2018 Besyo Yetenek Sınavları

Denizli Pamukkale Üniversitesi 2018 Besyo Kılavuzunu Açıkladı

 

ÖN KAYIT KOŞULLARI
Ön kayıtlar, 07-08 Ağustos 2018 tarihleri arasında Spor Bilimleri Fakültesi’nde açılacak olan ön kayıt bürosunda yapılacaktır. Adayların belgelerini eksiksiz ve şahsen teslim etmeleri gerekmektedir (noter vekâleti kabul edilecektir). Posta yolu ile başvuru ve kayıt kabul edilmeyecektir. Eksik evrak ile gelen adayların belgeleri teslim alınmayacaktır.
ÖN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER
1. YKS-TYT – 2018 sınav sonuç belgesinin internet çıktısı.
2. Özel yetenek sınavı başvuru formu (EK 1)
3. Adayın bölüm tercihini gösterir dilekçe: Aday birden fazla bölüm tercih edebilir (EK 2).
4. Fotoğraflı T.C. Nüfus Cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi (Belge teslim sırasında nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi karşılaştırılacaktır)
5. Sağlık sorunu olmadığına ilişkin beyan belgesi: Bu belge ön kayıt sırasında doldurulacaktır (EK 3)
6. Sağlık sorunu olmadığına ilişkin resmi sağlık kurumlarından (aile sağlığı merkezleri vb) alınacak belge.
7. Mezuniyet belgesi ya da diplomanın aslı ve fotokopisi: Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Lise transkripti (not dökümü) öğrenci diploması olarak kabul edilmeyecektir. Ayrıca sorumluluk sınavına girecek öğrencilerin mutlaka sorumluluk sınavına girip geçmeleri halinde mezun olabilecekleri ile ilgili okullarından resmi yazı almaları gerekmektedir. Aksi takdirde öğrencinin başvurusu
13
kabul edilmeyecektir. Halen bir üniversitede öğrenci olan adaylar, üniversitelerinin öğrenci işlerinden alacakları öğrenci belgesi ile özel yetenek sınavı için başvuru yapabileceklerdir.
8. Milli sporcular için, ilgili spor branşının federasyonundan alınan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylanmış millilik belgesinin aslı ve fotokopisi.
9. Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Rekreasyon Bölümlerine başvuran adaylar için, eğer varsa Tablo 11’de belirtilen olimpik spor branşları ve bunların dışında kalan diğer spor branşlarından birinde spor özgeçmişini gösterir belge/belgeler.

DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDAKİ KILAVUZU İNCELEYEBİLİRSİNİZ

KILAVUZU GÖRÜNTÜLE

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu