Besyo Güncel Haberler

2016 Sakarya Besyo Başvuruları Başladı !

Sakarya Üniversitesi yetenek sınavı başvuru bugun ( 17-05-2016) itibari ile başladı. VE 5 hazirana kadar devam edecektir.

YGS BARAJLARI KAÇ ?

  • Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü : 180
  • Antrenörlük Eğitimi Normal Öğretim Bölümü : 180

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK ?

Başvurular internet üzerinden yapılacak ve ileri bir tarihte başvuru evrakları teslim edilecektir.

Başvuru tarihleri : 17 Mayıs 2016 – 5 Haziran 2016

Evrak Teslim Tarihi : 20-21 Haziran 2016

BAŞVURU YAPMAK İÇİN GEREKLİ BAĞLANTI HABERİMİZİN SONUNDADIR.

SINAV NASIL OLACAK  ?

Sakarya Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavları kapsamında uygulamalı sınav yapmayacaktır. Ygs ve Özgeçmiş değerlendirmesi sınavı yapacaktır.

HANGİ BÖLÜME KAÇ ÖĞRENCİ ALINACAK ?

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü (Birinci öğretim) 60

Antrenörlük Eğitimi Bölümü (Birinci Öğretim) 50

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR : 

  •  Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Bir adet vesikalık fotoğraf (Son altı ay içinde çekilmiş olmalı).
  • 2016 YGS sınav sonuç belgesi
  • Milli sporcu olan adayların, Spor Genel Müdürlüğü’nden alacakları “Milli Sporcu” olduklarını gösterir resmi belgeyi (Özerk federasyonlar için federasyon başkanı, özerk olmayan federasyonlar için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden en az genel müdür Yardımcısı onaylı) ibraz etmeleri gereklidir. Olimpik olan, müsabakası yapılan branşlar için “Milli Sporcu” Belgesi dışındaki belgeler geçerli sayılmayacaktır. Yarışması olmayan spor branşlarında ilgili uluslararası federasyonun yıllık programı içerisinde yer alan organizasyonlarda ve yine federasyonun yapmış olduğu seçmeler sonucunda ülkemizi temsil etmiş olan sporcular için bu durumlarını açıkça belirten resmi belge gereklidir (Belgenin aslı veya noter onaylı kopyası kayıt esnasında alınır)
  • Antrenörlük Eğitimi Bölümünü tercih eden adaylar için ilgili federasyonlardan alınmış spor özgeçmiş belgeleri (Özerk federasyonlar için federasyon başkanı, özerk olmayan federasyonlar için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden en az genel müdür yardımcısı onaylı), (Belgenin aslı veya noter onaylı kopyası kayıt esnasında alınır) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü için spor yılı gösterir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü onaylı lisans sicil dökümü belgeleri (Belgenin aslı veya noter onaylı kopyası kayıt esnasında alınır)
  • Başvuru Hizmeti Ücreti dekontu; 50 TL başvuru hizmeti belge teslimi için gelindiğinde kampüste bulunan Ziraat Bankasına yatırılabilir.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ YETENEK SINAV KLAVUZU

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu