Analiz-YorumBesyo Güncel Haberler

Besyo Kursları Gerekli Midir ?

Bu yazımızda sadece besyo kurslarının gerekli olup olmadığı ile ilgili konuyu işleyeceğiz.

Öncelikle besyo kursu nedir ?

Besyo kursu; gerek antrenörler, gerek beden eğitimi öğretmenleri gerekse hala besyoda öğrenci olan kişilerin, öğrencilerini Üniversitelerin Beden Eğitimi Yüksek Okullarına, Spor bilimleri Fakültelerine veya spor liselerine hazırladığı kurslardır.

Kursların işlevi nedir ?

Bu kurslar öğrencilerine antrenmanlar yaptırarak onları ilgili üniversitelerin veya liselerin özel yetenek sınavına hazırlıyorlar. Gerek fiziksel gerek mental antrenmanlar yaptırıp öğrencilerin yetenek sınavından iyi puan almalarını ve kazanmalarını sağlıyorlar.

Kursların gerçekten katkısı var mı ?

Evet gerçekten kaliteli bir kursa gitmişseniz birçok faydasını göreceksiniz. Gerek oradaki rekabet ortamı, gerek yardımlaşmalar size çok katacaktır. Orada kazanacağınız arkadaşlıklarda cabası. Ayrıca kursa gidenler ve gitmeyenler arasında kıyaslama yapıldığında kursa gidenler gerek fiziksel olarak gerek mental olarak sınavlara çok daha hazır görünüyorlar.

Kursa gitmeden kazanmam mümkün  mü ?

Evet kursa gitmeden de kazanmak mümkün . Fakat kursa giderek kazanma şansınızı yükseltmiş olursunuz. Besyoda okuyan kişiler arasında bir araştırma yaparsanız ezici çoğunluğun kurs aracılığı ile kazandığını çok rahat görürsünüz.

Kurs ücretleri ne kadar ?

Bu tamamen kurslara göre farklılık gösteriyor. Kimi kurslar aylık ücret almayıp kazanmanız halinde belli bir ücret talep ediyor, kimi kurslar hem aylık hem kazandıktan sonra bir ücret talep ediyorken kimisi de sadece aylık ücret talep ediyorlar. Bazı kurslarda belediye veya kaymakamlık destekli olarak yapıyorlar bu tür kurslarda ücret talep etmeyebiliyorlar. Fakat bu tip kurslar yok denecek kadar az.

Üniversiteler Kurs düzenliyor mu ?

Bazı üniversiteler sınavdan önce parkur tanıtımı amacıyla öyle şeyler yapıyorlar. Fakat bu tam olarak kurs sayılmaz sadece parkurlarını tanıtıp sizin birkaç kez parkur çalışmanıza müsade ediyorlar ve bunu belli bir ücret karşılığında yapıyorlar.

Sonuç olarak beden eğitimi spor yüksek okullarına veya spor bilimleri fakültelerinin yetenek sınavlarına hazırlanan kişilere kurslara gitmelerini tavsiye ediyorum.

Mustafa C. KILIÇ
Mustafa C. KILIÇ

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu