Analiz-YorumBesyo Güncel Haberler

Antrenmanlara Ne Zaman Başlanmalı ?

Antrenmanlara ne zaman başlamak gerekir ?

Besyo sınavına girecek adaylar antrenmanlara ne zaman başlamalıdırlar ? Antrenmanlara YGS sınavından önce mi sonra mı başlanmalıdır ? Kimler YGS sınavından önce kimler YGS sınavından sonra antrenman yapmaya başlamalıdırlar ?

Antrenmana YGS sınavından dan sonra mı önce mi başlanması daha doğru olur ? Nasıl ki doktorlar diyetisyenler eğitimciler bireye özel yöntemler kullanıyorsa aynısı beden eğitimi sınavları için de geçerlidir. Yani herkes için tek bir şey söylemek doğru olmaz. Her şeyde olduğu gibi burada da bireysel farklılıklar devreye giriyor. Ben 3 gruba ayırıp ona göre önerilerde bulunmak istiyorum. Bu grupları ygs barajını geçemeyecek olanlar, barajı geçebilecek ama yüksek puan alamayacak olanlar ve yüksek puan alabilecekler olarak belirledim.

BARAJI GEÇME SIKINTISI OLANLAR !

Barajı geçme sıkıntısı ( normal lise mazunları herhangi bir puan türünden 180-200 spor lisesi mezunları ise 140 ) olanlar kesinlikle ders çalışmaya ağırlık vermeli ama antrenmanları da ihmal etmemeli. Neden ders çalışmaya ağırlık vermeli ? Çünkü ne kadar iyi sorcu olursa olsun baraja takılırsa kazanma ihtimali sıfır. Bundan dolayı yoğun bir şekilde ders çalışmalı . Antrenman ise haftada 3 gün hafif koşu antrenmanları yapmalılar. Bunun amacı ise vücudun spordan uzaklaşmasını soğumasını önlemek ve ygs den sonra ki yoğun antrenmanlara vücudu hazırlamaktır. Unutulmamalıdır ki bu puan grubundaki adayların kazanması için çok iyi dereceler yapışması gerekmektedir. Bundan dolayı ygs den sonraki aşırı yoğun tempoya uyum sağlayabilmeniz gerekmektedir. Hem baraj sıkıntısı yaşayacak hemde yoğun tempoya uyum sağlayamayacak kişilerin Besyo sınavlarına girmeyi düşünmemesi gerekir. 

BARAJ SIKINTISI ÇEKMEYECEK AMA YÜKSEK PUAN DA ALAMAYACAK OLANLAR !

Ygs baraj sıkıntı olmayan ama ne kadar çalışırsa çalışsın üst düzey puan alamayacak adaylar ise antrenman ve ders çalışmayı dengelemelidir. Ne dersten uzaklaşmalı neden antrenmandan . Derse çalışmalı ve alabildiği kadar Yüksel puan almaya çalışmalıdır. Antrenmanları da bırakmamalı ve vücudu antrenmana alıştırdıkdan sonra orta düzey ve yer yer yüksek tempo antrenmanlarına yer vermelidirler. Bu puan grubundaki adayların kazanması için iyi dereceler yapması gerekecek . Bundan dolayı antrenmanlara gerekli önemi vermelidirler.

YÜKSEK PUAN ALABİLECEK OLANLAR !

Son grubumuz ise yüksek puan alabilecek adaylarımızdan. Yanı yeterli ve düzenli çalışma ile en az 300 puan  üzeri alabilecek kişiler . Bu adaylar bana göre en şanslı adaylardır. Hemen hemen istedikleri yerlerde sınava girebilirler. Bu adaylar bence  iyice ygs kasmalı ve üst düzey puan almaya odaklanmalıdır. Hafta da bir iki günde vücudu hazırlama amacıyla düz koşular ve çeşitli antrenmanlar yapmaları ygs sonrasında işlerini kolaylaştıracaktır. Ama bu puan grubunda olup ygs sınavına kadar hiç spor yapmayıp kazanan birçok kişi var. Ama yine de bu grupta da olsanız haftada 1/2 gün  hafif tempo koşular yapmanız iyi olacaktır. Hem sağlıklı yaşam hemde hazırlık amacıyla.

Sonuç olarak herkese yoğun bir şekilde  ders çalışmayı tavsiye ediyorum. Antrenman yapma meselesini ise özelliklerinizi dikkate alarak belirlemeniz gerekiyor.

Not : Yapacağınız antrenmanlar ders çalışmanıza etki etmemeli. Yani antrenman yaptığınız gün ders çalışmak istemeyecek seviyeye geliyorsanız antrenman şiddetini düşürün veya tamamen kaldırın. Çünkü YGS sınavından sonra gerekirse gece gündüz antrenman yapıp performans yükseltebilirsiniz ama YGS sınavından sonra YGS için yapabilecek hiçbir şeyiniz kalmıyor. Bu önemli ayrıntıyı asla aklınızdan çıkarmayın. 

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu