Güncel Haberler

Öğretmen Maaşına Yeni Kriter

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlik için yeni kriterler belirledi. Bu kriterlerde öğretmenlerin performansları değerlendirilecek. Performanslara göre öğretmenlere, veliler ve öğrenciler de puan verecek. Buna göre en başarılı öğretmen, en yüksek maaşı alacak.

UZMAN ÖĞRETMENLİK KRİTERİ

Uzman öğretmenlerde son 8 yıldaki performans değerlendirmelerinde en az 4’ünün A başarı düzeyinde olması gerekecek. Buna göre uzman öğretmenlerin maaşları bu performansa göre belirlenecek. Sabah’ın haberine göre, son 14 yıldaki performans değerlendirmelerinde en az 7’sinin A başarı düzeyinde olması gerekiyor. Yine başöğretmenlerin maaşları da bu performansa göre belirlenecek.

MÜDÜRLÜK KRİTERİ

Okul müdürlüğünde de performans kriteri var. Müdürlerin son 4 yılda performans değerlendirmelerinde en az 2’sinde A düzeyi başarı gerekiyor. Buna göre de okul müdürü maaşları belli olacak.

BAŞARISIZ ÖĞRETMENE EĞİTİM VERİLECEK

Performans başarısı yüksek olmayan öğretmen eğitime alınarak takip edilecek. Ve bu öğretmenlerin de performansları bu şekilde değerlendirilecek. Biliyorsunuz ki, sözleşmeli öğretmen olmanın da bazı kriterleri var. Örneğin ücretli öğretmen olup, sözleşmeli öğretmen olarak atanmak isteyenlerin en az 540 gün sigorta pirimi ödenmiş olması gerekli. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda 48 inci maddede belirtilen memurluk atanma genel şartlarını taşımalıdır. Ayrıca öğretmenliğe atanabilmek için aranan Özel şartları da taşıması gerekir. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olma şartı var. KPSS’de MEB tarafından belirlenen taban puanı alma şartı da aranıyor. Bu kriterler kapsamında ücretli öğretmenlerden sözleşmeli öğretmen ataması yapılıyor.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu