Güncel Haberler

Okul Sporları Yönetmeliği Değişti ! Güncel Hali 02.11.2019

Okul Sporları Yönetmeliği Değişti

2 Kasım 2019 Cumartesi günü resmi gazetede yayınlanması ile okul sporları yönetmeliği resmen değişti. Okul sporları yönetmeliğinde büyük değişiklikler söz konusu.

Okul Sporları Yönetmeliğinin son haline  BURADAN ulaşabilirsiniz. Önemli değişikliklerden bazıları şunlardır;

  • Bir çalıştırıcı, aynı spor dalı ve kategoride birden fazla okul takımı çalıştıramaz.
  • Öğrenci, içinde bulunulan eğitim ve öğretim yılında seçeceği üç spor dalında, lisans çıkararak yarışmalara katılabilir. Ancak basketbol, futbol, futsal, hentbol ve voleybol dallarından yalnızca birini tercih edebilir. Öğrenci sporcu, lisans çıkardığı spor dallarının takvimlerinde çakışma olması durumunda, tercih edeceği spor dalının yarışmalarına katılır.
  • Başvurular, spor bilgi sistemi üzerinden yapılır. (daha önce okul sporları bilgi sisteminden yapılıyordu) İl tertip komiteleri yapılan başvuruları inceleyerek katılacak takım ve ferdi sporcu sayısına göre il ve ilçelerin yarışma takvimini hazırlar. Yarışmalara başvurularda okul, öğrenci sporcu ve oyunculardan katılım ücreti alınmaz.
  • Yarışmalara katılan okullara, imkânlar dâhilinde spor araç, gereç ve malzeme yardımında bulunulur.
  • Türkiye birinciliği yarışmalarında dereceye giren öğrenci sporculara, yarışmanın düzenlendiği il müdürlükleri tarafından imkânlar dâhilinde branşına uygun spor araç, gereç ve malzeme yardımında bulunulur.

Güncel Okul Sporları Yönetmeliğine BURADAN ulaşabilirsiniz. Önemli değişikliklerden bazıları şunlardır;

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu