2018 Besyo Yetenek Sınavları

Amasya Üniversitesi 2018 Besyo Kılavuzunu Açıkladı!

SINAV ÜCRETİ
1. Adaylardan Özel Yetenek Sınav Ücreti adı altında hiçbir ücret
alınmayacaktır.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
1. 2018 YKS 1.Oturum Temel Yeterlilik Testi ( TYT) Sınav Sonuç Belgesi’nin aslı ya da onaylı kopyası (Adaylar noter onayı yaptıracakları gibi, müracaat sırasında YKS, TYT Sınav Sonuç Belgesinin aslını göstermek koşuluyla Eğitim Fakültesi Sekreterliğinden de belgelerini onaylatabilirler).
2. Form-Dilekçe: Şahsen Başvuru sırasında temin edilebilir (Bakınız Ek-1).
3. Resimli ve onaylı nüfus cüzdanı fotokopisi (Onaylama Eğitim Fakültesi Sekreterliğinden aslını göstermek koşuluyla yaptırılabilir).
4. Fotoğraf: 2 Adet 4.5x6cm boyutlarında(son altı ay içerisinde çekilmiş, kişiyi kolaylıkla tanıtabilecek nitelikte) fotoğraf verilmelidir.
5. Başvuru tarihi itibariyle mezun olan tüm adaylar mezuniyet belgesi ya da diplomalarının aslı ya da onaylı kopyasını (Adaylar noter onayı yaptıracakları gibi, müracaat sırasında YKS Sınav Sonuç Belgesinin aslını göstermek koşuluyla Eğitim Fakültesi Sekreterliğinden de belgelerini onaylatabilirler) teslim etmelidirler.
6. Başvuru tarihi itibariyle, Yüksek Öğretim Kurumlarına kayıtlı olan adaylar,
mezuniyet belgesi ya da diplomalarının yerine, kayıtlı bulundukları üniversitede öğrenci olduklarını gösteren, resmi onaylı öğrenci belgelerini getirmeleri gerekmektedir.

7. Başvuru tarihi itibariyle henüz mezun olamamış, mezuniyet aşamasındaki öğrencilerin okullarından mezuniyet aşamasında olduklarını gösteren resmi onaylı belge getirmeleri gerekmektedir. (Bu durumdaki öğrenciler sınavı kazandıkları takdirde kesin kayıt aşamasında mezuniyet belgesini getirmek zorundadırlar. Aksi takdirde kesin kayıt hakkından yararlanamazlar ve bu hakları saklı kalmaz.)
8. Başvuru tarihi itibariyle herhangi bir yükseköğretim programında okuyan ve ortaöğretim mezuniyet belgelerini ilgili yükseköğretim programından alamayan adaylar Öğrenci Belgesi ile Mezun adaylar ise yükseköğretim mezuniyet diploması/belgesi ile başvuru yapabilirler. Liseden spor alanından mezun olan öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek zorundadırlar. Belge sunulmaması durumunda; (30.03.2012 tarihi itibarıyla bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya belirtilen tarih ve öncesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler için uygulanacaktır. İlgili ortaöğretim kurumuna 30.03.2012 tarihinden sonra kayıt olan adaylar için uygulanmayacaktır.) alan dışı olarak değerlendirilmeye alınacaktır.
9. Sağlık raporu, herhangi bir resmi sağlık kurumundan, “Fotoğraflı” ve“Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Özel Yetenek Sınavına girmesinde ve spor yapmasında sağlık açısından bir sakınca olmadığını” belirtir şekilde düzenlenmelidir (Bakınız Ek-2, bu form kayıt bürosundan alınarak ilgili sağlık kuruluşlarına onaylatılacaktır).

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- 2018 YKS Sınav Sonuç Belgesi (aslı ya da onaylı kopyası)
2- Form-Dilekçe
3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(aslı yanında olmak koşuluyla)
4- 2 Adet Vesikalık Fotoğraf
5- Sağlık Raporu
6- Eğitim Durumunu Gösterir Belge

SINAVLA İLGİLİ BİLGİLER
Başvuru Tarihi 30 Temmuz – 03 Ağustos 2018
Başvuru Yeri Sınav Kayıt Bürosu/ Eğitim Fakültesi Dekanlığı
Fuaye Alanı-AMASYA
Kayıt Saatleri 09.00-17.00
Sınav Listelerinin 04-07, Ağustos 2018(https://www.amasya.edu.tr)

DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDAKİ KILAVUZU İNCELEYEBİLİRSİNİZ

KILAVUZU GÖRÜNTÜLE

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu