Güncel Haberler

Maliye Bakanlığı Öğretmen Maaşlarını Açıkladı

Maliye Bakanlığı Öğretmen Maaşlarını Açıkladı. Maliye bakanlığı enflasyon oranın açıklanmasından yapılan zam hakkında açıklama yayınladı. Herşeyden burada açıklanan öğretmen maaşı 1/4 dereceli bir evli ve eşi çalışmayan ayrıca 2 çocuğu olan öğretmen baz alınmıştır. Mesleğe yeni başlayan bekar bir öğretmenin maaşını ise biz sizler için ayırmaya çalıştık. Haberimizin sonunda bulabilirsiniz.

2018 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının maaş ve ücretlerinde % 4 oranında artış öngörülmüştü. 2017 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon % 5,69 gerçekleşmiştir. Gerçekleşen bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave % 1,69 artış ile birlikte kamu çalışanlarının aylık ve ücretlerinde Ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda % 5,69 oranında artış yapılmıştır. Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 2.721 TL’den 2.893 TL’ye yükselmiştir.

Bu artışlar neticesinde 2017 yılı Temmuz ve 2018 yılı Ocak dönemleri itibarıyla bazı kamu görevlilerinin net maaşları aşağıda yer alan Tablo 1’de gösterilmektedir.

Tablo 1: 2017 Temmuz ve 2018 Ocak Dönemleri İtibarıyla Kamu Görevlilerinin Aile Yardımı Dahil Net Maaşları (TL)
(*) Maaş hesaplamalarına, bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, döner sermaye ödemesi ve yabancı dil tazminatı gibi ödemeler dahil edilmemiş, aile ve çocuk yardımı ödeneği ise dahil edilmiştir. Aile yardımı ödeneği hesabında çalışmayan eş ve 2 çocuk (0-6 yaş grubu ve diğer) esas alınmıştır.
kaynak : maliye.gov.tr
Peki mesleğe yeni başlayan bir öğretmen ne kadar maaş alır ? (EK ders olmadan) 
1/4 öğretmen ile yeni başlayan öğretmen arasında 500 tl fark olduğunu sayarsak. 3927 olan maaş 3427 kalacak.
2 çocuk için ortalama 100 tl olan çocuk yardımını da düşersek 3327 kalacak.
Eşi çalışmayan memurlara verilen ortalama 200 tl olan aile yardımını da düşersek mesleğe yeni başlayan bir öğretmen ortalama 3000-3100 civarında maaş alacak. Son hesaplar bizim tahmini hesaplarımızdır. Farklılıklar olabilir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu