Antrenörlük Kursları ve Hakemlik Kursları

2024 Antrenör Temel Eğitimi Başvuruları, Sınav Tarihleri ve Sonuçları

Antrenörlük belgesi alabilmek için gerekli olan Antrenörlük Temel Eğitimi Başvuruları Başlıyor 2024

Antrenör Temel Eğitimi Nedir?

Antrenörlük Temel Eğitimi antrenörlük kurslarının teorik kısmını oluşturan bir eğitimdir. Bu eğitim 5 kademeli bir eğitimdir ve her bir kademe de ilgili kademedeki antrenörlük belgesini alabilmek için gerekmektedir. Mesela 2. kademe antrenörlük kurslarına katılabilmek için 2. kademe antrenörlük temel eğitimini almak gerekmektedir. Antrenör temel eğitimi 4 yıl geçerlidir.

2024 Temel Antrenörlük Eğitimleri Ne Zaman Yapılacak? Antrenör Temel Eğitim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YILI BAŞVURU TARİHİ SINAV TARİHİ SONUÇ TARİHİ ÜCRETİ
2024-1 05-16 Şubat 2024 12 Mayıs 2024 23 Mayıs 2024 750 TL
2023-1 16-27 Ocak 2023 03 Eylül 2023 18 Eylül Haftası 750 TL
2023-2 22 Mayıs – 2 Haziran 2023 03 Eylül 2023 18 Eylül Haftası 750 TL
2023-3 02-13 Ekim 2023 14 Ocak 2024 29 Ocak 2024 Haftası 750 TL

Temel Antrenörlük Eğitimi Nedir? Merak Edilenler

Antrenör Eğitim Sistemi Temel (Teorik) ve Uygulama Eğitimi olarak 2 aşamadan oluşmaktadır.

Temel Eğitim uzaktan eğitim modeli ile Anadolu Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülmektedir. Temel Eğitim başvuruları 05-16 Şubat 2024 tarihleri arasında e-Devlet Kapısı-GSB-Spor Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Başvurularını yapan adayların belirtmiş oldukları e-posta adresine referans numarası iletilecektir. Antrenör temel eğitim ve kayıt yenileme (bütünleme) sınav ücreti ödemelerini referans numaraları ya da Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık numaraları ile  05 Şubat 2024 tarihinden itibaren, 16 Şubat 2024 saat 17:00′ a kadar Ziraat Bankası Şube/Atm ve Mobil (Kurumsal Ödemeler/Gençlik ve Spor Bakanlığı Kursiyer ödemeleri) ödeme kanallarından gerçekleştirebilecektir. Temel Eğitim başvuru ücretleri ilk kayıt için 750 TL, bütünleme başvuruları için 500 TL’dir.

Temel Eğitimde dijital kitapların yanı sıra,  işitsel ve görsel olarak tüm  e-öğrenme materyalleri adayların hizmetine sunulacak olup Anadolu Üniversitesi/e-Kampüs eğitim sistemi  üzerinden erişim sağlanabilecektir. Temel Eğitimde başarılı olan adaylar ilgili federasyonca açılacak olan uygulama eğitimine katılarak uygulama eğitimi ve sınavından başarılı olmaları halinde antrenör belgelerini alabileceklerdir.

Temel eğitim ve sınavından başarısız olarak bütünlemeye kalan adayların başarısız oldukları modüllerden, ilk kayıt tarihinden itibaren iki yıl içerisinde yapılacak sınavlara tekrar girebilme hakkı vardır. Daha önceki temel eğitim sınavlarından başarısız olan adaylar için kayıtlar 05-16 Şubat 2024 tarihleri arasında  e-Devlet Kapısı-GSB-Spor Bilgi Sistemi üzerinden kayıt yenileme(bütünleme) başvuruları alınacaktır. Bütünlemeye kalan adayların e-Kampüs sistemi içerisinde yer alan eğitim materyallerine erişimi devam edecektir.

Başvuruları onaylanan tüm adayların 04 Mart – 05 Nisan 2024 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi’ne (http://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) giriş yaparak sınav kaydı oluşturması gerekmektedir. Sınav kaydı oluşturmak için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Anadolu Üniversitesi aday işlemleri sistemi üzerinden sınav kaydı yapmayan kursiyerler sınava katılamayacaktır.

2024/1 dönemi sınav tarihi olan 12 Mayıs 2024 günü tüm adayların sınavları gerçekleştirilecektir.

Antrenör temel eğitim sınavına katılacak adaylara başarılar dileriz.

Antrenörlük Temel Eğitimi Sınav Hangi İllerde Yapılacak?

ADANA AFYONKARAHİSAR ANKARA ANTALYA
AYDIN BALIKESİR BURSA DENİZLİ
DİYARBAKIR ELAZIĞ ERZURUM ESKİŞEHİR
GAZİANTEP HATAY İSTANBUL İZMİR
KAHRAMANMARAŞ KARS KOCAELİ KONYA
MALATYA MARDİN MERSİN MUĞLA
ORDU SAKARYA SAMSUN SİVAS
ŞANLIURFA TEKİRDAĞ TRABZON VAN
ZONGULDAK

Antrenör Temel Eğitimi Başvuruları Nasıl Yapılır?

2024 Antrenör Temel Eğitimi Ücreti Ne Kadar?

2024 yılında düzenlenecek Antrenör Temel Eğitimi ücreti 750 TL dir.

Antrenör Temel Eğitiminden Kimler Muaf Olur?

  • Tüm Besyo ve Spor Bilimleri mezunları 1. Kademe Temel Antrenörlük başvuruları için Temel Antrenörlük Eğitiminden muaftır.
  • Antrenörlük bölümü mezunları uzmanlık alanlarında 3. Kademe Antrenörlük başvurularında Antrenörlük Eğitiminden muaftır. Fakat uygulama eğitiminden ve sınavından muaf değildirler. Aynı zamanda mezuniyetten itibaren 4 yıl boyunca 2. ve 3. Kademe antrenörlük başvuruları için Antrenörlük eğitiminden muaftırlar. 1. Kademe antrenörlükler içinse sürekli muafiyet söz konusudur.
  • Antrenörlük Bölümü dışındaki Besyo ve Spor Bilimleri mezunları ise; 1. Kademe antrenörlük için Temel Antrenörlük eğitiminden muaf olup 2. Kademe antrenörlükler içinse mezuniyet tarihinden itibaren 4 yıl boyunca muaftırlar.

11 Yorum

  1. bu kadar saçma saban bir sistem görmedim besyo mezunuyum kaç sene okuduk o kadar sınavlara girdik ama boş başka bölümden gelen lise mezunu bile egitmen oluyor pedagojik formasyonun dan tut 1 kademe belgem
    diğer branşlardan 2 kademe belgem vs var 10 yasından bereli sporun içindeyim yapmadıgım spor branş kalmadı federasyonu arıyom umurlarında degil bakanlar kanunu cumhurbaşkanı imzası varmışda falan filan kadrolaşma nasıl oluyor basit örneği fitness 2 kademe belge alacağım sanki olimpiyatlara gidecez yok Anadolu üniversitesi temel eğitim programları yok başvuruyu takip takip ediyorsun parayı yatırıyorsun yok yetkiniz bulunmamaktadır diyor federasyon hesabına para yatırıyorsun yok bize gelen destek programı yazık 15 sene tecrübe fitnes da altı üstü bir belge alacaz yok şöyle yok böyle

  2. Ben 1. Sınava girmiştim Nisan da olana kaldığım iki ders için mayısta başvuruyu kaçırmışım onlar siliniyor mu yoksa Eylülde ki başvuru ile kaldığım yerden sınava girebiliyor muyum

  3. Merhaba ben 2 yıl önce ödeme yaptım 350 TL ve onunla 2 yıl sınava girme hakkımın olduğu sadece sınav ücretini odeyebildigimj biliyorum ben smd tekrar 350 ödeyecekmiyim

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu