Besyo Güncel Haberler

2020 Besyo Yetenek Sınavları Ne Zaman Yapılacak ?

2020 Besyo sınav tarihleri ne zaman açıklanacak?

YKS sınavı 27-28 Haziranda yapılacak. YKS sınavının yapıldığı tarih yetenek sınavlarının yapılma tarihini de doğrudan etkilemektedir. 

YKS sınav sonuçları ÖSYM takvimine göre 28 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.

Üniversitelerin Besyo taban puanları değişiklik gösterebilmektedir. Bazılarında 150 iken bazılarında 250 olabiliyor. Başvuru alabilmek için adayların TYT puanlarının belli olmuş olması gerekmektedir. Bu durumda yetenek sınav başvuruları 28 Temmuzdan sonra başlayacaktır. Bazı üniversitelerin kılavuzları sınav sonucundan önce yayınlayacaklarını fakat başvuruları ve yetenek sınavlarını YKS sınav sonuçlarının belli olmasından sonra yapılmasını bekliyoruz.

[su_button url=”https://www.besyohaber.net/2020-besyo-sinav-tarihleri/” target=”blank” background=”#00d92c” color=”#ffffff” size=”6″ center=”yes” radius=”0″ text_shadow=”0px 0px 0px #19f41d”]2020 ÜNİVERSİTELERİN SINAV TARİHLERİNİ GÖRÜNTÜLE[/su_button]

Sonuç olarak Temmuz ayında başlaması gereken yetenek sınavlarının bu sene Ağustosun ayında başlayacağını söyleyebiliriz. Bir çok üniversitenin sınav tarihleri çakılabileceğinden adayların kendilerine ne uygun yerlerde sınava girmeleri çok önemlidir.

28 Yorum

  1. Besyo ya başvurduk diyelim başka bir bölüme de başvurabiliyor muyuz yani ösym tercihi ile besyo parkur başvurusu çakışıyor mu acaba . Mesela hemşirelik garanti değil ama gelme ihtimali de var nasıl yapabiliriz

  2. Ağustos ayı derken net bi bilgi tahmininiz varmı tyt 27 Haziran gibi acıklanıcak tahmini ne kadar süre sonra yapılır 1 ay zaman kalırmı çünkü 27 haziran ağıstos demek 3 gün felan kalıyor?

  3. Ben işitme engelliyim, Samsun 19 Mayıs Ünversitesi BESYO okumayı istiyorum. 100 puan ve üzeri gerekiyor mu? Özgeçmişim var. Yetiştir miyim? Bu sene sınava girdim 105 ham puanım alırken yetenek sınavı girebilir miyim?

  4. Merhaba bu seneki besyo biraz daha basit olabilirmi acaba çünkü 20 yas altı için sokağa çıkma yasağı var dolasıyla parkur çalışmalarını yapamiyorlar

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu