Besyo Güncel Haberler

Besyo’ya Rağbet Neden Artıyor ?

Üniversiteler her sene Besyo bölümlerine öğrenci almak için yetenek sınavları yaparlar. Bazıları da sınav yapmadan direk ösym tercihi ile öğrenci alımı yapmaktadır. Her sene görüyoruz ki Besyo sınavlarına giren adayların günden güne  artmaktadır. Peki Beden Eğitimi bölümlerine rağbet neden artmaktadır. Kimler beden eğitimi sınavlarına giriyor ve neden beden eğitimi bölümlerini istiyorlar ?

Neden Beden Eğitimi Bölümleri Tercih Ediliyor ?

Öncelikle beden eğitimi bölümlerinin okunması da çok eğlencelidir işe başladıktan sonra çalışması da çok eğlencelidir. Bu da bu bölümleri oldukça cazip hale getirmektedir.

Beden eğitimi bölümlerinin KPSS atama puanları birçok bölüme göre daha düşüktür. Ayrıca KPSS sınavında alan sınavına girmeniz gerekmiyor. Bu da oldukça etkili bir etkendir.

4 yıllık üniversite bölümleri okuyabilmek için gerçekten de bazen oldukça yüksek puanlar almanız gerekmektedir. Fakat Beden Eğitimi bölümlerini kazanmak için çoğu zaman barajı geçmek veya baraja yakın puan almak yeterli olabilmektedir.Fakat diğer bölümlerde bu oran oldukça düşüktür.

Beden Eğitimi Bölümlerini Daha Çok Kimler Tercih Ediyor ?

Spor Lisesini okuyanlar zaten daha lise aşamasında seçimlerini yapmışlardır. Bu adayların beden eğitimi bölümlerini tercih etmeleri oldukça doğaldır.

Sporcu olanlar veya spora gerçekten gönül verenler sevdikleri işi yapmak için bu bölümleri tercih edebilmektedir.

Milli sporcular da bu bölümlere olduka rağbet gösteren kesimlerden birisidir. Ömür boyu sporculuk yapılamaz. Hatta belirli bir yaştan sonra yaptığınız sporu bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Fakat öğretmenlik veya diğer bölümler den mezun olup çalışmak emekli olana kadar bir güvencedir.

4 yıllık üniversite okumak isteyenler. Ne yapsa da istedikleri bölümleri okuyamayanlar veya bir türlü 4 yıllık üniversite okuyabilecek puanı alamayan adaylar 2 yıllık bölüm okumaktansa 4 yıllık besyo bölümlerinden birini okumak için paçayı sıvıyor. Bu kategoride olan adaylarından bir çoğunun sporla alakası bile olmaması muhtemeldir.

Herkesin kendine göre bir Besyo hikayesi vardır. Herkes farklı bir şekilde tanışmıştır besyo ile fakat ortak bir tutku haline gelmiştir. Bu durumda size sorulacak en güzel soru şudur ?

Besyo ile nasıl tanıştınız ? Size besyoyu ilk kim tanıttı ?Peki siz Besyo bölümlerini neden istediniz, istiyorsunuz ?

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu