Formasyon Duyuruları

2022 Adıyaman Üniversitesi Pedagojik Formasyon Duyurusu

Adıyaman Üniversitesi Formasyon ne zaman yapılıyor? Adıyaman Üniversitesi formasyon duyurusu, formasyon haberi. 2022 Adıyaman Üniversitesi formasyon, Adıyaman pedagojik formasyon duyurusu aşağıdadır.

2022 Adıyaman Üniversitesi Formasyon Duyurusu

Adıyaman Üniversitesi Formasyon Başvuru Detayları
BEDEN EĞİTİMİ KONTENJANI Açıklanmadı
BAŞVURU TARİHİ 15/08/2022-19/08/2022
SONUÇLARIN AÇIKLANMASI 23.08.2022
KAYIT TARİHİ 24.08.2022 – 1.09.2022
FORMASYON ÜCRETİ 2500 TL * 2
Adıyaman Üniversitesi Formasyon Duyuru Dosyası 
2022 ADIYAMAN FORMASYON DUYURUSUNU GÖRÜNTÜLE
Adıyaman Üniversitesi Formasyon ONLİNE Başvuru
2022 ADIYAMAN FORMASYON ONLİNE BAŞVURUSU YAP

Başvuru, Program Açma Koşulları ve Değerlendirme İşlemleri

  • Programa Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının yayınladığı Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarında belirtilen bölümlerden mezun olanlar başvuru yapabileceklerdir.
  • Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığının yayımladıkları öğretmenlik uygulaması yönergesine göre Adıyaman il merkezinde görev yapan öğretmen branşları dikkate alınarak öğrenci kayıtları yapılacaktır
  • Genel Başvurular alındıktan sonra alanlara göre gerekirse kontenjan uygulaması Pedagojik Formasyon Birimi tarafından yapılacaktır.
  • Genel başvurulardan sonra her bir öğretmenlik alanından en az 6 öğrencinin ön başvuru ve kesin kayıt yapması durumunda o alanda öğrenci kabul edilebilecektir.
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına ilan ekinde yer alan Atamaya Esas Olan Öğretmenlik Alanlarına Başvurabilecek Yükseköğretim Programları tablosunda belirtilen alanlara başvuru yapılacaktır. Tabloda olmayan alanlara yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Kontenjan uygulaması yapılacak olan alanlara kabul edilecek öğrencilerin belirlenmesi, lisans not ortalamasına göre (100’lük sistem) büyükten küçüğe doğru yapılacaktır. Adayların ön kayıt işlemleri esnasında istenen 100’lük ortalamalarının olmaması durumunda (Not Durum Belgesinde not ortalaması 4’lük sisteme göre olan adaylar, varsa kendi Üniversitelerine ait resmi onaylı dönüşüm tablosu belgesini veya YÖK Dönüşüm tablosunda 4’lük sistem notuna denk gelen 100’lük sistem ortalamasını girmeleri gerekmektedir. Buna rağmen Yüzlük ortalamalarını sisteme girmeyen adayların yüzlük ortalamaları YÖK Dönüşüm tablosuna göre Formasyon Birimi tarafından yapılacaktır). Kesin kayıt işlemleri esnasında bu durumda olan adaylardan onaylı dönüşüm tablosu istenecektir. Kabul edilen en son aday ile ondan sonra gelen adayların ortalamalarının eşit olması durumunda mezuniyet tarihi daha önce olanlara öncelik verilecektir. Mezuniyet Tarihi aynı olan adaylar olması durumunda doğum tarihi daha önce olanlara öncelik verilecektir.
  • Ön başvurularda adayların Atamaya Esas olan Öğretmenlik Alanını tablosuna bakarak kayıt yapmaları gerekmektedir. Yanlış alan seçiminde öğrenci sorumlu olacaktır.
  • Ön kayıt işlemleri esnasında istenen bilgilerde yanlış beyanda bulunan adayların kesin kayıt hakkı kazanmaları durumunda kesin kayıt işlemleri iptal edilecektir.
  • Kesin kayıt işlemi yapıldıktan sonra ödemeler hiçbir şekilde iade edilmeyecektir.
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ile ilgili yasal düzenlemelerde değişiklik olması durumunda Fakültemiz ve Üniversitemiz sorumlu olmayacaktır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu