Besyo Güncel Haberler

Besyo Denklik İşlemleri Durduruldu

Besyo Denklik İşlemleri Durduruldu

Besyo mezunları denklik işlemleri ile birlikte üniversite eğitimlerinde aldıkları seçmeli dersler için 1. Kademe Yardımcı Antrenörlük, Uzmanlık dersleri içinse 2. Kademe Antrenörlük Belgesi alabiliyor.

Bilindiği gibi Antrenör Eğitimi Yönetmeliğinde değişiklikler yapıldı. Yapılan değişikler DENKLİK BAŞVURU sisteminin güncellemesini gerektirmektedir. Güncelleme işlemleri tamamlanana kadar BESYO DENKLİK işlemleri durduruldu.

Spor Bilgi Sisteminde Konu ile ilgili şu açıklamalar yer almaktadır:

14.12.2019 tarihli ve 30978 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Antrenör Eğitim Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi nedeniyle Beden Eğitimi Spor Yüksekokulları ve dengi okulların denklik iş ve işlemleri durdurulmuştur.

Yapılacak iş ve işlemler yürürlüğe giren Antrenör Eğitim Yönetmeliği hükümlerine göre en kısa sürede düzenlenecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/12/20191214-2.htm

NOT:Antrenör denklik işlemleri için evrak gönderilmemesi rica olunur.

6 Yorum

  1. ben 2018 de mezun oldum sertifikamı hala almadım 3.kademe yüzme alma hakkım var diye biliyorum bu hak elimden alındı mı yoksa sadece yeni mezunlar için mi geçerli bu düzenleme? mailimden bana ulaşır msnz

  2. Gerçekten tam bir saçmalık haline getirildi denklik işlemleri neden pekala uzmanlık dersi ve stajları için defalarca yol, emek, para, zaman kaybına uğratıldık şimdiye kadar uğraştırıldık. Verilen hak nerede ? Almaya hak kazandığımız belge için şu an tekrar sınav olunacağımız öne sürülüyor. Biz zaten mezun olabilmek için defalarca stil ve teorik sınavlara tabii tutulduk. Bu sınav, açık ve net verilen eğitimleri ve hocalarımızın bilgilerini, lisans Antrenörlük eğitimini hiçe saymaktır…Sınavların amacı doğruyu bulmak iken artık ülkemizde insanlardan zaman çalmaktan başka hiçbirşey değildir.

  3. Tam bir fiyasko. Bundan önce besyoda sadece antrenörlük bölümünde okuyan ve uzmanlık dersi aldığını transkriptinde belgeleyenler Gsb’na başvurarak az bir ücret karşılığı 3. kademe Antrenörlük belgesini alabiliyordular. 2 sene içerisinde de seminerlere katılmamız şartı ile ilgili federasyondan 4. kademeye tamamlayabiliyorduk. Şu an bunların hepsi kaldırıldı amaçları ise tüm mezun besyoculardan devlet kasasına para sağlamak ve fuzuli olarak uygulama sınavlarına sokmak. Uzmanlık alan bir öğrenci zaten 8 yarıyıl boyunca okuldaki öğretim üyelerine ders vermek zorunda tekrar ilgili fedarasyona giderek uzmanlık dersi almanın, sınavına girmenin ve bunun için ekstra para ödemenin anlamı nedir? Bu öğrenciler o halde niçin 4 yıl antrenörlük lisansı okuyup zaman ve maddi zararlara uğratıldılar? Gelen her yeni bakan sistemi alt üst etti. Bundan önceki spor bakanıda millilik bursunu kademeleştirerek olimpik olmayan spor branşlarına ödeme yaptırmadı. Olimpik olmayan branşlar artık sayenizde kör ve sağır hale getirildi. Aileler çocuklarını spora başlatırken artık sporun olimpik branş olup olmadığına dikkat etmelilerdir şayet emeklerinin karşılığını bu zihniyet sayesinde alamazlar. Varsa yoksa sporda olimpik olan branş başarısı isteniyor. Atama ve burs işlemleri için öyle bir silsile hazırlanmışki bilinçli olarak yapıldığı aşikar. O bursu alabilecek veya atanabilecek bu ülkede 100 sporcu bile yoktur! Diğer bir konuda spor bakanlık görevine getirilenlerin sporun içinden geliyor olmamaları. Bu durum otomobil ehliyeti olanın uçak kullanması gibi tezat bir durum ve çok vahim. Buradanda şu sonuç çıkıyor aslında; tepeden naklen atama ile atanan bakanların hükumetin emirlerini sorgusuz sualsiz süzgeçten geçirmeyerek yerine getirmesi ve sonucunda basiretsiz bir yönetim, akabinde birçok sporcu mağduriyeti. Ne denebilir ki yazıklar olsun..

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu