2019 Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavları

Denizli Pamukkale Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı 2019 – 2020

Denizli Pamukkale Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı 2019 – 2020 Kılavuzu açıklandı

BAŞVURU KOŞULLARI

1. Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) vatandaşı olmak.
2. Tüm adaylar için 2018 ve/veya 2019 YKS’ye girmiş olmak (YKS-TYT 2018 puanını kullanmak isteyen adaylar, YKS-TYT 2019 sınav başvuru belgesini ve YKS-TYT 2018 sınav sonuç belgesinin internet çıktısını ibraz etmek zorundadırlar).
3. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne başvuracak tüm adaylar için, YKS-TYT en az 150 puan almak; Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon Bölümlerine başvuracak tüm adaylar için YKSTYT en az 150 puan; milli sporcular için YKS-TYT en az 150 puan almak. Her üç bölüme de başvuracak engelli adaylar için, YGS/YKS puan türlerinin birinden en az 100 puan almak.
4. Spor Bilimleri Fakültesi’nde eğitim görmesini engelleyecek herhangi bir sağlık, fiziksel ve/veya bedensel engeli bulunmamak. Engelli adaylar (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, zihinsel engelli ve “yaygın gelişim bozukluğu” olan engelliler), bir üniversite veya devlet hastanesinden aldıkları “engelli sağlık kurulu (Heyet) raporu”nun durumlarını belgelemesi.

DENİZLİ PAU YETENEK SINAV KILAVUZU

A) BAŞVURU-İLETİŞİM ADRESİ ve İRTİBAT NUMARALARI

Spor Bilimleri Fakültesi, Kınıklı Kampüsü DENİZLİ Telefon: 0.258. 296 12 77 – İrtibat Tlf:0.258. 296 14 86 Web: https://pau.edu.tr/sbf

B) BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER

Başvuru için istenen belgeler ile detay bilgiler, https://pau.edu.tr/sbf internet sitesinde yer alan Özel Yetenek Sınav Kılavuzu’ndan öğrenilebilir.

C) KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER ve KAYIT YERİ

1. Tüm adaylar için 2018 ve/veya 2019 YKS sınav sonuç belgesinin internet çıktısı. (İnternet çıktısı , https://www.osym.gov.tr internet adresinden teyit edilecektir.)
2. Mezun olunan okuldan alınan Lise Diploması aslı ya da yeni tarihli Mezuniyet Belgesinin aslı. (Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi kayıt sırasında görülerek aslı iade edilecektir. Belgenin aslı görülmeden kayıt işlemi yapılmaz. (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz.)
3. 6 adet 4,5 x 6 cm boyutunda vesikalık fotoğraf.
4. Aslı görülmek koşuluyla, fotoğraflı nüfus cüzdanı fotokopisi.
5. 1997 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylardan tecil belgesi veya askerlikle ilişiği olmadığını gösterir belge.
6. Tam teşekküllü Devlet Hastaneleri ya da Üniversite Hastanelerinden alınmış “Spor Bilimleri Fakültesi’nde Öğrenim Görmesinde Sakınca Yoktur ” ibaresi yazılı Sağlık Kurulu (Heyet) Raporu (Başvuru sırasında bu raporu teslim etmeyen adayların kayıtları yapılmaz). Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğretimi aksatabilecek bedensel veya konuşma (hareketleri kısıtlayıcı ağır ameliyat geçirmiş olmak, kamburluk, kekemelik vb.) gibi engellerden biri veya birkaçı bulunanlar kayıt için başvuramazlar. Bu adaylar seçmeleri kazansalar dahi seçmeleri iptal edilir.
7. Öğrenci Bilgi ve Kayıt Formu. (Kesin kayıt sırasında sistemden doldurularak alınacaktır)
8. Kesin kayıtlar Spor Bilimleri Fakültesinde şahsen müracaat edilerek yapılacaktır.

NOTLAR
1. Yedek listeden veya ek kontenjan kayıt döneminde ilan edilecek boş kontenjanlar için kayıt hakkı kazanan adayların, Sağlık Kurulu Raporunu daha önceden alıp kesin kayıt sırasında teslim etmeleri gerekmektedir. Aksi halde kayıtları yapılmaz. Bu durumda, yedek liste veya ek kontenjan kayıt listesinden sırası gelen ve tüm evrakları tamam olan adayın kesin kaydı yapılır.
2. Geçici Mezuniyet Belgesi ile kaydı yapılan öğrencilerin ayrıca, Lise Diplomalarını mezun oldukları liseden teslim aldıklarında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

DENİZLİ PAU YETENEK SINAV KILAVUZU

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu