Besyo Yetenek Sınavları

2024 Antalya Akdeniz Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı

Antalya Akdeniz Besyo Spor Bilimleri Yetenek sınavı ne zaman yapılıyor? Akdeniz besyo parkuru, besyo mülakatı yetenek sınavı kılavuzu. 2024 Akdeniz Besyo yetenek sınavı kılavuzu aşağıdadır. Akdeniz besyo spor bilimleri taban puanları, yetenek sınavı kılavuzu

2024 Antalya Akdeniz Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı

Antalya Akdeniz Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2023
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi ve Spor TYT 800 Bin Barajı TYT 800 Bin Barajı TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 185 TYT 160 TYT 185
Rekreasyon TYT 185 TYT 160 TYT 185
Antalya Akdeniz Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2023
Başvuru Tarihi: 7-15 Ağustos 2023
Yetenek Sınavı Tarihi 22-25 Ağustos 2023
Sonuçların Açıklanması 31 Ağustos 2023
Antalya Akdeniz Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2023 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Antalya Akdeniz Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
AKDENİZ BESYO SPOR BİLİMLERİ ONLİNE BAŞVURU YAP
Antalya Akdeniz Üniversitesi Besyo Sonuçları
AKDENİZ BESYO SONUÇLARINI GÖRÜNTÜLE

2023-2024 yılı Özel Yetenek Sınavı, Koordinasyon Testi ve Sporcu Özgeçmiş Puanları değerlendirilerek gerçekleştirilecektir.

2022 Akdeniz Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu 

Antalya Akdeniz Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2022
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi ve Spor TYT 800 Bin Barajı TYT 800 Bin Barajı TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 185 TYT 160 TYT 185
Rekreasyon TYT 185 TYT 160 TYT 185
Antalya Akdeniz Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2022
Başvuru Tarihi: 08-16 Ağustos 2022
Yetenek Sınavı Tarihi 23-26 Ağustos 2022
Sonuçların Açıklanması 29 Ağustos 2022
Antalya Akdeniz Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2022 ANTALYA AKDENİZ KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Antalya Akdeniz Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2022 ANTALYA AKDENİZ ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

 

BÖLÜMLER ÖZEL YETENEK TESTİ SPOR ÖZGEÇMİŞİ 
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği % 60 % 40
Antrenörlük Eğitimi % 20 % 80
Rekreasyon % 40 % 60

Çevrimiçi (Online) Ön Kayıtta Gerekli Belgeler

(1) 30.03.2012 tarihi öncesinde spor lisesine kayıt olan adaylar için kayıt olduklarına dair MEB’den alınmış resmi belge

(2) Sporcu Bilgi Formu e-devlet üzerinden Spor Bilgi Sisteminden (https://spor.gsb.gov.tr) alınmış (karekod kodu evrak üzerinde olmalıdır) evrak kabul edilecektir.

(3) Spor Özgeçmişi Belgeleri yapmış olduğu sporun lig düzeyi ya da başarılarını gösterecek şekilde, karekod veya doğrulama kodlu evraklar veya Federasyonlardan ıslak/elektronik imzalı belgelerin aslı kabul edilecektir. Diğer kurumlarca verilecek belgeler kabul edilmeyecektir.

(4) Okul Sporları Başarı (Derece) Durumunu Gösteren Belgelerde Gençlik Spor İl Müdürlüklerinden karekod veya doğrulama kodlu elektronik imzalı belgeler kabul edilecektir.

(5) Sistemden otomatik olarak çekilememesi durumunda 2022 yılı (madde 4.4.’de ifade edilen koşullardaki belgeler) TYT puanlarını gösteren YKS sonuç belgesi,

(6) Engelli Adayların başvuruları Resmi Kurumlardan alınmış “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ile Özel Yetenek Seçme ve Değerlendirmeye kabul edilecektir. Raporun edevlet üzerinden alınmış (karekod veya doğrulama kodu evrak üzerinde olmalıdır) veya noter tasdikli fotokopisi kabul edilecektir.

Önemli Not

Eksik bilgi / belgeler ile çevrimiçi ön kayıt sistemi kayıtın tamamlandığına dair ONAY vermeyeceği için ÇEVRİMİÇİ ÖN KAYIT için tüm bilgi / belgeler sisteme yüklenmiş olmalıdır. Gerçek dışı belge teslim eden ve/veya beyanda bulunan adaylar hakkında yasal işlem başlatılır.

ANTALYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ YETENEK SINAVI KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE

 

2021 Akdeniz Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu

Sınav tarihleri belli oldu. 2021 Akdeniz Besyo Yetenek Sınavı kılavuzu açıklandı! Özel Yetenek Sınavına ön kayıt ve program tercihleri çevrimiçi (online) olarak yapılır. Başvurular 02. 08. 2021 saat 00:00’da başlayacak ve 15.08.2021 saat 23:59’da sona erecektir. 

NOT (Güncelleme 13.08.2021)

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 12.08.2021 tarihli yazısı gereği 2021 Özel Yetenek Sınavı Ön Kayıt Şartları ve Başvuru koşullarında yer alan sporcu lisansına (3 yıllık) sahip olma koşulu kaldırılarak, Çevrimiçi (Online) Başvuru sistemi 15 Ağustos 2021 saat 23:59’a kadar açılmıştır.

ÖN KAYIT ŞARTLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2. Sporcu lisansına sahip olmak Küresel Covid -19 Pandemisi nedeniyle birçok branşta 2020-2021 faaliyetlerinin iptal edilmesi nedeniyle, tüm adayların 2020-2021 sporcu lisans vizeleri yapılmış kabul edilecektir.

  • * Beden Eğitimi ve Spor Bölümü: En az 3 yıl sporcu lisansına sahip olmak,
  • * Rekreasyon Bölümü: En az 3 yıl sporcu lisansına sahip olmak (Havacılık, Scuba, Serbest Dalış, Yağlı Güreş branşlarında 3 yıl lisans şartı aranmaz)
  • * Antrenörlük Eğitimi Bölümü: En az 3 yıl aynı spor branşından sporcu lisansına sahip olmak,

Akdeniz Besyo Yetenek Sınav Kılavuzlar  ve Ön Kayıt Linkleri

2021 Akdeniz Besyo Yetenek Sınavı Taban Puanları

Beden Eğitimi Öğretmenliği: TYT’de en düşük 800.000 inci başarı sırasına ve üzeri başarı sırasına (OSYM Kılavuz 2021) ve TYT’den 230 puan ve üzeri almak

Antrenörlük Eğitimi: Milli sporcular TYT’den 150 puan ve üzeri almak Milli sporcular dışında başvuru için TYT’den 185 Puan ve üzeri almak

Rekreasyon Bölümü: Milli sporcular TYT’den 150 puan ve üzeri almak Milli sporcular dışında başvuru için TYT’den 185 Puan ve üzeri almak

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

Akdeniz Üniversitesi, Antalya’da kurulu bir devlet üniversitesidir. 20 Temmuz 1982 yılında Batı Akdeniz bölgesindeki yükseköğretim kurumlarını da kapsayacak şekilde Antalya’da kurulmuştur. Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biridir. Kampüsünün geniş ve yeşil bir araziye sahip olması ve Konyaaltı Sahili’ne 15 dakikalık mesafede olması ile Boğaziçi Üniversitesi’nden sonra Türkiye’nin en güzel ikinci kampüsü seçilmiştir.

7 Aralık 2016 tarih ve 29911 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2016-9528 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu kapatılarak Spor Bilimleri Fakültesi kurulmuştur.

Antalya Akdeniz Besyo Spor Bilimleri Hangi bölümleri vardır?

Antalya Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde;

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği
  • Antrenörlük Eğitimi
  • Spor Yöneticiliği Bölümü ve ayrıca
  • Rekreasyon bölümleri bulunmaktadır.

Antalya Akdeniz Besyo Spor Bilimleri Öğrenci Kontenjanları Kaçtır?

Antalya şehrimizde bulunan Akdeniz Üniversitesinin Besyo – Spor Bilimleri Fakültesinin bölümlere kontenjanları 2021 yılı itibari ile şu şekildedir;

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği:  toplamda 36 öğrenci alınacaktır.
  • Spor Yöneticiliği: YÖK tarafından merkezi yerleştirme yapılacaktır.
  • Antrenörlük Eğitimi: toplamda 40 öğrenci alınacaktır.
  • Rekreasyon Eğitimi: toplamda 36 öğrenci alınacaktır.

Antalya Akdeniz  Besyo – Spor Bilimleri Fakültesini Nasıl Kazanılırım?

Akdeniz üniversitesinde Besyo veya diğer adıyla Spor Bilimleri fakültesi bölümlerinden birini kazanmak için öncelikle TYT sınavına girmeniz ve üniversite tarafından belirlenecek olan besyo taban puanını geçmeniz gerekiyor. Taban puanını geçtikten sonra yetenek sınavına girmek için besyo parkuruna başvuru yapmanız gerekmektedir. Ayrıca spor yöneticiliği bölümünü kazanmak için TYT sınavının haricinde AYT EA sınavına da girmeniz gerekmektedir. Spor Yöneticiliği bölümü için yetenek sınavı yani besyo parkuru yapılmamaktadır. Beden Eğitimi öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük eğitimi bölümlerini kazanmak için besyo parkuruna girmeniz gerekmektedir.

Antalya Akdeniz  Besyo Yetenek Sınavı Taban Puanları Kaç?

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Taban puanları yıldan yıla değişiklik gösteriyor. Bu yıl yapılacak olan yetenek sınavı için besyo taban puanını öğrenmek için bu yılın yetenek sınavı besyo parkuru sınav kılavuzunu inceleyiniz.

Yetenek Sınavları Ne Zaman Yapılıyor?

Bütün besyo spor bilimleri fakülteleri gibi Antalya Akdeniz Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri yetenek sınavlarını yapmadan önce sınav kılavuzu yayınlarlar. Çünkü sınav ile ilgili tüm detayların adaylara bildirilmesi gerekiyor. Üniversiteler genel olarak Haziran-Eylül ayları arasında yetenek sınavlarını yapıyorlar.

Akdeniz Besyo Yetenek Sınavında Engelli Adaylar İçin Kontenjan Açılıyor mu?

Evet Akdeniz Besyo Yetenek Sınavında engelli adaylar için kontenjanlar açılmaktadır. Ayrıca bu kontenjanlar diğer adayların kontenjanlarından farklı olarak açılmaktadır. Yani engelli adaylar sadece kendi aralarında değerlendirilip bu değerlendirme sonrasında kazanabiliyorlar.

Akdeniz Besyo Yetenek Sınavında Milli Sporcu Adaylar İçin Kontenjan Açılıyor mu?

Evet Akdeniz Spor Bilimleri Yetenek Sınavında milli sporcu adaylar için diğer kontenjanlar haricinde kontenjan açılıyor.

Antalya Akdeniz Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Fakültesinden mezun olmanın diğer üniversitelere göre bir avantajı var mıdır?

Temel olarak baktığımızda tüm üniversitelerden mezun olan adayların gelişimi kendi ellerindedir. Yani iyi bir üniversitede okuyup kendini geliştirmeyen bir aday imkanları daha düşük ama kendi gelişimi için uğraşan ve kendini geliştiren bir adaydan daha iyi olmayacaktır. Kendini geliştiren bir aday hangi üniversitede olursa olsun başarı olur.

Öğretmen Atamalarında Akdeniz Besyo  Spor Bilimleri Mezunu Olmanın Avantajı Var Mıdır?

Hayır. Öğretmenlik atamaları KPSS puanına göre ve Sözlü sınava göre yapılmaktadır. Hiç bir üniversitenin öğretmen atamalarında diğer üniversitelere göre bir önceliği yoktur. Ancak yüksek taban puanlı öğrenci alan üniversitelerden mezun olan adayların KPSS sınavı için gerekli alt yapıya daha iyi oranda sahip olduklarını düşünürsek bu adayların kazanma oranları daha yüksek olacaktır. Sonuç olarak burada avantajı oluşturan üniversite değil adayın kendisidir. O aday daha düşük puanla öğrenci alan bir üniversiteye de gitse kendisi için çok da farklı bir durum olmayacaktır.

2021 Akdeniz Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu 2021-2022

2020 Akdeniz Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu 2019-2020

2 Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu