2017 Besyo Yetenek Sınavları

Bingöl Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı 2017

Bingöl Üniversitesi bu sene ilk kez Beden Eğitimi ve Spor Yükseokuluna öğrenci alımı yapacak. YÖK tarafından üniversiteye 260 kişilik kontenjan verildi. Bünyesinde 3 bölüm bulunduran üniversiteye kontenjan dağılım ise şöyle yapılacak : 

BİNGÖL BESYO KONTENJANLARI 2017 : 

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği : 60
  • Antrenörlük Eğitimi : 50
  • Atrenörlük Eğitimi 2. Öğretim : 50 
  • Spor Yöneticiliği  : 50
  • Spor Yöneticiliği 2. Öğretim : 50

BİNGÖL BESYO TABAN PUANLARI :

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği : (henüz açıklanmadı)
  • Antrenörlük Eğitimi : (henüz açıklanmadı)
  • Spor Yöneticiliği :(henüz açıklanmadı)

Sınav tarihleri, taban puanları ve sınav sistemi ile ilgili henüz bir açıklama yapmayan üniversitenin en kısa zamanda sınav komisyonun toplanıp gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra SINAV KILAVUZUNU yayımlayacaklarını tahmin ediyoruz.

Bingöl Üniversitesi Besyo Bölümlerinin iş alanları hakkında da kısa açıklamalar içeren kısa metinler paylaştı. Üniversitenin paylaştığı yazı şu şekildedir:

BESYO Mezunlarının İş Alanları ve Aldıkları Unvanlar

BESYO’nun farklı bölümlerinden mezun olanlar farklı unvanlar alıyor ve iş hayatında farklı ve benzer alanlarda da çalışabiliyor.

Spor Yöneticiliği Bölümü’nden mezun olanlar “Spor Yöneticisi” unvanı alıyor ve bu kişiler; üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatları, spor federasyonları, spor kulüpleri, fiziksel uygunluk merkezleri, sporcu eğitim merkezleri ve belediyelerin spor yönetimi birimlerinde çalışabiliyor.

Antrenörlük Bölümü’nden mezun olanlar “antrenör” unvan alıyor. Bu unvanı alan kişiler; üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında, spor federasyonları, spor kulüpleri, fiziksel uygunluk merkezleri, sporcu eğitim merkezlerinin yanı sıra yetenek seçimi ve gelişimi merkezleri ve yerel yönetimlerde görev alabiliyor.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olanlar ise“Beden Eğitimi /Spor Öğretmeni” unvanı alıyorlar. Bu bölümden mezun olanlar ise üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okullarda çalışabildikleri gibi; halk eğitim merkezlerinde, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında, spor federasyonlarında, spor kulüplerinde, fiziksel uygunluk merkezlerinde ve belediyelerde çalışabiliyor.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu