Formasyon Duyuruları

2024 Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Pedagojik Formasyon Duyurusu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Formasyon ne zaman yapılıyor? Burdur Mehmet Akif Ersoy formasyon duyurusu, formasyon haberi. 2023 Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi formasyon, Burdur Mehmet Akif Ersoy pedagojik formasyon duyurusu aşağıdadır.

2024 Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Formasyon Duyurusu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Formasyon Başvuru Detayları
BEDEN EĞİTİMİ KONTENJANI 60
BAŞVURU TARİHİ 18-24 Temmuz 2023
SONUÇLARIN AÇIKLANMASI 25 Temmuz 2023
KAYIT TARİHİ
FORMASYON ÜCRETİ 8205 TL (6.045+ 2.160)
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Formasyon Duyuru Dosyası 
2023 BURDUR FORMASYON DUYURUSUNU GÖRÜNTÜLE
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Formasyon ONLİNE Başvuru
2023 BURDUR FORMASYON ONLİNE BAŞVURUSU YAP

GENEL ESASLAR

1 – Pedagojik Formasyon Eğitimi programı teorik dersleri YAZ Döneminde hafta içi yüz yüze; Öğretmenlik Uygulaması Dersi GÜZ dönemi hafta içi ve yüz yüze yapılacaktır.

2- Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı için öğrenci kontenjanları aşağıdaki tabloda verilmiştir.

3- Pedagojik Formasyon Programına, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlik atama ve ders okutma esaslarına ilişkin ekte yer alan çizelgedeki öğretmenlik alanlarına kaynaklık eden lisans programlarının MEZUNLARI müracaat edebileceklerdir.

4-Pedagojik Formasyon Programına kayıt olan öğrenciler “Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile 2547 Sayılı Yüksek Öğretim kanunun 54. Maddesi hükümlerine” tabi olacaktır.

5- Pedagojik Formasyon Eğitim programı ücreti 5010 TL’dir. Ücret kayıtta peşin olarak alınacaktır. Öğrenim Ücreti ile ilgili (Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı hk.) bir değişiklik olması halinde 27.09.2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı ile Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına ilişkin çerçeve Usul ve Esasların 11. Maddesi gereği ücret düzenlemesi yapılacaktır. Bu esaslara göre hesaplanan ve ortaya çıkan ücret farkı Güz dönemi ders kayıt tarihi olan 25-29 Eylül 2023 tarihinde öğrenci tarafından ödenecektir.

6- Belirlenen Kontenjanlar dâhilinde hangi programın açılıp açılmayacağına ilişkin karar
Üniversite Yönetim Kuruluna aittir.

7- İlgili atama alanında yeterli kontenjan olmaması ve grubun açılmaması durumunda ücret iadesi yapılabilecektir.

8- Öğrenci, kayıt yapılan ve grubu açılan programlardan kayıt sildirme hakkına sahiptir, ancak ödediği ücretin iadesi yapılmayacaktır.

9- Kontenjan durumuna göre açılmış olan programlara kayıtlara ilişkin bilgiler https://www.mehmetakif.edu.tr/ MAKÜ web sayfasından ilan edilecektir.

2022 Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Formasyon Duyurusu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Formasyon Başvuru Detayları
BEDEN EĞİTİMİ KONTENJANI 50
BAŞVURU TARİHİ 15 Ağustos 2022
SONUÇLARIN AÇIKLANMASI 29 Ağustos 2022
KAYIT TARİHİ 16 Ağustos-23 Ağustos 2022
FORMASYON ÜCRETİ 2505 TL * 2
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Formasyon Duyuru Dosyası 
2022 BURDUR FORMASYON DUYURUSUNU GÖRÜNTÜLE
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Formasyon ONLİNE Başvuru
2022 BURDUR FORMASYON ONLİNE BAŞVURUSU YAP

GENEL ESASLAR

  • 1-Formasyon programı dersleri iki yarıyılda tamamlanacak olup teorik dersler hafta sonu yüz yüze ve online; Öğretmenlik Uygulaması 1 ve 2 Dersleri hafta içi ve yüz yüze yapılacaktır.
  • 2- Pedagojik Formasyon Programı için öğrenci kontenjanı 520 kişidir.
  • 3- Öğretmenlik atama ve ders okutma esaslarına ilişkin ekte yer alan çizelgedeki öğretmenlik alanlarına kaynaklık eden programların MEZUNLARI müracaat edebileceklerdir.
  • 4-Programa kayıt olan öğrenciler “Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile Öğrenci Disiplin Yönetmeliği”ne tabi olacaktır.
  • 5- Formasyon programı ücreti 5010 TL’dir. İlk taksit (2505 TL) 16-23 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak olan kesin kayıt sırasında, ikinci taksit (2505 TL) ise 1 Şubat- 5 Şubat 2023 tarihleri arasında yatırılmalıdır.
  • 6-Kontenjanların yetersiz olması durumunda programın açılıp açılmama kararı Üniversite Yönetim Kuruluna aittir.
  • 7-Ön kayıt başvuruları 8-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak ve öğrencilerden 500 TL ön kayıt ücreti alınacak, vazgeçilmesi durumunda iade yapılmayacak ve kesin kayıt yaptırılması durumunda ön kayıt ücreti formasyon programı ilk taksit ücretinden düşülecektir.
  • 8-İlgili atama alanında yeterli kontenjan olmaması ve grubun açılmaması durumunda ücret iadesi yapılabilecektir.
  • 9- Öğrenci, kesin kayıt yapılan ve grubu açılan programlardan kayıt sildirme hakkına sahiptir, ancak ön kayıt başvurusunda ödediği ücreti iadesi yapılamayacaktır.
  • 10-Kontenjan durumuna göre açılmış olan programlara yedek kayıtlara ilişkin bilgiler https://www.mehmetakif.edu.tr/ MAKÜ web sayfasından ilan edilecektir.
  • 11- Yedek Kayıtlar 25-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak olup, ilk taksiti yatırmak suretiyle kayıt hakkı kazanmış olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu