Besyo Güncel HaberlerBesyo Yetenek Sınavları

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2016 BESYO KLAVUZU

GENEL BİLGİLER (Parkur Denemeleri ve Tanıtımı) : * Beceri-koordinasyon parkuru denemeleri ve tanıtım hizmeti 13-17 Temmuz 2016 tarihlerinde her gün 08.00-20.00 saatleri arasında BESYO çok amaçlı spor salonunda verilecektir. * Sınava giriş başvurusu tamamlanan her aday 130,00 TL karşılığında beceri-koordinasyon parkurunu tanıma ve iki kez deneme hakkına sahip olacaktır. * Belge kontrolü ve kesin başvuru işlemleri esnasında, adayların; 130,00 TL’lik dekontlarının bir nüshasını sınav başvuru için gerekli evraklar ile birlikte görevlilere ibraz etmeleri gerekmektedir. “Özel Yetenek Sınavı parkur denemeleri ve tanıtım hizmeti ücreti” ibareli dekontunu ibraz etmeyen adayların başvurusu kesinlikle kabul edilmeyecektir. * Parkur deneme hakkını iki kez kullanmış olmasına rağmen, tekrar deneme yapmak isteyen adayların, fazladan her bir deneme için, belirtilen hesap numarasına 50,00 TL yatırmaları ve dekontlarının bir nüshasını görevlilere ibraz etmeleri gerekmektedir. Not: Parkur deneme ücreti; VAKIFBANK- Ağrı Şubesi, TR71 0001 5001 5800 7299 7184 35 hesabına yatırılacaktır.

 

Gerekli Belgeler ve Sınav Başvuru Koşulları

1. Başvuru Formu (AİÇÜ internet sitesinden temin edilecektir),

2. 2 adet 4.5×6 cm boyutunda son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde, kılık kıyafet mevzuatına uygun çekilmiş fotoğraf. (Fotoğrafların arkasına T.C. Kimlik No, Ad ve Soyadı yazılacaktır)

3. Fotoğraflı T.C. Nüfus Cüzdanının aslı veya noter tasdikli bir adet fotokopisi, (T.C. Vatandaşlık Numarası yazılı olma şartı vardır)

4. Sınava girecek tüm adayların Resmi Sağlık Kurumlarından ve/veya Özel Hastanelerden alacakları “Uygulamalı Özel Yetenek Sınavına Girmesinde ve Spor Yapmasında Sağlık Açısından Sakınca Yoktur” ifadesi bulunan sağlık raporunu, başvuru belgelerine eklemeleri zorunludur. Başvuru sırasında bu raporu teslim etmeyen adayların başvuruları kabul edilmez.

5. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki şartları taşımak. Öğretmen olmaya engel özrü bulunmamak. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engeli bulunmamak. Omurga bozuklukları, aşırı kamburluk, pelteklik, kekemelik, düztabanlık vs. engellerinden biri veya birkaçı bulunanlar ön kayıt için başvuramazlar. Bu adaylar sınava başvurup sınavı kazansalar dahi sınavları iptal edilecektir.

6. Lise Mezuniyet belgesi ya da Lise diplomasının aslı veya noter tasdikli fotokopisi (Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar, bu durumlarını belgeledikleri takdirde ön kayıt yaptırabilirler).

7. Milli sporcular için Millilik Belgesi (Milli Sporcu Belgesi, 12.05.2011 tarih ve 27932 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe konulan “Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik” e uygun olarak A, B ve C Sınıfı Milli Sporcu Belgesi).

8. YGS ve LYS sınav sonuç belgeleri * Aslı getirilen belgelerin fotokopileri Yüksekokulumuzca onaylanacaktır

 

SINAV KLAVUZU İÇİN TIKLA

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu