon Bölümleri öğrencileri için geçerli olmak üzere;

  1. Mevcut son sınıf (4. sınıf)öğrencilerimiz pedagojik formasyon derslerini almak istediklerine dair dilekçelerini [bk Pedagojik Formasyon Dilekçesi] ıslak imzalı bir şekilde 30 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında Fakültemiz Öğrenci İşleri Birimine elden teslim ederek veya sbf@hitit.edu.tradresine ıslak imzalanmış ve taranmış haliyle göndererek formasyon müfredatına tabi olacaklar ve formasyona yönelik dersleri mevcut müfredatlarına ek olarak alabileceklerdir. Bu öğrencilerimiz, YÖK tarafından alınması gerekli tutulan 8 teorik ders ile 1 Öğretmenlik Uygulaması (Staj) dersini;
  • 2022-2023 Bahar Döneminde 4 ders
  • 2022-2023 Yaz Döneminde 4 ders
  • 2023-2024 Güz Döneminde ise Öğretmenlik Uygulaması (Staj) dersi olmak üzere toplam üç dönemde alabileceklerdir [bk. Pedagojik Formasyon Müfredatı(4. sınıflar)

Bu durumdaki öğrencilerimiz 2023-2024 Güz Döneminin ardından tüm dersleri başarıyla tamamlamaları durumunda mezuniyet hakkına ve (diplomalarının arkasında) pedagojik formasyon sertifikasına sahip olacaklardır.

  1. Diğer sınıflarda öğrenim gören(2. ve 3. sınıflar) öğrencilerimiz ise 2023-2024 Güz Döneminden başlamak üzere yine ders kayıtları başlamadan önce dilekçelerini vermek suretiyle ekte sunulmuş olan Pedagojik Formasyon Müfredatına [bk. Pedagojik Formasyon Müfredatı (Diğer Sınıflar) tabi olacaklardır. Bu öğrencilerimizin 2022-2023 Bahar Dönemi için herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur.
  2. 2022-2023 Güz Dönemi itibarıyla, ara dönemde derslerini başarıyla tamamlayarak mezuniyete hak kazanan öğrencilerimiz de yine ilk maddede belirtilen öğrencilerimizin tabi olduğu sürece tabi olacaklardır. Bu öğrencilerimizin diplomaları pedagojik formasyon derslerini başarıyla tamamlamaları durumunda verilecektir.
  3. Üniversitemizden ya da diğer üniversitelerden mezun olan öğrenciler bu düzenleme kapsamında değerlendirilmemektedir. Mezun durumdaki öğrenciler daha önce olduğu gibi bünyesinde Eğitim Fakültesi/Eğitim Bilimleri Fakültesi bulunan üniversitelerin açmış olduğu“Pedagojik Formasyon Sertifika Programlarına” kayıt yaptırarak bu programları başarıyla tamamlamaları halinde pedagojik formasyon sertifikasına sahip olabileceklerdir. Ancak Üniversitemizde Eğitim Fakültesi/Eğitim Bilimleri Fakültesi bulunmadığından “Pedagojik Formasyon Sertifika Programı” açılamamaktadır. Dolayısıyla mezun öğrencilerimizin bu programları ilan eden çevre illerdeki üniversitelere başvurmaları gerekecektir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu