Polislik Haberleri

Pomem Boy, Kilo ve Yaş Sınırı Nedir?

Pomem Boy, Kilo ve Yaş Sınırı Nedir?

Pomem Boy, Kilo ve Yaş Sınırı Nedir? POMEM, Polis Meslek Eğitim Merkezi kelimelerinin kısaltılmış hali olup Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaç duyduğu polis memurlarını yetiştirmek ve göreve hazırlamak amacıyla eğitim veren eğitim kurumlarını ifade eder. Pomemlere girip polis olmak isteyen adaylar için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlardan en önemli olanlardan bazıları boy, kilo ve yaş şartlarıdır.

Pomem için boy sınırı kaçtır?

Polis meslek eğitim merkezine yani pomem’e başvuru şartlarından olan boy şartı erkekler için 1.67, kadınlar için 1.62’dir.

Pomem için kilo sınırı kaçtır?

Polis olmak isteyen adaylar için belirtilmiş olan bir kilo sınırı yoktur. Fakat BKİ (beden kitle endeksi) veya VKİ (vücut kitle endeksi) oranın 18 ile 27 arasında olması gerekmektedir. Vücut kitle indeksi, vücut ağırlığının boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle (kg/m²) hesaplanır.

POMEM Başvuru yaş sınırı kaçtır?

POMEM’e başvuru yapacak adayların son yıllarda yapılan düzenlemelerden sonra 30 yaşından büyük olmaması gerektiğini ifade etmek gerek. Önceki yıllarda askerlik yapmamış olanlar için 28 olan yaş sınırı vardı. Askerlik yapanlar için 30 olan yaş sınırı artık alınan karardan sonra 30 olarak sabitlendi ve askerlik yapsın yapmasın 30 yaşından büyük olanlar artık polisliğe başvuruda bulunamayacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu