Besyo Hazırlık Kursları

Konya Besyo Hazırlık Kursu

Konya Besyo Hazırlık Kursu

Konya Besyo Hazırlık kursu, besyo, spor bilimleri fakülteleri, pomem, paem, belkçilik sınavı, spor lisesi yetenek sınavlarına sizleri hem fiziksel olarak hem de ziihinsel olarak en iyi şekilde hazırlar. Konya besyo hazırlık kursu ile yetenek sınavlarında yüksek oranlı kazanma başarısı elde edebilirsiniz.

Besyo Nedir?

Besyo ; Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun kısaltmasıdır. Halk arasında Spor akademisi olarak da bilinir. Marmara üniversitesi, Ankara üniversitesi, İstanbul üniversitesi  ve Dokuz Eylül üniversitesi başta olmak üzere  67 üniversitede Besyo eğitimi verilmektedir. Bu bölüme özel yetenek sınavı ile alım yapılmaktadır. Fakat yetenek sınavından alacağınız puan kadar ortaöğretim başarı puanınız da istediğiniz okula girebilmek adına büyük önem taşımaktadır. Sadece yetenek sınavıyla okula girmek isteyen öğrenciler için bir alternatif olan TYT(Temel Yeterlilik Testi) sınavına girmeleri yeterli olacaktır. Bazı üniversiteler ise yetenek sınavı yapmadan alım yapabilmektedirler. Bunun için  gerekli olan ise ÖSYM ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) sınavlarından alacağınız puanlardır. AYT sınavında EA(Eşit Ağırlık) puanı hesaplanır. Bazı okullar lisansı olan sporculara öncelik tanımaktadırlar ancak böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise girmek istediğiniz okulu ve hedefinizi belirledikten sonra tercih ettiğiniz okulun hangi sınavları uyguladığını bilip buna göre çalışmak olacaktır. Bunun için girmek istediğiniz okulun internet  sitesinden yapılan duyurulara bakarak her yıl değişiklik gösterebilen parkurları baz alarak çalışmalarınızı bu yönde yapabilirsiniz. Besyo bölümünden mezun olduğunuzda yeteneğinizi baz alarak seçeceğiniz bir uzmanlık alanında antrenör belgesi alabilirsiniz.

Besyo Yetenek Sınavları Neleri İçerir?

Her Üniversitenin kendine ait sınav sistemi bulunmaktadır. Dolayısıyla koordinasyon parkurları ve değerlendirme kriterleri değişiklik  gösterip her üniversite  kendi profili doğrultusunda sınav yapmaktadır.
Başlıca sınav sistemleri şunlardır ;
-Koordinasyon Parkuru
-Branş
-Özgeçmiş
-Koşular
-Sözlü Mülakat
-Dayanıklılık
-Jimnastik
-Motorsal Testler

Besyo , Spor Bilimleri Bölümleri Nelerdir?

-Beden Eğitimi Öğretmenliği
-Antrenörlük
-Rekreasyon
-Spor Yöneticiliği
-Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri
-Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi
-Egzersiz ve Spor bilimleri
-Spor Yönetimi (Önlisans)

Besyo Hazırlık Kursumuzda hangi sınavlar için hazırlık imkanları vardır?

  • Beden Eğitimi hazırlık kursu
  • Antrenörlük ve spor yöneticiliği hazırlık kursu
  • Bekçilik sınavına hazırlık kursu
  • Pomem sınavına hazırlık kursu
  • Paem sınavına hazırlık kursu
  • Pöh sınavlarına hazırlık kursu
  • Askeri okullara hazırlık kursu
  • Spor Lisesi hazırlık kursu

Olmak üzere bölümleri bulunmaktadır. Bunların dışında Öncelikle bu bölümlerden hangisini istediğinize  karar verip o yönde ilerlemeniz  büyük önem taşır. Kendinizi belirlediğiniz alanda geliştirmek ileride iş imkanlarından yararlanmak adına da büyük fayda sağlayacaktır. Besyo öğrencileri aynı zamanda okudukları zaman zarfında herhangi bir spor kulübünde antrenör olarak çalışabilmektedirler. Çalışma alanları kısıtlı görünmesine rağmen iş imkanları oldukça geniş bir yelpazeye  sahiptir. Bugün  bir çok  farklı noktada spor salonları ve fitness merkezleri açıldığından besyo öğrencilerinin okuldan mezun olmadan bile bu alanlarda antrenörlük veya yardımcı antrenörlük gibi çalışma imkanları mevcuttur. Bu okullarda okumak isteyenlerin hayat boyu kendini geliştirmeyi ilke edinmeleri kariyerleri açısından kendilerini bir adım ileriye taşımalarını sağlayacaktır.

Besyo ve Spor Bilimleri Yetenek Sınavlarına nasıl Hazırlanmalıyım?

Öncelikle bu bölüm için gerekli olan zindelik ve çevikliğe sahip olmak gerektiğini unutmamak şartıyla gerçekten besyo’nun kendileri için uygun bölüm olduğunu düşünen öğrencilerin hazırlıkları için kursa bu konuda iyi eğitim veren  kursları tercih edebilecekleri gibi kendi imkanları doğrultusunda hazırlanmaları da mümkündür.Örneğin ; Bazı üniversiteler atletizm branşı sınavında yalnızca 100m koşusu istemektedirler. Bu üniversiteleri tercih edecek  adayların kendilerini hazırlamaları yeterli olabilirken , hazırlık için  kursları tercih edenlerin avantajları daha fazladır. Bunlardan  birisi de kursların çeşitli parkurları sayesinde  TYT sınavı gerektiren üniversitelerin parkurlarına rahatça hazırlanabilmelerini sağlamaktır.Burada dikkat edilmesi gereken husus tercih ettiğiniz kursun eğitim kalitesidir. İyi bir antrenör tarafından programlı ve doğru bir şekilde hazırlanmanın elbetteki rakiplerle aranızda bariz bir fark oluşturacağı muhakkak.

Besyo Hazırlık Kursu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Besyo’ya hazırlık için doğru bir tercih olan kursa gitme fikri kadar hangi kursu tercih edeceğiniz de çok önemli bir kriter olup öncelikli olarak yapılması gereken ilk şey kaydınızı yaptırmayı düşündüğünüz kursla ilgili detaylı bilgi sahibi olmaktır. Kursla ilgili bilgi edinirken dikkat etmeniz gerekenler :

  • Kursun bu alanda almış olduğu başarıların olup olmadığı,
  • Kursun antrenörlerinin tecrübeleri ve uzmanlıkları,
  • Antrenör sayısı,
  • Doğru antrenman programı uygulanıp uygulanmadığı,
  • Antrenman için kullanılan alan ve kullanılan malzemeler.
  • Kursla ilgili araştırmanızı tamamladıktan sonra iyi eğitim verdiğine inandığınız kursunuzla birlikte  sıkı bir antrenman dönemine hazırlıklı olmalısınız.
  • Antrenman dönemleri seçtiğiniz üniversitenin istekleri doğrultusunda çalışma sürecinizi doğrudan etkiler ve eğer kriterlerinize uyduğunuza inandığınız başarılı bir kurs seçerseniz birebir çalışacağınız antrenörlerin tecrübeleri ve doğru yönlendirmeleri sonucunda hedefinize ulaşmamanız için önünüzde hiçbir engel kalmayacaktır.
  • Kurs süreleri yine gireceğiniz üniversiteyle alakalı olup bazı durumlarda 1 aylık çalışma süresi yeterli olurken, bazı üst düzey yetenek sınavı gerektiren okullarda yaklaşık 10 ayı bulan bir çalışma süreci adayları beklemektedir.

Süreçleri doğrudan etkileyen bir diğer faktör ise adayın fiziksel kapasitesidir.Örneklendirme yapacak olursak ; Spor geçmişi olan bir aday sınavlara 3-4 ayda hazırlanırken,fiziksel durumu müsait olmasına rağmen spor geçmişi olmayan bir adayın bu süreci 6-10 ay arası değişebilmektedir. Ülkemizde , Konya  başta olmak üzere besyo hazırlık kursları bulunmaktadır.

Konya Besyo Hazırlık Kursu

Konya da bulunan Konya Besyo Hazırlık kursları ;Öğrencilerine birebir eğitim vererek  öğrencileri besyo yetenek sınavına, spor liselerine, askeri polislik sınavlarına hazırlayan bir kurumdur ve aynı zamanda alanında uzman eğitmen kadrosuyla birlikte çalışmaktadır. Öğrencilerinin Hayallerini ve hedeflerini  önemseyip bu doğrultuda eğitim veren, içlerinden Türkiye 1.cileri çıkaran kaliteli ve başarılı bir kurumdur.

Sözlü mülakatlarda kıyafetten tutun da mülakata girdiğinizde yapmanız gerekenleri adım adım titizlikle anlatan, her geçen gün başarılarına bir yenisini daha ekleme gayretinde olan Konya Besyo Hazırlık kurslarının Konya’nın her ilçesinde yer alan parkurları bulunmaktadır.

Özel eğitmenler gözetiminde koordinasyon parkurundan, dayanıklılık testlerine, kondisyonunuzu test edip geliştirebileceğiniz bu kursta birebir eğitimler sayesinde sınav korkusundan uzak adım adım başarıya ulaşacağınız bir eğitim süreci geçirebilirsiniz.

Kurslarda öncelikle öğrenciler belli testlere tabi tutularak yetenek, beceri ve kondisyonları tespit edilir. Adayın yetenek ve becerilerine göre haftalık programlar  uzman ekip tarafından aday  için en uygun olan şekilde hazırlanacağından ekstra yorgunluk ve stres faktörü de ortadan kaldırılmış olur.

Haftalık programı oluşturulan öğrencilerin beslenme düzenlerine kadar her şey kontrol altındadır.

Düzenli bir çalışma programı ve düzenli beslenmeyle birlikte işini iyi bilen, bilgi birikimleri yüksek antrenörlerle birlikte hedefe ulaşmak için yapmanız gereken tek şey verilen programlara uymaktır.

Daha önce bahsettiğimiz gibi kursun kalitesi hazırlık sürecinde en büyük rolü oynar.Öğrenciyi tanımadan fiziksel özelliklerini bilmeden kısacası kişiye özel yapılmayan programlama sizi ilerletmek yerine gerilemenizi bile sağlayabilir. Bu yüzden verdiği eğitimlerden ve programlardan emin olduğunuz kursları tercih etmeniz sizi hedefe ulaştıracak en büyük faktördür.
Unutmayın ; Başarı tesadüf değildir. Tercihleriniz  sizi başarıya götürür.

Antrenman Planlamamız Nasıl Yapılmaktadır?

Antrenmanlarımız paket olarak hazırlanmamaktadır. Yani herkese aynı antrenman çeşidi ve türü yapılmaktadır. Her birey farklıdır. Yetenekleri, becerileri farklıdır. Bundan dolayı genel antrenman ve ısınmaların ardından size ve yeteneğinize uygun antrenman planlamaları yapılmaktadır.

Konya Besyo Hazırlık Kursu olarak, öğrencilerimizin kapasitelerine göre  ayrı ayrı bireysel antrenman programları hazırlayıp gelişimlerinin üst seviyede olması için çaba göstermekteyiz. Bu yöntem genel antrenman yöntemlerine göre çok uzun ve yorucu bir antrenmandır. Fakat başarı oranı çok daha yüksektir.

Çalışmalarımız antrenmanlarımızın niteliğine göre açık spor alanlarında, kapalı spor salonlarında yapılmaktadır.

Antrenmanlarımız Ne Zaman Başlıyor?

Antrenmanlarımız adayların niteliğine ve durumuna göre antrenmana başlama zamanı değişebilmektedir. Antrenmanlara ve çalışmalara erken başlamanız sizleri yetenek sınavlarında, besyo parkurlarında, pomem ve spor lisesi sınavlarında rakiplerinizin önüne geçirmektedir.

Salon çalışmalarımızda koordinasyon(parkur) antrenmanları ağırlıklı olup, atletizm başta olmak üzere bir çok branşta (futbol, basketbol, hentbol, voleybol… vb) çalışmalar yapmaktayız.

Öğrencilerimiz arasında branşı olan öğrencilerimizi kendi branşlarında sınav sistemlerine hazırlayıp sınavlara hazır tutmaktayız. Bir çok branş için yetkin, bilgili ve deneyimli antrenörlerimiz vardır.

Branşı olmayan öğrencilerimiz  çeşitli sportif tersler yaparak öğrencimiz için en uygun branşı belirleyip çalışmalara devam ediyoruz. Branş sınavı olmayan üniversiteler içinde parkur, koordinasyon ve kondisyon antrenmanları yaptırarak beceri parkurlarından en yüksek puanı almanızı sağlıyoruz.

Sporcu Özgeçmişiminn Olması Zorunlu mu?

Sporcu özgeçmişi bazı üniversiteler için önemli olsa da bir çok üniversite için etkili değildir. Konya besyo hazırlık kursu olarak sizi size en uygun üniversitelere yönlendirmekteyiz. Sporcu özgeçmişiniz var ise bazı üniversitelerde bu size avantaj sağlayabiliyor ve rakiplerinizden önde başlayabiliyorsunuz.

BESYO PARKURLARI

Özel yetenek sınavları bölümünde bahsetmiş olduğumuz her bir sınav için alanına uygun parkurlar bulunmaktadır.Örneğin ; parkurlardan birisi  koşular bölümünde yer alan 100,400,800,1500 metre koşularıdır. Bu koşular kadınlar ve erkekler olmak üzere ikiye ayrılır.Bilmemiz gereken ise ; her üniversitenin sınavları ve parkurları değişiklik göstermektedir ve her yıl kendi parkurlarında dahi değişiklik yapmaktadırlar. Bu nedenle bazı üniversitelerin uygulamış olduğu parkur tanıma programları mevcuttur.Adaylar belirlenmiş olan ücret karşılığında üniversitenin belirlemiş olduğu günlerde  kendi spor salonunda  ve en fazla iki kez olmak üzere parkur tanıma eğitimine katılabilmektedirler. Sonrasında ki her bir deneme için yeniden ücretlendirme yapılmaktadır.Engelli adaylar için ise bir öncelik tanınmış olup bir sefere mahsus olmak üzere parkurlardan ücretsiz olarak yararlanabilmektedirler.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu