Formasyon Duyuruları

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2019 Formasyon Duyurusu

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2019 Formasyon Duyurusu yayımladı. Duyuruda şu ayrıntılara yer verildi;

Başvurular 13 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup 25 Şubat 2019 tarihinde sona erecektir.

Başvurular online olarak yapılacaktır. Kesin kayıt hakkı kazanan adayların listesi 4 Mart 2019 tarihinde ilan edilecektir. Sonuçlara göre kayıt hakkı kazananlar kayıtlarını 5-6 Mart 2019 tarihlerinde mesai saatleri içerisinde şahsen yaptıracaklardır.

Formasyon programı için belirlenen kontenjan 500 kişidir. Belirlenen kontenjanın %75’i Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi  3 ve 4. sınıf öğrencileri ve mezunlarına, %25’i ise diğer üniversite 3 ve 4. sınıf öğrencileri ve mezun adaylara ayrılmıştır.

Başvuruları kabul edilecek branşlar arasında BEDEN EĞİTİMİ de bulunmaktadır.

DEĞERLENDİRME

 

  1. Aşağıda belirtilen programlar (Bkz. Tablo 1) haricindeki programlardan yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
  2. Genel kontenjan 500 kişi olarak planlanmaktadır. Fakat kesin kontenjanlar, Bolu il merkezinde yer alan okullarda ilgili alanlarda görev yapan ve öğretmenlik uygulaması dersini verebilecek nitelikte olan öğretmen sayıları ve ön başvurular göz önünde bulundurularak Dekanlık tarafından belirlenecektir.
  3. Kontenjanların %75’i Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi/Abant İzzet Baysal Üniversitesi 3 ve 4. sınıf öğrencileri ve mezunlarına, %25’i ise diğer üniversite 3 ve 4. sınıf öğrencileri ve mezun adaylara ayrılacaktır.
  4. Ön başvurular sonunda, adaylar genel ağırlıklı not ortalamasına (100’lük sistem*,**) göre sıralanacak ve belirlenecek olan kontenjan kadar aday kesin kayıt hakkı kazanacaktır.

* Transkriptinizde 100’lük genel ağırlıklı not ortalamanız VAR ise bu değeri, YOK  ise 4’lük sistemdeki notunuzu YÖK’ün “4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları” tablosuna göre belirleyerek ön başvuru sistemine girmeniz gerekmektedir.

**BAİBÜ/AİBÜ öğrencileri YÖK’ün 100’lük dönüşümüne tabii değildir. BAİBÜ öğrencilerinin 100’lük not karşılıkları basılı olarak aldıkları transkriptlerinde bulunmaktadır.

  1. Genel ağırlıklı not ortalamalarının eşit olması durumunda yaşı küçük olan adaya öncelik tanınacaktır.

 

KESİN KAYITLAR

  1. Kesin kayıt başvurularının ŞAHSEN yapılması gerekmektedir.
  2. Online başvurularda beyan edilen bilgilerin yanlış ya da eksik olması durumunda aday kesin kayıt hakkını kaybedecektir. Özellikle Genel Ağırlıklı Not Ortalamanızı (100’lük sistemde) dikkatli girmeniz gerekmektedir.
  3. Belirtilen süre içinde (5-6 Mart 2019) kayıt yaptırmayanlar kayıt hakkını kaybedecektir.
  4. Kesin kayıtlar tamamlandıktan sonra, boş kalan kontenjanlara yedek listeden kayıt yaptırmaya hak kazananlar www.ef.ibu.edu.tr adresinde ilan edilecek ve 1 iş günü kayıt süresi verilecektir. Bu süre içinde kayıt yaptırmayanlar kayıt hakkını kaybedecektir. Kontenjanların yine boş kalması durumunda aynı yöntemle öğrenci alımına devam edilecektir.
  5. Herhangi bir bölüme kayıt yapacak yedek listede aday kalmadığı durumda, kontenjan açık kalmış ise açık kalan kontenjan, doldurulması için diğer alanlara aktarılacaktır.
  6. Kayıt ücreti 2050 (iki bin elli) TL olup kayıt dönemlerinde iki eşit taksitte ödenecektir. Ücretler Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesinin

      T.C. Ziraat Bankası Bolu Şubesi

      Şube Kodu: 2564

      Hesap No: 47034774-5024

      (IBAN: TR44 0001 0025 6447 0347 7450 24)

Birinci Dönem için “Pedagojik Formasyon Ücreti 1. Taksidi” ve İkinci Dönem için “Pedagojik Formasyon Ücreti 2. Taksidi” açıklamasıyla yatırılacaktır.

Öğrenim Ücretlerinin kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kendi adları ve TC kimlik numaralarıyla yatırılması gerekmektedir. Eksik ve yanlış bilgilerden aday kendisi sorumludur.

Kesin kayıt yaptırdıktan sonra herhangi bir sebeple kaydını sildiren öğrencilerin yatırdıkları kayıt ücreti iade edilmeyecektir.

NOT:

  1. Programın iki dönem olarak uygulanması öngörülmektedir. Ancak “Usül ve Esasların Değişmesi” ve güncellenmesi gibi bir durum söz konusu olursa program 3 dönem şeklinde uygulanabilir.
  2. Birinci dönem, 3 ya da 4 ders cumartesi ya da pazar günü fakültemiz dersliklerinde yüz yüze, kalan 1 ya da 2 ders ise uzaktan eğitim yolu ile www.ibuzem.ibu.edu.tr adresi üzerinden yapılacaktır. Sistemin kullanımına ilişkin bilgiler daha sonra duyurulacaktır.
  3. Öğretmenlik Uygulaması dersinin 2019-2020 eğitim öğretim yılı güz döneminde yapılması planlanmaktadır. Bu ders Bolu ilinde yer alan, dekanlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonu ile belirlenecek okullarda yapılması gerekmektedir. Uygulama dersi 12 hafta (hafta içi ve her hafta 6 ders saati) sürmektedir.
  4. Akademik takvim ve ders programı, dersler başlamadan önce açıklanacaktır.
  5. Dersler 9 ya da 10 Mart 2019’da başlayacaktır.
  6. Muafiyet başvuruları kesin kayıt işlemleri esnasında alınacaktır. Detaylı duyuru kesin kayıt listeleri ile birlikte yapılacaktır.

KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER

ÖNEMLİ NOT: TÜM EVRAKLARIN ORJİNAL VE ONAYLI OLMASI GEREKMEKTEDİR.

  • Kesin Kayıt Dilekçesi (Dilekçe için tıklayınız.)
  • Mezunlar İçin Onaylı Mezuniyet Belgesi veya Diploma (Mezuniyet Belgesi veya Diplomanızda genel ağırlıklı not ortalamanız yoksa bu belgelerin yanında onaylı lisans not transkripti)

                Öğrenimine Devam Edenler için Onaylı Lisans Not Transkripti

(Kendi üniversitelerinin 100’lük not dönüşümünü kullanan adaylar diploma, mezuniyet belgesi ya da transkriptlerinde 100’lük sistemdeki GANO yok ise kesin kayıtta kendi üniversitelerinden onaylı dönüşüm belgesi getirmek zorundadır. Kendi üniversitelerinde 100’lük not dönüşümü olmayan adayların YÖK’ün 100’lük sistemini kullanabilmesi için kendi üniversitelerinden onaylı 100’lük dönüşümün yapılmadığına dair bir belge getirmesi gerekmektedir.)

  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  • Öğrenim ücretinin 1. Taksidinin (1025 TL) ödendiğine dair banka dekontu
  • İki adet fotoğraf

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu