Besyo Güncel Haberler

2017 Şubat Öğretmen Ataması

2017 yılında şubat ayında atama yapılması planlanmaktadır. Fakat bu atamada kontenjanlar nasıl olacak ? Hangi branşlara kaçar kişilik kontenjan verecekler ? 2017 Şubat döneminde kaç Beden Eğitimi Öğretmeni atanacak ? Yeniden mülakat yapılacak mı ?

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 yılının şubat ayında 30 bin civarında sözleşmeli öğretmen alacaktır. Bu atamada da çoğu zaman olduğu gibi Din Kültürü ve İngilizce branşlarında en fazla alım olacağı söyleniyor. İhtiyaç listesinde listenin tepe noktalarında yer alsa da Beden Eğitimine genelde orta sıralarda yer veriliyor.

Şubatta 30.000 atama olması durumunda Beden Eğitimine 900-1300 arası kontenjan verileceği düşünülmektedir. Bu sayı az gelse de bunun üzerinde bir atama sayısının sürpriz olacağını söyleyebiliriz.

Şubatta yapılacak atamalarda mülakat yapılacak mı ? Yapılacaksa kimler girecek ? 

2017 Şubat atamasından önce de mülakat yapılacağını düşünüyoruz. Daha önce de açıklandığı gibi mülakatlara kontenjanların 3 katı kadar aday çağrılacaktır.

Daha önce mülakata girenler ne olacak ?

Daha önce mülakata girenlerin mülakat puanlarının geçerli olacağını sanmıyoruz. Daha önce giren adaylardan atanamayanlar da 60 altında puan alanlar da yeniden mülakata girecektir ve tekrar değerlendirmeye alınacaklardır.

Atamalar ne zaman yapılacak ?

Şubat atamasının kesinleşmesi durumunda aralık ayının son haftaları veya ocak ayının ilk haftalarında alım duyurusu yapılır. Ocak ayı içerisinde tüm işlemler tamamlanır ve şubatın ilk haftalarında atamalar tamamlanmış olur. Sonuç olarak atamalar kesinleşirse ikinci dönem başladığında bir aksilik olmaması durumunda yeni atanan öğretmenler görevlerine başlamış olacaklardır.

 

2 Yorum

  1. 450 bin Atama Bekleyen Öğretmen olması Rahmetli Erbakan’ın açıkladığı 7 Maddelik Haim Nahum Doktrini’nin ilk 3 maddesini akla getiriyor:
    1 – Türkiye’de işsizliği arttıracaksınız
    2 – İnsanları aç bırakacaksınız
    3 – Borca esir edeceksiniz
    İnşAllah bu konuda Erbakan Hoca da biz atama bekleyen öğretmenler de yanılıyoruzdur.

  2. Atanamayan öğretmen problemi yıllık 160 bin öğretmen ataması yapılarak çözülebilir , bu oluşturulacak bütçenin kaynağını ise şöyledir: 160 bin öğretmenin atamasının maliyeti yıllık 6 milyar TL. Sadece sigaradan toplanan 1 yıllık vergi 22 milyar TL. Türkiye bilindiği gibi , OECD ülkeleri arasında en çok vergi alan ülkedir. Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, cehaletin bedelini hesaplayın.(sokrates) 1 (bir)kadrolu öğretmen maliyetine 3(üç) ücretli öğretmen çalıştırabiliyosunuz peki yitip giden geleceğimizin maliyeti ne kadar olacak hiç düşündünüz mü?Cahil insan kandırılmaya açık insandır

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu