Besyo Yetenek Sınavları

2024 Bartın Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı

Bartın Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek sınavı ne zaman yapılıyor? Bartın besyo parkuru, besyo mülakatı yetenek sınavı kılavuzu. 2024 Bartın Besyo, Bartın besyo spor bilimleri yetenek sınavı kılavuzu aşağıdadır.

2024 Bartın Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı

Bartın Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2023
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Antrenörlük Eğitimi TYT 180 TYT 180 TYT 180
Bartın Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2023
Başvuru Tarihi: 21-27 Ağustos 2023
Yetenek Sınavı Tarihi Özgeçmiş Değerlendirmesi
Sonuçların Açıklanması 06 Eylül 2023
Bartın Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2023 Bartın  KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Bartın Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2023 Bartın  ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

2022 Bartın Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu 

Bartın Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı Tarihleri 2022
Başvuru ve Sınav Tarihi: 15 Ağustos – 21 Ağustos 2022
Özgeçmiş Puanlarının İlanı 29 Ağustos 2022
Sonuçların Açıklanması 6 Eylül 2022
2022 BARTIN ÜNİVERSİTESİ SINAVI KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE

Bartın Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2022
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Antrenörlük Eğitimi TYT 140 TYT 140 TYT 140
2022 BARTIN ÜNİVERSİTESİ YETENEK SINAVI KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE

Ön kayıt için başvuracak adayların başvuru esasları aşağıda belirtilmiştir.

a) Başvuru tarihinde mezun veya mezun olabilir durumda olmak (Kesin kayıtlarda mezuniyet belgesini beyan etmeyen aday kesin kayıt hakkını kaybeder.)

b) 2022 yılında YKS’ ye girmiş olmak

c) Antrenörlük Eğitimi Bölümüne başvuracak tüm adayların 2022 TYT puan türünden 140,000 ve üstü puan almış olmak.

d) Spor Bilimleri Fakültesi’nde eğitim görmesini engelleyecek herhangi bir sağlık, fiziksel ve/veya bedensel engeli bulunmamak. (Spor Bilimleri Fakültesi’nde verilen uygulamalı ve teorik eğitim öğretime devam edebilmeye ve mesleki uygulamaları sürdürebilmeye engel teşkil edebilecek herhangi bir engeli, fiziksel bir sağlık problemi olanlar müracaat edemezler) Engelli adaylara ilişkin bilgiler (e) bendinde verilmiştir.

e) Engelli Adaylar; ÖSYM Sınav Kılavuzu’nda (sayfa 36) açıklanan engel durumları doğrultusunda “Eğitim görmelerine mani olmayacak düzeyde engelli olmaları ve bu durumlarını bir üniversite veya devlet hastanesinden aldıkları “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelendirmek zorundadır.

f) 2022 YKS’de herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar ile diğer üniversitelerin yaptığı özel yetenek sınavlarına katılan adaylar da bu sınava başvurabilirler.

g) 2021-TYT puanı 200 puan ve üzeri olan adaylardan 2022-YKS’nin hiçbir oturumuna girmeden 2022 yılında sadece “Özel Yetenek Sınavı” sonuçlarına göre öğrenci alacak yükseköğretim programlarına başvurmak isteyenlerin Dönüştürülmüş Puanlarının hesaplanabilmesi için başvuru suresi içinde 2022- YKS başvurularını yapmaları gerekmektedir.

2021 Bartın Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu 

2020 Bartın Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu 2019-2020

Bartın Besyo Spor Bilimleri Hangi bölümleri vardır?

Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde;

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği
  • Antrenörlük Eğitimi
  • Antrenörlük Eğitimi İkinci Öğretim
  • Spor Yöneticiliği Bölümü
  • Spor Yöneticiliği Bölümü 2. Öğretim ve ayrıca
  • 1. Öğretim ve 2. Öğretim Rekreasyon bölümleri bulunmaktadır.

Bartın Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Öğrenci Kontenjanları Kaçtır?

Karadeniz bölgemizde Bartın şehrimizde bulunan Bartın Üniversitesinin Besyo – Spor Bilimleri Fakültesinin bölümlere kontenjanları  şu şekildedir;

Bartın besyo kontenjan olarak Türkiye’deki en yüksek kontenjana sahip besyoların başında gelmektedir. Kontenjanın yüksek olması dolayısıyla kazanma ihtimali kontenjanı düşük üniversitelere nazaran daha yüksektir. Bartın besyo spor bilimleri fakültesi, spor akademisinde Beden Eğitimi Öğretmenliği hariç diğer bölümlerin (Antrenörlük, Spor Yöneticiliği, Rekreasyon) bölümlerinin ikinci öğretimleri de bulunmaktadır. Bartın Besyo Spor akademisinin toplam kontenjanı 710 dur.

Bartın Besyo Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Başvuru tarihinde mezun veya mezun olabilir durumda olmak (Kesin kayıtlarda mezuniyet belgesini beyan etmeyen aday kesin kayıt hakkını kaybeder.)
  • Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne başvuracaklar adaylar  TYT’de en düşük 800.000 inci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir.
  • Spor Bilimleri Fakültesi’nde eğitim görmesini engelleyecek herhangi bir sağlık, fiziksel “ve/veya bedensel engeli bulunmamak. (Spor Bilimleri Fakültesi’nde verilen uygulamalı ve teorik eğitim öğretime devam edebilmeye ve mesleki uygulamaları sürdürebilmeye engel teşkil edebilecek herhangi bir engeli, fiziksel bir sağlık problemi olanlar müracaat edemezler.
  • Engelli Adaylar; ÖSYM Sınav Kılavuzu’nda (sayfa 36) açıklanan engel durumları doğrultusunda “Eğitim görmelerine mani olmayacak düzeyde engelli olmaları ve bu durumlarını bir üniversite veya devlet hastanesinden aldıkları “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelendirmek zorundadır.

Bartın Besyo Yetenek Sınavı Taban Puanları Kaç?

Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Taban puanları yıldan yıla değişiklik gösteriyor. Bu yıl yapılacak olan yetenek sınavı için besyo taban puanını öğrenmek için bu yılın yetenek sınavı besyo parkuru sınav kılavuzunu inceleyiniz.

Yetenek Sınavları Ne Zaman Yapılıyor?

Bütün besyo spor bilimleri fakülteleri gibi Bartın Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri yetenek sınavlarını yapmadan önce sınav kılavuzu yayınlarlar. Çünkü sınav ile ilgili tüm detayların adaylara bildirilmesi gerekiyor. Üniversiteler genel olarak Haziran-Eylül ayları arasında yetenek sınavlarını yapıyorlar.

Bartın Besyo Yetenek Sınavında Engelli Adaylar İçin Kontenjan Açılıyor mu?

Evet Bartın Besyo Yetenek Sınavında engelli adaylar için kontenjanlar açılmaktadır. Ayrıca bu kontenjanlar diğer adayların kontenjanlarından farklı olarak açılmaktadır. Yani engelli adaylar sadece kendi aralarında değerlendirilip bu değerlendirme sonrasında kazanabiliyorlar.

Bartın Besyo Yetenek Sınavında Milli Sporcu Adaylar İçin Kontenjan Açılıyor mu?

Evet Akdeniz Spor Bilimleri Yetenek Sınavında milli sporcu adaylar için diğer kontenjanlar haricinde kontenjan açılıyor.

Bartın Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Fakültesinden mezun olmanın diğer üniversitelere göre bir avantajı var mıdır?

Temel olarak baktığımızda tüm üniversitelerden mezun olan adayların gelişimi kendi ellerindedir. Yani iyi bir üniversitede okuyup kendini geliştirmeyen bir aday imkanları daha düşük ama kendi gelişimi için uğraşan ve kendini geliştiren bir adaydan daha iyi olmayacaktır. Kendini geliştiren bir aday hangi üniversitede olursa olsun başarı olur.

Öğretmen Atamalarında Bartın Besyo  Spor Bilimleri Mezunu Olmanın Avantajı Var Mıdır?

Hayır. Öğretmenlik atamaları KPSS puanına göre ve Sözlü sınava göre yapılmaktadır. Hiç bir üniversitenin öğretmen atamalarında diğer üniversitelere göre bir önceliği yoktur. Ancak yüksek taban puanlı öğrenci alan üniversitelerden mezun olan adayların KPSS sınavı için gerekli alt yapıya daha iyi oranda sahip olduklarını düşünürsek bu adayların kazanma oranları daha yüksek olacaktır. Sonuç olarak burada avantajı oluşturan üniversite değil adayın kendisidir. O aday daha düşük puanla öğrenci alan bir üniversiteye de gitse kendisi için çok da farklı bir durum olmayacaktır.

Bartın Üniversitesi; Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne bağlı iken Bartın Üniversitesi’ne bağlanan Orman Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Bartın Meslek Yüksekokulu ile Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve yeni kurulan İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nün kurulup üniversiteye bağlanmasıyla eğitime başladı. 2010 yılında Eğitim ve Edebiyat Fakülteleri, 2011 yılında Fen Fakültesi, 2012 yılında ise Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve İslami İlimler Fakültesi kurularak üniversiteye bağlanmıştır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu