Analiz-Yorum

Kazanamadım Ne Yapacam Ben ?

Neden Kaybettiniz ?

­Bir sene boyunca uğraşıp didindiniz saatlerce antrenman yaptınız, sakatlıklar geçirdiniz, acılar çektiniz ama bunların karşılığını alamadığını düşünüyorsunuz. Peki ama neden kazanamadınız ? Kimisi antrenman yapmadığı için, kimisi çok iyi olduğu halde parkur heyecanından dolayı, kimiside çok iyi yaptığı halde kazanamadı çünkü puanı çok düşüktü. Sorunu çözmenin en iyi yolu sorunun kaynağına ulaşmaktır. Ben en ortak kazanamama sebebi üzerinde durmak istiyorum.

.

Birçok kişinin giripde kazanamamasının nedeni başlama puanlarının çok düşük olmasıdır. E diyeceksiniz ki başlama puanı düşük olupda kazanan kişilerde var. Evet var ama oranladığınız zaman çok fazla bir oran değil. Öyle olsaydı kurs hocaları en düşük puanla ben kazandırdım diye övünmezdi. Yani kısacası puanınız düşükse ise kazanmanız imkansız değil ama çok zor. Bundan sonrası için izlemeniz gereken şey belli. Öncelikle şu üzerinizdeki kaybetmişliği atın. Gezin dinlenin kafanızı toplayın. Sonrasında ise yavaşça ve adam akıllı birşekilde oturun şu YGS sınavına çalışın. Eger çok iyi oldugnuz halde kazanamadıysanız bunun nedeni büyük ihtimalle YGS dir. Onun için bir an önce bu büyük sorundan kurtulmak için kafanızı toplayın ve oturun ders çalışmaya başlayın.

.

Eğer kazanamadıysanız ve merkezi yerleştirme ile biryerleri kazandınız ise işiniz biraz daha zor çünkü seneye sınavlarda OBP puanınız yarı yarıya düşürülecektir. Bu duruma ragmen eğer seneye yıne besyoya hazırlanmak ıstıyorsanız oturup çok daha fazla ygs puanı almalısınız ( kırılan obp yi telafi için ).
Yani durum ne olursa olsun hepsinde aynı kapıya çıkıyoruz. YGS çalışmak. Kaybetme nedeniniz ne olursa olsun bundan sonra yapmanız gereken en temel şey YGS çalışmakdır. BAŞARILAR DİLERİM.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu