Besyo Güncel Haberler

Besyo Sınavlarında Patlama Olabilir !

YÖK ün aldığı yeni kararlar gereğince artık ilgili puan türünde sıralama olarak ilk 240bin de bulunmayan adaylar öğretmenlik bölümlerini tercih listelerine ekleyemeyecekler ekleseler de o bölümlere yerleşemeyecekler.

Bu durumda öğretmenlik hayali olan adaylardan ilk 240 bine giremeyen adayların Besyo Sınavlarına girerek Beden Eğitimi öğretmenliği için çabalayacaklarını tahmin ediyoruz. Eğer bu olursa bu sene Besyo sınavlarına katılımda bir patlama olabilir.

Özellikle LYS sınavları sonrasında istedikleri bölümlere gidemeyeceğini anlayan veya aldıkları puanla 4 yıllık bir üniversite okuyamacaklarını anlayan adayların bir çoğu şansını Besyo Yetenek Sınavlarında denemektedir. Şimdi ise bu duruma öğretmenlik isteyen ama ilk 240.000 e giremeyen adaylarda eklenecektir. Bu da Besyo Yetenek Sınavlarına girecek aday sayısında bir patlamaya neden olabilir.

Peki bu durum Besyo Yetenek Sınavlarına hazırlanan adayları nasıl etkileyecek?

Puanı yüksek olmasına rağmen alanında ilk 240.000’e giremeyen yüksek puanlı adayların Besyo ya yönelmesi gerçekten Besyo isteyen ve kendini buna adayan ama düşük puanları olan adayların kazanma şanslarını azaltacaktır.

Bu durumda yapılacak en sağlam yöntemlerden birisi gerçekten Besyo ve Spor Bilimlerine gönül veren adayların YGS sınavına oldukça iyi hazırlanmasıdır.

Sporcu ZEKİ, ÇEVİK ve aynı zamanda AHLAKLI olmalıdır. Sporculuk zaten çevik ve ahlaklı olmayı gerektirmektedir. Ama gördüğümüz kadarıyla birçok Besyo adayı Zeki olmasına rağmen Besyo kazanmak için çok önemli olan YGS sınavına gerekli önemi vermemektedir. Besyo ya gönül veren tüm adaylar kazanmak için gerekenleri yapmazlarsa ilerleyen zamanlarda Besyo da okuyup Besyo ile alakası olmayanlara eleştireceklerdir. Henüz zaman varken ÇALIŞIN.

 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu