Besyo Güncel Haberler

2024 Besyo, Spor Bilimleri Puan Türü Nedir? Hangi Puan Türü?

Besyo Hangi Puan Türü İle Alıyor? AYT mi? TYT mi? Besyo İçin AYT Gerekir mi ? Besyo TYT Sınavı Yeterli Midir? Beden Eğitimi Öğretmenliği TYT mi AYT mi?

Besyo nedir? Besyo; eden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun kısaltılmış halidir. Halk arasında “Spor Akademisi” olarak da bilinir. Yurtdışında ise  Physical Education and Sport Department (Fiziksel Eğitim ve Spor Bölümü) olarak geçmektedir.

2024 yılında Besyo ve Spor Bilimleri Fakülteleri hem TYT hem de AYT puanı ile öğrenci alacaktır. Yetenek sınavı ile öğrenci alan Besyo ve Spor Bilimleri Fakülteleri için TYT sınavına girmek ve puanınızın hesaplanmış yeterlidir. Fakat bazı üniversiteler yetenek sınavına katılabilmeniz için baraj – taban puan belirleyebilir. Ayrıca ÖSYM’nin Merkezi Yerleştirme ile öğrenci aldığı Besyo ve Spor Bilimleri Fakülteleri için AYT sınavına girip EA puan türünde puanınızın hesaplanmış olması gerekmektedir. Bu durumda tercihte bulunabilirsiniz. ÖSYM tercihinde tercih edenler arasında en yüksek puana sahip kişiler kontenjan sayısı kadar kazanmış sayılır.

Besyo, Spor Bilimleri İçin TYT Yeterli Midir?

Sadece yetenek sınavı ile öğrenci alan besyo ve spor bilimleri fakültelerini deneyeceksiniz TYT puanı yeterlidir.

Besyo İçin AYT Sınavına Girmem Gerekiyor mu?

Yetenek sınavları için TYT yeterlidir fakat ÖSYM’nin merkezi yerleştirme ile öğrenci aldığı üniversitelerde şansınızı denemek adına AYT-EA sınavına girmenizi tavsiye ediyoruz.

Beden Eğitimi Öğretmenliği İçin Puan Şartı Nedir?

Beden Eğitimi Öğretmenliği için ilgili puan türünde sıralama olarak ilk 800 bininci sıralamada olmanız gerekmektedir. ÖSYM merkezi yerleştirme ile alan üniversiteler için AYT-EA puan türünde ilk AYT – EA puan türünde 300 binde olmanız gerekiyor. TYT ve yetenek sınavı ile öğrenci alan üniversiteler içinse TYT ve-veya Y-TYT puan türünde ilk 800 bininci sıralamada olmanız gerekiyor. TYT mi Y-TYT mi sorusunun cevabı ise ilgili üniversitenin sınav kılavuzunda belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu