Analiz-YorumBesyo Güncel HaberlerÖzel Haber

Bursa Spor Bilimlerinde Öğretmenlik Nasıl Kazanılır ?

Bursa Spor Bilimleri Fakültesinde öğretmenlik bölümü nasıl kazanılır yazımız için 2015 Yılında burada öğretmenlik kazananların sonuçlarını analiz edip sizlerle paylaşıyoruz. Öncelikle burda uygulanan sınavdan ve kontejyandan kısaca bahsetmek istiyorum.

Bursa’da öğretmenlik bölümü için kızlara 25 erkeklere 38 (milliler hariç) kontejyan ayrılmıştır.Başvvurmak içinse spor çıkışlılar ve milliler YGS den en az 140 diğer alanlar ise 180 puan almaları gerekiyor.

Bursa SBF de iki aşamalı sınav uylanmıştır. 1. aşama ön eleme sınavıdır ve hesaplamaya dahil olmamıştır. Birinci aşamada hemen her branşta testler  ( Artistik Cimnastik, Atletizm, Badminton, Basketbol, Futbol, Güreş, Halk Oyunları, Hentbol, Masa Tenisi, Tenis, Voleybol ve Yüzme ) uygulanmış ve testleri geçen adaylar 2. aşama sınavına kalmıştır. Bu testler ile ilgili yönergeleri indirmek için BURAYA tıklayın.

Birici aşamayı başarı ile geçip 2. aşamaya kalan adaylar 3 test bataryasından birini seçip bu teste girdiler. Bu testler sürat testi (30m) , dayanıklık testi ( mekik koşusu ) ve kuvvet ( Sırt-bacak dinamometresi )  testidir. Tüm adaylar girdikleri testte puanlamaya tabi tutuldu. Ve sonra tüm adaylar bir listeye alınıp YP puanına göre sıralamaya alındılar. Hesaplamalarda ortaya çıkan std sapmalar şöyle: (erkeklerin değerleridir)

  • dayanıklık = 16
  • sürat = 0,2
  • kuvvet = 20

Bu sapma değerlerinden şöyle bir sonuç çıkıyor. Dayanıklık ve kuvvet testine giren adayların başlama puanları önplana çıkarken sürat testine girenlerin spor puanı ön plana çıkıyor. Nitekim sınav sonuçarına baktıgımızda ERKEKLERDE 38 asilden 21 sürat testinden 3ü kuvvet testinden 14 ü de dayanıklık testinden kazanmıştır.

Erkek Asillerin Dağılımı

KIZLARDA ise :

Asil Kızların Dağılımı

Bu sonuçlardan görüldüğü gibi sürat testinden girenlerin çoğunlukta olduğunu görebiliyoruz. En az kazananlar ise std sapmanın en yüksek olduğu Kuvvet testine girenlerdir.

Gelelim başlama puanlarına bakalım kim kaç puanla kazanmış ?

Başlama Puanları Ortalamaları

Görüldüğü gibi Bursada Öğretmenlik bölümü başlama puanı olarak erkeklerde 77,05 kızlarda ise 85,18 ile kapatmıştır. 2016 Sınavlarında ise YGS ortalamasına ve zorluğuna bağlı olarak 3 aşağı 5 yukarı böyle olacağını tahmin ediyorum.

2015 Uludağ SBF sonuçlarının tamamını indirmek için BURAYA tıklayın.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu