2019 Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavları

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Parkurnu Açıkladı 2019

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Koordinasyon Parkurunu açıkladı. İlerleyen günlerde de sınav takvimi, baraj puanı ve kılavuzunu açıklanacaktır. Edinilen bilgiye göre sınav sistemi koordinasyon parkuru ve özgeçmişten oluşması tahmin edilmektedir. TYT Baraj puanı 230 Öğretmenlik 210 Antrenörlük 210 Yöneticilik 180 Rekreasyon milli ve spor lisesi çıkışlarda 180 olacağı tahmin ediliyor. Kesin bilgi kılavuz açıklandığında belli olacaktır.

1-ÖNE TAKLA

Gövdenin minder üzerinde öne doğru yuvarlanması ile tamamlanır. Gövdenin tamamen minder dışına çıktığı durumlarda takla hareketi tekrarlanır.

2-ENGEL ÜZERİNDEN SIÇRAMA ve ALTTAN GEÇİŞ

Aday 40 cm yüksekliğinde ve 1 m eninde olan birinci çıtanın üzerinden çift ayak sıçrar ve 85 cm. yüksekliğindeki ikinci engelin altından geçerek tekrar üçüncü engelden birinci engelde olduğu gibi sıçrayarak istasyonu tamamlar. Engelleri deviren aday istasyonu tekrar eder.

3-BASKETBOL TOPU İLE SLALOM

Basketbol topu el ile engeller arasından sürülür. Hareket sırasında engeli deviren aday, engeli yerine koyar ve kaldığı yerden harekete devam eder. Adayın topu tek el ya da iki el ile taşıması hata olarak kabul edilir ve hatanın yapıldığı yerden aday harekete devam eder. Toplam dört (4) engel olup engeller arası uzaklık 120 cm. dir. Aday parkuru tamamladıktan sonra, basketbol topunu belirtilen alana bırakarak diğer istasyona geçer. Topun belirlenen alanın dışına çıkması durumunda aday topu tekrar belirlenen alana bırakmak zorundadır.

4-MİNYATÜR FUTBOL KALESİNE ŞUT ATMA

Aday 8 m. mesafede bulunan 100×160 cm. ebatlarında olan minyatür futbol kalesine, topu 1 (bir) metre uzakta bulunan 10 (on) cm yükseklikteki engelin üzerinden atar. Aday isabetli atış gerçekleştirene kadar 3 şut hakkını kullanır. İsabetli atıştan sonra parkura devam eder ve diğer istasyona geçer. Aday üç hak sonunda kaleye isabetli atış yapamaz ise de bir sonraki istasyona geçer.

5-HENTBOL TOPU İLE HEDEFE ŞUT ATMA

Aday Hentbol kalesinin sağ ve sol üst köşelerine yerleştirilmiş olan 50 cm çapındaki yuvarlak hedeflerin herhangi birine 7 m. den isabetli atış (delikten geçirme) gerçekleştirene kadar 3 top hakkını kullanır. İsabetli atıştan sonra parkura devam eder ve diğer istasyona geçer. Aday üç hak sonunda hedefe isabetli atış yapamaz ise de bir sonraki istasyona geçer.

6-VOLEYBOL TOPUNU SEKTİRME

Hedef tahtasının 120 cm. gerisinde bulunan aday, yerdeki voleybol topunu alıp belirlenen çizginin arkasında durarak hedef tahtasına 5 kez pas yapar ( tek ve ya çift elle ). Hedef tahtasından yanlış sektirmeden dolayı kaçan top aday tarafından alınarak kalınan sayıdan itibaren devam edilir. Kare şeklindeki  ( 55X55 cm. ) hedef tahtasının yerden yüksekliği 224 cm. dir.

7-ÇAPRAZ SIÇRAMA

Yerden yüksekliği 35 cm. olan denge aleti üzerinde 70 cm aralıklarla yerleştirilmiş olan 120 cm genişliğindeki çıtaların üzerinden çift ayak, belirtilen başlangıç noktasından çapraz yöne doğru sıçrar, hareketi sonuna kadar tamamlar. Çift ayak (5 kez ) sıçrayamayan / çıtaları düşüren aday bu istasyonu baştan başlar.

8-PARALELDEN GEÇİŞ

Aday, birinci barın ikinci bara göre daha aşağıda olan (120×135 cm.)  asimetrik paralelin içinden kollarından ve ayaklarından destek alarak mindere basmadan gövdesini yukarı çekmek sürati ile yüksek olan paralelin üzerinden geçerek istasyonu tamamlar.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu