Besyo Güncel Haberler

2017 Burs Miktarı Ne Kadar ?

Gençlik Spor Bakanlığına bağlı Kyk müdürlüğü tarafından ihtiyacı olan öğrencilere burs ve kredi ödenmektedir. 2016 yılında üniversite kazanan öğrencilerin Burs ve Kredi başvuruları tamamlandı. Aralık ayının en geç ortasında kimlerin burs kimlerin kredi alacağı açıklanacaktır. Peki 2017 yılında öğrenciler ne kadar burs alacak ?

Şuan halihazırda burs ve kredi alan öğrenciler aylık 400 tl burs veya kredi almaktadır. Geçen sene ise bu burs miktarı 330 tl idi. 2017 yılında ise 70 tl lik bir artık yapılır mı sorusuna ne yazık ki olumlu cevap veremiyoruz. 2017 yılında ödenecek burs ve kredi miktarları henüz belli olmasa da 440 üzerinde olacağını tahmin etmiyorum. Burs ve kredilerde ki artışlar enflasyon durumuna göre belirlenmektedir.

Sonuç: Resmi olarak henüz bir açıklama olmasa da 2017 yılında yapılacak olan burs ve kredi ödemelerinin minimum 420 maksimum 440 olacağını düşünüyoruz.

Ayrıca Kyk yutlarında kalan öğrenciler için yemek yardımı yapılmaktadır. Örneğin sabah kahvaltısı için yurttan aldığını yiyeceklerin 3.00 tl sini akşam yemeklerinin ise 6.50 tl sini kyk müdürlüğü tarafından karşılamaktadır. Diyelim ki sabah 5.00 lik kahvaltı aldınız bunun 3.00 tl sini ödemiyorsunuz. Bu ücretler az gibi gelse de özellikle maddi durumu çok kötü olan öğrenciler için büyük bir nimet.

2016 yılında burs başvurularının sonuçları aralık ayınca açıklanacaktır. İlk burs ve krediler ocak ayında ödenmeye başlanacaktır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu