Besyo Güncel Haberler

Besyo, Spor Bilimleri Yatay Geçiş 2022

Besyo, Spor Bilimleri Yatay Geçiş Nedir? Nasıl Yatay Geçiş Yapılır?

Yatay geçiş; bir öğrencinin kayıtlı olduğu üniversite programından, başka bir üniversitenin benzer programına geçme işlemidir. Yatay Geçiş üniversiteler arasında yapıldığı gibi, üniversite içinde de yapılabilir. Üniversite içerisindeki yatay geçişler programlar arası yatay geçişlerdir. Örneğin Antrenörlük Eğitimi bölümünden Spor Yöneticiliği bölümüne geçiş gibi.

Yatay Geçiş Çeşitleri Nelerdir?

  • Kurumlar arası yatay geçiş (Okul Değiştirme)
  • Kurum içi geçiş (Bölüm Değiştirme)

Yatay Geçişler Ne Zaman Yapılır?

Besyo ve Spor bilimleri fakülteleri için en erken 1. yıl sonunda en geç 2. yıl sonunda yatay geçiş yapılabilir. 1. yıl bitmeden ve son yıl yatay geçiş yapılamaz.

Yatay Geçiş Kontenjanları Ne Kadar?

Kontenjanlar üniversiteler arasında farklılık göstermektedir. Geçmek istediğiniz üniversitenin duyurularını takip edebilirsiniz.

Farklı Üniversitenin Farklı Bölümüne Geçiş Yapılabilir mi?

Hayır. Kurumlar arası geçişlerde sadece okuduğunuz bölüme geçiş yapabilirsiniz. Geçeceğiniz üniversitede okuduğunuz bölüm yoksa oraya yatay geçiş yapamazsınız. Örneğin rekreasyon okuyorsunuz ama geçmek istediğiniz üniversitede Rekreasyon bölümü yok. Bu durumda oraya yatay geçiş yapamazsınız.

Not Ortalamam Yüksek Mi Olmalı?

Evet yüksek olmalı. Başvurular not ortalamasına göre yapılmaktadır. Bundan dolayı talep gören bir yere geçmek istiyorsanız yüksek not ortalaması geçiş şansınızı arttıracaktır.

Alttan Ders Kalırsa Geçiş Yapılabilir mi?

Yatay geçiş için alttan dersinizin olmaması gerekiyor. Alttan dersiniz varsa yatay geçiş yapamazsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu