2018 Besyo Yetenek Sınavları

Adıyaman Üniversitesi 2018 Besyo Kılavuzunu Açıkladı

Başvuru Tarihi ve Yeri
Ön kayıtlar adayın kendisi tarafından 02-Ağustos- 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu WEB sayfası https://basvuru.adiyaman.edu.tr/besyo üzerinden on-line olarak yapılacaktır.

Önkayıt Şartları
2.2.1. Başvuru Koşulları
1. T.C. veya K.K.T.C vatandaşı olmak,
2. Başvuru tarihinde mezun veya mezun olabilir durumda olmak (kesin tarihlerde mezuniyet belgesini beyan etmeyen aday kayıt hakkını kaybeder)
3. 2018 YKS sınavında TYT puan türlerinin herhangi birinden (TYT1, TYT2, TYT3, TYT4, TYT5, TYT6) en az 180.00 puan almış olmak.(Milli Sporcular ve Spor Alan Kod Mezunları için başvuru TYT puanı en az 160.00 Puan almış olmak).
4. Başka bir Yükseköğretim kurumundan disiplin suçları nedeniyle çıkartılmamış ve/veya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünden 6 aydan fazla disiplin cezası almamış olmak.
5. Sağlık Raporu (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda verilen uygulamalı ve teorik eğitim-öğretime devam edebilmeye ve mesleki uygulamaları sürdürebilmeye engel teşkil edebilecek herhangi bir engeli, kronik hastalığı, konuşma ve fiziksel bir sağlık problemi olanlar müracaat edemezler. Bu nedenle kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan işitme, görme, konuşma ve herhangi bir fiziksel yetersizliği olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık heyeti raporu istenecektir.)
6. Engelli adaylar 2018 yılı TYT puanı en az 100 puan ve üzerinde olan adaylar başvuru yapabilirler. Engelli adayların “Engelli Sağlık Kurulu” Raporu belgesi almaları zorunludur
7. 2018 ÖSYS’de Merkezi Yerleştirme Sistemi ile herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylarda bu sınava başvurabilirler.
8. 2017 ÖSYS’de YGS/LYS puanı ve Özel Yetenek sınavı sonucu bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayılar yarıya düşürülecektir. Bu kural Açıköğretimin kontenjanlı programları içinde geçerlidir. Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açıköğretimin kontenjanı bulunmayan programlarına 2016 ÖSYS’de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacaktır.

İstenecek Belgeler
1. Başvuru Formu (2 adet) (Web Üzerinden on-line başvuru tamamlandıktan sonra, kişisel bilgileri içeren ve başvuru bitiminde çıktısı alınarak aday tarafından imzalanacak olan başvuru formu),
2. Lise Diploması ya da Fotokopisi (mezun olunan okul müdürlüğü veya noter tarafından onaylı, Aslı ibraz edildiğinde fotokopisi kabul edilir),
3. 2 Adet vesikalık fotoğraf (Son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı),
4. Nüfus Cüzdan Fotokopisi,
5. 2018 Yılına ait YKS Sonuç Belgesi Fotokopisi,
6. Spor alan/kod mezunlarının durumlarını gösteren belge (noter ya da mezun olunan okul müdürlüğü tarafından onaylı),
7. Milli Sporcular için Spor Genel Müdürlüğü (SGM) ya da ilgili Spor Federasyonu tarafından verilen onaylı milli sporcu olduğunu gösteren belgenin aslı,
8. Sporcu özgeçmiş durumunu gösteren belgeler (Ulusal veya Uluslararası sportif faaliyetlerde yer alan belgeleri ilgili Federasyon ya da Spor Genel Müdürlüğü (SGM) tarafından onaylı olmalı ve bu belgelerin aslının ibraz edilmesi zorunludur. Sporcu Özgeçmiş Puan tablosu ADYÜ web sayfamızdan “Sınav Kılavuzu” ile birlikte ilan edilecektir).
ÖNEMLİ NOT: Önkayıt için istenen belgeler yukarıdaki sıralamaya göre mavi kapaklı dosya içerisinde Besyo evrak kabul bölümüne şahsen teslim edilecektir. Başvurular şahsen olup posta ile başvuru kabul edilmeyecektir.

DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDAKİ KILAVUZU İNCELEYEBİLİRSİNİZ

KILAVUZU GÖRÜNTÜLE

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu