Güncel Haberler

Tyt Puanı İle 4 Yıllık Üniversite Kazanmak

TYT ile alan öğrenci alan 4 yıllık Üniversitesi bölümleri hangileri? TYT puanı ile 4 yıllık üniversite kazanılır mı? Düşük Puanla 4 Yıllık üniversite kazanılır mı ? TYT ile 4 yıllık üniversi kazanmak mümkün. Peki TYT ile 4 yıllık üniversite nasıl kazanılır? TYT ile alan lisans bölümleri ve kazanma şekilleri şunlardır: Tyt Puanı İle 4 Yıllık Üniversite Kazanmak

TYT sınavı puanı normal şartlarda ön lisans programları için geçerlidir. Fakat bu durumun istisnaları vardır. TYT puanı ile 4 yıllık üniversite okuyabilmek mümlün. Hemde düşük TYT puanı ile 4 yıllık üniversite okunabilir.

TYT ile alan 4 yıllık Üniversite Bölümleri Şunlardır:

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği
  • Antrenörlük
  • Spor Yöneticiliği
  • Rekrasyon
  • Engellilerde Beden Eğitimi Öğretmenliği
  • Müzik Öğretmenliği
  • Resim Öğretmenliği

4 Yıllık Beden Eğitimi Bölümleri Taban Puanları İçin Buraya

Yukarıda bölümlerde görüldüğü gibi TYT puanı ile 4 yıllık üniversite okuyabilmek kazanabilmek için Yetenek sınavlarına girmek gerekiyor. Yetenek sınavlarına girerek ve geçerek 4 yıllık üniversite okuyabilmek mümkün. Yetenek sınavı ile bu üniversitelerin yetenek sınavlarına girebilmek için TYT sınavından en az 150-180 puan almak gerekmektedir. Bazı üniversitelerde bu puan daha yukarı çekilebilir.

 

5 Yorum

  1. Merhabalar acil cevap istiyorum lütfen!
    Ben BESYO okumak istiyorum 12. Sınıf öğrencisiyim bölümüm sözel, sadece TYT sınavına girmek istiyorum, beden eğitimi öğretmeni ya da spor yöneticiliği istiyorum, 4 yıllık üniversite kazanabilmem için ne yapmalıyım ve hangi üniversiteyi tercih etmeliyim AYT’ye girmem şart mı?

  2. merhaba ben 11. sınıf öğrencisiyim spor yöneticiliği düşünüyorum tyt ile 4 yıllık spor yöneticiliği okunabilirmi? okunabilirse spor geçmişim yok tyt de yüksek alıp yetenek sınavı geçersem spor geçmişimin ne kadar etkisi olur?

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu