Besyo Güncel Haberler

2018 Besyo Yetenek Sınavları Ne Zaman Başlayacak ?

2018 yılında Besyo ve spor Bilimleri fakülteleri öğrenci alımları yapmak için yetenek sınavları yapacaklar.

2018 Besyo Yetenek Sınavları Ne Zaman Başlayacak ? Her sene düzenli olarak bu sınavlar yapılır. Her üniversite kendi sınavını yapmakla mükelleftir. Tabi bazı üniversiteler yetenek sınavı yapmadan da öğrenci alımı yapıyor. Bu konuya tekrardan başka bir haberimizde değineceğiz.

Yetenek sınavları genel olarak kılavuzlarda belirtilen yönergelere göre yapılır. Bu yönergeler ise genel olarak sınav komisyonları tarafından oluşturulur. Sınav komisyonları toplanır ve sınavın şekli, yöntemi, tarihi konularında görüşür ve karar alırlar. Bu kararlar ise sınav kılavuzunda belirtilerek resmi sitelerinde yayımlanır.

Sınav komisyonları genel olarak mayıs-haziran aylarında toplanır ve yetenek sınavları ile ilgili yönergeleri oluştururlar ve karara bağlarlar. Genel olarak konuşacak olursak üniversiteler sınav kılavuzlarını haziran ayından itibaren yayımlamaya başlarlar. Sınavlar ise ağırlıklı olarak Temmuz-Ağustos tarihlerinde yapılır. Bu sene de aynı şekilde olacağını düşünüyoruz. Yetenek sınavları ağırlı olarak TEMMUZ VE AĞUSTOS aylarında yapılacaktır.

Sonuç olarak 2018 yılındaki yetenek sınavları ile ilgili olarak sınav kılavuzlarının HAZİRAN aylarından itiraberen yayımlanacağını sınavların ise ağırlıklı olarak TEMMUZ ve Ağustos aylarında olacağını belirtmek isteriz.Sınavlara hazırlanacak adayların kendilerini buna göre ayarlamaları gerekmektedir.(Gerek maddi, Gerek manevi olarak)

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu