Besyo Yetenek Sınavları

2024 Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi BESYO Spor Bilimleri Fakültesi Yetenek Kılavuzu

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek sınavı ne zaman yapılıyor? Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi besyo parkuru, besyo mülakatı yetenek sınavı kılavuzu. 2024 Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Besyo, Ankara Yıldırım Beyazıt besyo taban puanları, Ankara Yıldırım Beyazıt besyo online kayıt, Ankara Yıldırım Beyazıt besyo sınav tarihleri, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi spor bilimleri yetenek sınavı kılavuzu aşağıdadır.

2024 Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2023
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Antrenörlük Eğitimi TYT 200 TYT 180 TYT 180
Spor Yöneticiliği TYT 200 TYT 180 TYT 180
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2023
Başvuru Tarihi: 19-22 Ağustos 2023
Yetenek Sınavı Tarihi 04-05 Eylül 2023
Sonuçların Açıklanması 10 Eylül 2023
Ankara Yıldırım BeyazıtÜniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2023 YILDIRIM BEYAZIT BESYO KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2023 YILDIRIM BEYAZIT ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Besyo SONUÇLARI
2023 YILDIRIM BEYAZIT BESYO SONUÇLARINI GÖRÜNTÜLE

2022 Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2022
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Antrenörlük Eğitimi TYT 200 TYT 180 TYT 180
Spor Yöneticiliği TYT 200 TYT 180 TYT 180
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2022
Başvuru Tarihi: 20 Ağustos- 21 Ağustos
Yetenek Sınavı Tarihi 31 Ağustos- 1 Eylül
Sonuçların Açıklanması 4 Eylül
Ankara Yıldırım BeyazıtÜniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2022 KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2022 ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

Başvuru Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1- Online Ön Başvurunun yapılmış olması. (Online Ön Başvuru sayfasından tüm bilgiler girilerek başvuru tamamlandıktan sonra çıktı alınacak ve tüm evraklar ile birlikte teslim edilecektir)

         Online başvuru için tıklayınız … (link 20 Ağustos 2022 tarihinde aktif olacaktır.)

2- Sınav Başvuru Formu (Web sayfasından çıktı alınacak ve el yazısı ile doldurularak tüm evraklarla birlikte teslim edilecektir.)

         Sınav başvuru formu için tıklayınız…

3- 1 Adet Fotoğraf  (Sınav Başvuru Formu Üzerine zımbalanmış şekilde olacaktır)

4- T.C. Nüfus Cüzdanı veya Yeni Kimlik Kartı fotokopisi  (Fotoğraflı ve T.C. Vatandaşlık Numarası yazılı – Aslı Kayıt sırasında ibraz edilecektir)

5- Resmi Sağlık Kurumlarından ve/veya Özel Hastanelerden alacakları “Üniversitelerin Uygulamalı Spor Bölümleri Özel Yetenek Sınavlarına Girmesinde ve Spor Yapmasında Sakınca Yoktur” ifadesi bulunan sağlık raporu.

6- Lise Mezuniyet belgesi ya da diplomasının aslı, (Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar, bu durumlarını belgeledikleri takdirde ön kayıt yaptırabilirler).

7- 2022 TYT sınav sonuç belgesi

8- (Var ise) Sporcu Özgeçmiş Belgelerinin Aslı (Belgeler ilgili federasyon temsilciliklerinden, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinden ya da Spor Genel Müdürlüğü tarafından ıslak imzalı ve onaylı olmalıdır. Onaylatılmayan belgeler geçersiz sayılır.) (Sporcu özgeçmiş belgeleri zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.)

9- (Var ise) Milli sporcular için Millilik Belgesi. (Milli Sporcu Belgesi, 13.06.2020 tarih ve 31154 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe konulan Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik’e uygun olarak A, B ve C Sınıfı Milli Sporcu Belgesi (C Sınıfı Belgeler için yalnız olimpik branşlar kabul edilecektir).

10- Engelli sporcular için sağlık kurulu raporu (Engelli Kontenjanına başvuran adaylar için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar) puanı 100 ve üzerinde olanlar, durumlarını “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelemeleri kaydıyla ve kılavuzda belirtilen kriterlere göre spor özgeçmişine sahip adaylar özel yetenek sınavlarına kabul edilir.

11- Engelli sporcular için Özgeçmiş Belgelerinin Aslı (Belgeler ilgili federasyon temsilciliklerinden, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinden ya da Spor Genel Müdürlüğü tarafından ıslak imzalı ve onaylı olmalıdır. Onaylatılmayan belgeler geçersiz sayılır.) (Engelli Sporcular için özgeçmiş belgeleri zorunludur.)

NOT: Duyurular aracılığıyla güncellenebileceği göz önünde bulundurularak duyurular dikkatle takip edilmelidir. Yapılacak duyurular tebliğ niteliğinde olup; takibi öğrenci adaylarının sorumluluğundadır.

2021 Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu

9 Ağustos 12 Ağustos Online Ön Başvuru  https://aybu.edu.tr/sporbilimleri 

9 Ağustos 12 Ağustos Başvuru Kayıt ve Evrak Teslimi

23 Ağustos 24 Ağustos Özel Yetenek Sınavı (Koordinasyon Parkuru)

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi internet adresi (https://aybu.edu.tr/sporbilimleri) üzerinden online olarak ön başvuru linkine ulaşabileceklerdir. Online başvuru ile ön başvuru yapılması öğrencinin sorumluluğundadır.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Besyo Taban Puanları?

  • Antrenörlük Eğitimi : TYT 200
  • Milli ve SL: 180 TYT

2021 – 2022 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YETENEK SINAVI KILAVUZU GÖRÜNTÜLE

Belgelendirilmiş sporcu özgeçmişlerinden alınan puanın (SÖP) %60’ı ve Koordinasyon Parkurundan alınan puanın %40’ı adayın Özel Yetenek Sınav Puanını (ÖYSP) oluşturacaktır.

Başvuru Kayıt İçin Gerekli Belgeler

  1. Online Ön Başvurunun yapılmış olması. (LİNK AKTİF OLACAKTIR)
  2. Sınav Başvuru Formu (Web sayfasından çıktı alınacak, el ile doldurulacaktır) (LİNK AKTİF OLACAKTIR)
  3. 1 Adet Fotoğraf (Sınav Başvuru Formu Üzerine zımbalanmış şekilde olacaktır)
  4. T.C. Nüfus Cüzdanı veya Yeni Kimlik Kartı fotokopisi (Fotoğraflı ve T.C. VatandaşlıkNumarası yazılı – Aslı Kayıt sırasında ibraz edilecektir)
  5. Resmi Sağlık Kurumlarından ve/veya Özel Hastanelerden alacakları “ÜniversitelerinUygulamalı Spor Bölümleri Özel Yetenek Sınavlarına Girmesinde ve Spor YapmasındaSakınca Yoktur” ifadesi bulunan sağlık raporu.
  6. Lise Mezuniyet belgesi ya da diplomasının aslı, (Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölümyazılı olmalıdır. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar, bu durumlarınıbelgeledikleri takdirde ön kayıt yaptırabilirler).
  7. 2021 TYT sınav sonuç belgesi
  8. (Var ise) Sporcu Özgeçmiş Belgelerinin Aslı (Belgeler ilgili federasyon temsilciliklerinden,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinden ya da Spor Genel Müdürlüğü tarafından ıslak imzalı ve onaylı olmalıdır. Onaylatılmayan belgeler geçersiz sayılır.) (Sporcu özgeçmiş belgeleri zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.)
  9. (Var ise) Milli sporcular için Millilik Belgesi. (Milli Sporcu Belgesi, 12.05.2011 tarih ve 27932 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe konulan “Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik”e uygun olarak A, B ve C Sınıfı Milli Sporcu Belgesi (C Sınıfı Belgeler için yalnız olimpik branşlar kabul edilecektir).
  10. (Var ise) Engelli sporcular için sağlık kurulu raporu (Engelli Kontenjanına başvuran adaylar için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar) puanı 100 ve üzerinde olanlar, durumlarını “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelemeleri kaydıyla ve kılavuzda belirtilen kriterlere göre spor özgeçmişine sahip adaylar özel yetenek sınavlarına kabul edilir.
  11. Engelli sporcular için Özgeçmiş Belgelerinin Aslı (Belgeler ilgili federasyon temsilciliklerinden, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinden ya da Spor Genel Müdürlüğü tarafından ıslak imzalı ve onaylı olmalıdır. Onaylatılmayan belgeler geçersiz sayılır.) (Engelli Sporcular için özgeçmiş belgeleri zorunludur.)
  12. Duyurular aracılığıyla güncellenebileceği göz önünde bulundurularak duyurular dikkatle takip edilmelidir.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu