Analiz-YorumBesyo Güncel Haberler

Farabi Öğrenci Değişim Programı

Biliyorum ki birçok besyocu arkdaşımız kazandığı yerden memnun değil veya başka yerde okumak istiyor veya başka ünide okumayı  merak ediyor. 

Bunu yapabilmenin yollarından biri olan FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMINI sorular ile anlatmaya çalıştım. Ek sorularınızı yazının altına yorum olarak sorabilirsiniz. ( Facebook hesabınızdan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR ?

Üniversiteler arası öğrenci ve öğretim elemanı değişim programıdır. Bir dönemliğine veya bir yıllığına başka üniversiteye gidebilirsiniz.

TÜM BESYOCULAR BU PROGRAMA KATILABİLİR Mİ ?

Evet tüm besyo bölümleri bu programa katılabilir.

HANGİ ÜNİVERSİTELERE GİDEBİLİRSİNİZ ?

Üniversitenizin protokol imzaladığı ve sizin okudugunuz böümün olduğu ünilere gidebilirsiniz. Üniversitenizin hangi üni lerle protokol imzaladığını görmek için üniversitenizin dış ilişkiler birimine gidebilir veya üni nin ilgili wep sitesinden öğrenebilirsiniz.

BAŞVURULAR NE ZAMAN OLUR ?

Genellikme şubat mart aylarında başlar.

GİTTİĞİNİZ YERDE NE KADAR KALABİLİRSİNİZ ?

En az 1 dönem en fazla 2 dönem kalabilirsiniz.

YURT İŞLEMLERİNİZ NASIL OLACAK ?

KYK da kalıyorsanız gittiğiniz yerdeki KYK yurdunda kalmaya devam edebilirsiniz.

BURSUM KESİLİR Mİ ?

Hayır bursunuz kesilmez bursunuzu almaya devam edersiniz ?

BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR ?

Genelde en az 2.00 not ortalaması olmak

Disiplin cezası almamış olmak

HANGİ SINIFLARDA GİDEBİLİRSİNİZ ?

Birinci sınıf sonundan son sınıfa kadar geçiş yapabilme hakkınız var

EK OLARAK BURS ALACAK MISINIZ ?

Evet bir dönem boyunca ( 4 ay ) farabi bursu almaya hak kazanacaksınız. 2014-2015 yılında farabi yapanlara aylık 210 tl verilmiş olup farabi değişim programını başarlı şekilde sonlandırdığınızda ise 360 lira daha almış oldular. Yani toplamda 1200 tl burs almış oldular.

Ekleme: 2015 2016 yılında burs miktarı : 350 tl dir. 2016-2017 yılında ise henüz belli olmamakla birlikte en az 400 olacağını tahmin ediyorum

2. ÖĞRETİMLER İKİNCİ ÖĞRETİM OLAN YERLERE Mİ GİTMEK ZORUNDALAR ?

Hayır gittiğiniz yerde 2. öğretim olmasa bile normal derslere girebiliyorsunuz.

PROGRAMA BAŞVURMAK İÇİN HANGİ EVRAKLARI HAZIRLAMANIZ GEREKİYOR ?

Genellikle transkript ( not dökümü ) başvuru formu ve fotoğraf istenir. Eger hak kazanırsanız da dersleriniz için protokol formları doldurmanız gerekiyor.

Arkadaşlar aklıma gelen soruları ve cevaplarını yazdım. Sizin aklınızda oluşan sorular olursa haberimizin altına yorum olarak sorarsanız ordan cevaplarını ekleyebilirim. Facebook ta yorum olarak da sorabilirsiniz ama o zamanda verilen bilgiler kalıcı olmayacaktır. Ama bu haber üzerinden sorulan sorular ve verilen cevaplar kalıcı olacaktır.

2 Yorum

Başa dön tuşu