Formasyon Duyuruları

Artvin Üniversitesi Formasyonu İptal Etti Ücretleri Geri Ödeyecek

Artvin Üniversitesi Formasyonu İptal Etti Ücretleri Geri Ödeyecek

Üniversite duyurusunda şu ifadelere yer verdi;

Değerli Öğrenciler,

Son zamanlarda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmen atamaları ve öğretmen eğitimi konusunda yapılacak yenilikler üzerinde önemle durulmaktadır. Bu doğrultuda; MEB tarafından açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde de “Pedagojik Formasyon” uygulaması kaldırılacak ve yerine yurt sathında kolay erişilebilir lisansüstü düzeyde “Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı”nın hayata geçirileceği ifade edilmektedir. Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk da “Pedagojik formasyonu kaldırıyoruz. Hiç kimsenin formasyon alması gerekmiyor.” ifadeleri ile pedagojik formasyon hakkındaki düşüncelerini netlikle belirtmektedir. Ek olarak bu konuya ilişkin yasal düzenlemenin de kısa sürede kamuoyuna açıklanacağı düşünülmektedir.

Bu bağlamda Pedagojik Formasyon Sertifika Programının geçerliği noktasında şüpheler oluşmuştur. Öğrencilerimizin maddi ve manevi bir külfetle karşılaşmamaları için 2019-2020 Akademik Yılı için planlanan Pedagojik Formasyon Sertifika Programımıza öğrenci alımı-kaydı durdurulmuştur.

2019-2020 Akademik Yılı için planlanan Pedagojik Formasyon Sertifika Programına kayıt yapan öğrencilerimizin kayıt ücretleri iade edilecektir.

Bununla birlikte, yasal düzenlemenin elvermesi durumunda Pedagojik Formasyon Sertifika Programının açılması planlanacaktır.

Öğrencilerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynaklar

2023 Eğitim Vizyonu Belgesi

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un beyanı

Ücret iadesi örnek dilekçesi için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu